Nektek hogy tetszik a Baltazár név? Tényleg olyan gáz?
én úgy gondolom, hogy a névadás a szülő döntése - a gyereke pedig később megváltoztathatja, ha nem tetszik neki, de ha már megfelelő életkorba lépett, (volt itt gyakorin egy nő, aki a nyolcéves kisfiának engedte hogy új nevet válasszon magának... szerintem a 8-at meg kéne duplázni, és onnantól esetleg), akkor viszont ezt a szülőnek el kell fogadnia és támogatnia. szerintem minden szülő nevezze el úgy a gyerekét, ahogy szeretné, ésszerű határok között maradva, mert ha valaki nagyon kirívó nevet ad, később a gyereke issza meg a levét.
épp ezért én nem fogom se a baltazárt, se a noelt kritizálni. nektek ez tetszik. ha ráhangolódsz a pocaklakódra, és még mindig úgy érzed, hogy jó neki a baltazár, legyen. viszont fülöp bea anyák című könyvében (egyébként szórakoztató, remek könyv, ha valaki megtalálja, szívből ajánlom az olvasását) volt egy ilyen mondat: "... bendegúz lett, az édesapja választásából. csak nem lehettünk biztosak abban, hogy bendegúzos természetet hoz magával, így kapott egy kevésbé beszélő nevet is". én ezt tanácsolom, ha nem idegenkedtek a két név gondolatától. így a gyereknek is marad a későbbiekben választási lehetősége, ha ezt a nevet nem érzi annyira a magáénak. az, hogy kinek mi tetszik, az pedig relatív.
Hát, figyelj, oké, hogy nektek tetszik, de egy dologba gondoljatok bele: ahogy rátok most döbbenten, meg szörnyülködve néznek, mert így akarjátok elnevezni a kisfiút, rá vajon hogy fognak nézni, ha bemutatkozik? Valószínűleg ugyanígy, gyerekkorában meg tényleg esélyes, hogy céltábla lesz a neve miatt. Nekem sem tetszik egyébként a név, de nem ítélkezem, elhiszem, hogy ti valóban szeretitek, viszont szerintem elsősorban a gyereket kéne nézni ebben a történetben.
Egyébként a divatnevek engem sem érdekelnek, a Benett meg a Noel kifejezetten taszít (bocs, ha megbántok valakit), az Ármin csak azért, nem, mert apai nagyapámat úgy hívják. Én most a terhesség legelején vagyok, ha kisfiú lesz, Robi lesz a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!