Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A nyákdugó távozása mikor...

A nyákdugó távozása mikor történik meg? És milyen állagú, szinű? És a magzatviz csak szivárog azt észre lehet venni? 36 hetes vagyok, és kezdek félni.

Figyelt kérdés
2008. aug. 15. 08:25
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

Ne féljél,a szülés nagyon jó dolog:)Legalábbis én minden héten végigcsinálnám.

No de érdés:

1, szivárgás:Az olyan érzés mintha egyszer egyszer bepisilnél egy kicsit,és ha összeszorítod,az izmaidat odalent,akkor sem áll el.(Édesanyám,amikor hugomat hordta egy éjszakát otthon töltött szivárgó magzatvízzel,és nem lett semmi gond.)

2, nyákdugó: Van,akinek hetekkel korábban elmegy,nekem a tulajdonképpeni kitolás előtt olyan 1-1,5 órával távozott.Egy véres,barnás kocsonyás anyagot várj.ismerek olyat is,akinek nem volt véres,hanem áttetszó.Ne valami sokat várj,hanem elég keveset,olyan kisujjkörömnyi.

Könnyű szülést!

2008. aug. 15. 08:41
 2/4 anonim válasza:
66%
A nyákdugó a szulés legelső jele.Nem kell félni mert az előtt a tested jelezni fogja,hogy valami érdekes fog történni veled.Ideges leszel,megijedsz,aztán megnyugszol mert tudod ez a rendje.A nyákdugó véres-nyálkás váladék ami a terhesség alatt elzárta a méhszájat.hogy megvédje a babát a fertőzésektől,ez kifolyik,nem nagy mennyiségben.A magzatviz szivárgást észre lehet venni,nincs vizelet szaga,de általában egyszerre megy el vagy pedig a szülész repeszti el.Nem kell félni.Készülj fel rá,hogy az első szülés nem egy leány álom.Én a tavaly 13és fél órát vajudtam,a szülés max.30-50 perc általában de az lehet,hogy kevesebb is mert egy szülés sem igazán egyforma
2008. aug. 15. 10:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én most járok szülésfelkészítő tanfolyamra és pont a héten volt ezekről szó.

1. A nyákdugó lehet fehéres, sárgás, átlátszó, de akár barnás színű is, mindegyik normális.

2. Ha reggel felkesz és úgy érzed,hoyg becsurgattál, akkor tegyél 4-5 papírzsepit a bugyidba (ne betétet, mert azonnem látszik az eredmény, olyan jó nedvszívó épességű). Ha 1 - 1,5 óra múlva átázik a zsepi, akkor az egyértelműen azt jelenti, hogy szivárog a magzatvíz.

Remélem segítettem. 29 hetes kismami

2008. aug. 15. 12:30
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az előző válaszoló vagyok. Az is lehetséges, hogy a nyákdugó távozását észre sem fogjuk venni, mert pl. pisilés közben távozik és az ugye azt képtelenség kiszúrni. Úgyhogy erre nem kell minden esetben számítani (az én szülésznőm szerint).
2008. aug. 15. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!