Zara, Írisz, Barack? Melyik tetszik nektek?
Tudom,nem sok köze van egymáshoz a három névnek,de ezek tetszenek nekünk,már csak ezek közül kellenne választanunk!
Köszönöm a válaszokat!
Írisz
Zara
Barack
Ebben a sorrendben "tetszenek". De függ a vezetéknévtől is.
A 2. válaszolónak üzenném, hogy a nőszirom nevű virág másik neve az írisz, szóval nem csak a szemgolyó része az.
Zara-gáz
Barack-nagyon gáz
Írisz-szódával elmegy
Off: Miért akarják ennyien Zarának nevezni a gyerekük? Minden napra jut ilyen kérdés. Magyarországon élünk, magyarok vagyunk, miért kell ilyen erőltetett nevekkel borzolni a kedélyeket?
Húha!
Hogy a Barackról beszéljük,őszintén szólva nem tom megmondani miért tetszik,a CK a végén,oan kis jól hangzik!
A Zara az naon tetszik,az meg azért,mert Zara baba,tök jöl hangzik,de Zara mellett még a Zora is szóba jöhet!
Írisz,apukának tetszik,nekem kiejtve,ahogy hangosan kimondjátok magazoknak,egyszerűen szép,gyönyörű a hangzása!az indokaim ezek!
Megjegyezném,h volt egy oan hozzászólás,h a Barackot lehet anyakönyveztetni!?meglepődnél,h mik vannak(Asszunta,Havaska,Orália,Agrappína),csakhogy néhányat említsek!
A vezetéknév hosszú (Hideghéty),azért szeretnénk rövid nevet!
És mennyire érdekes,hogy az Alma,Boróka,Gyopár stb nevek mennyire elfogadottak,még a Baracktól mennyire idegenkedik mindenki!szerintem aranyos!
A Zara:igen divatmárka név,mint a Flóra,mégis sok van belőle,senki sem idegenkedik tőle senki!
Írisz:igen lehet,h a szemgolyónk része,de amellett egy gyönyörű virág is!és azért nem egy újkeletű név ez!
"Miért akarják ien sokan Zarának nevezni a gyereküket?"
Egyszerű a válasz:divat
Mintahogy a mai világban kutyaruhából is van divat,így van nevekből is!
Én magam nem vagyok egy nagy divatmajmoló ember más téren,de a nevek terén vhogy ezek tetszenek!
Hiába akarod megmagyarázni, ha egyszer hülyéén hangzik, akkor hülyéén hangzik, legyen bármiylen fennkölt jelentése.
A vezetéknévhez egyik sem illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!