Miért kell mindig megjegyzést tenni a pici pocakomra?
Figyelt kérdés
2. babámat várom, elsővel se volt nagy hasam. 37 hetesen mentem szülni, majdnem kiröhögtek a szülészeten, hogy én még mit keresek itt. Most 28 hetes kismama vagyok, szintén pici pocakkal, és annyira de annyira idegesít már, amikor rokonok vagy akár idegenek jegyzik meg, hogy jééé, de hát olyan pici még. Átlagos testalkat vagyok (169cm,66kg most). mindig azt mondom, hogy de a gyerek ugyanakkora ebben a hasban is, mint máséban aki ennyi idős kismama. de már elegem van! én örülök neki, hogy nem hatalmas, nyilván minden könnyebb kisebb hassal, nem mintha tudnám befolyásolni a méretét.
Nekem első baba, csini pici pocakom van. Mindenki megjegyzi, hogy "dehát milyen pici". Én mindig azt mondom, hogy hála az égnek, nincs is vele annyi problémám, mintha nagy lenne. A baba jól van, én levegőt bőven kapok, nem szakadt egyáltalán meg a bőröm. Kell ennél több? :)
2014. dec. 10. 09:30
3/22 anonim válasza:
Mondd azt: hogy igen pici a pocakom, mert a zsebemben hordom a gyereket :)
2014. dec. 10. 09:32
4/22 anonim válasza:
Igen, pontosan tudom, mit érzel! Én 18 hetes vagyok, első terhesség, viszont ikerbabák. Táppénzen vagyok veszélyeztetettként, akárhányszor megyek be a munkahelyre, mindenki azzal jön, hogy júj, még mindig nem is látszik semmi, pedig már majdnem félidős, stb. Egyikük meg is kérdezte, hogy nem mondák-e, hogy keveset gyarapodtam... Én eleve nem vagyok vékony, a medencecsontom is széles, 85 kilóval estem teherbe, az első trimeszterben lement 79-re, most tartok 82 körül. Én nagyobb pocakra számítottam valahogy, így különösen zavar, hogy még mondogatják is. :/
2014. dec. 10. 09:37
5/22 anonim válasza:
Nem biztos, hogy sértő megjegyzésnek szánják, főleg az idegenek. Tegnap én is beszélgetni kezdtem egy kismamával, amíg vártunk egy folyosón. Nem nagyon ismerem a hölgyet, de megkérdeztem, hogy van, hány hetes, stb. Amikor mondta, hogy lassan szül, én is azt mondtam neki, hogy nem gondoltam volna, mert nem nagy a hasa. Ebben semmilyen rosszindulat nem volt, kb. annyit jelentett számomra, mintha azt mondtam volna, hogy "ugye milyen szép időnk van ma?". Csak azért beszélgettünk, hogy ne legyen kínos csönd és adta magát a téma.
2014. dec. 10. 09:37
6/22 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy rosszindulatból mondják, csak szimplán baromi idegesítő már századjára hallani.
köszi a válaszokat, akkor nem csak én járok így...:)
2014. dec. 10. 09:40
7/22 anonim válasza:
Én ezt mondtam: Sajnálom, hogy irigy vagy, mert én nem nézek ki a babavárás végére úgy, mint egy döglött bálna...
Az illetőktől több megjegyzést nem hallottam, a gyerekem pedig normál súllyal született.
2014. dec. 10. 10:04
8/22 anonim válasza:
Mindegy, melyik irányból térsz el az átlagtól :) Én meg a "nagy" pocakomra kapom folyton a megjegyzéseket :) Hátulról amúgy semmi nem látszik, de oldalról meg hatalmas, csúcsos. Kb. a 25. héttől kezdve: nahát, ugye nemsokára megszülsz? Aztán: hát biztos, hogy óriási lesz! Meg a másik: Tuti, hogy nem ikrek? Stb. Én már csak vigyorgok rajtuk!
2014. dec. 10. 10:05
9/22 anonim válasza:
Nekem is mindig ezzel jöttek :-) és mikor 41. hét után mwntem szülni azt mondta az orvos mikor rám nézett, hogy nem hinné, hogy szülni fogok. 3 kilós gyerekem lett, jó volt a pici poci, szépen visszament, nem lett csíkos, szóval inkább hallgasd meg százszor a csodálkozást és örülj a pici pocinak :-)
2014. dec. 10. 10:14
10/22 anonim válasza:
Nekem is túl nagy volt a pocakom az emberek szerint (boltos, szomszéd néni, vadidegen ember a Tesco-ban mögöttem a sorban, stb. stb....). Vagy elengedtem a fülem mellett a megjegyzéseket, vagy ha aznap már nagyon idegesített komoly arccal közöltem, hogy "egy pillanat, mindjárt behúzom, mostmár jobb?" .. persze eközben nem csináltam semmit. Aki megjegyzést tett az pedig buta arccal nézett.. mindig megérte azokért tekintetekért :D...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!