Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem adják ezt minden...

Miért nem adják ezt minden kismamának?

Figyelt kérdés
Annyi vetélés van,szinte minden nő túl van egy ilyenen,mire egészséges babája születik.A terhes vitamint mindenhol reklámozzák-mondják,a "terhesség megtartókat" pl. a Duphaston-t meg az Utrogestan-t miért nem?
2014. nov. 20. 14:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A tájékoztatóról:

"Figyelmeztetések:

- A korai spontán vetélések hátterében több mint 50%-ban genetikai rendellenesség áll. Más esetekben a korai vetélés fertőzés és anatómiai eltérések következménye lehet. Ilyenkor a progeszteron alkalmazásának egyetlen következménye a halott magzat kilökődésének vagy egy tovább már nem fejlődő terhesség megszakadásának késleltetése.

- Progeszteron-pótló terápiát csak akkor kaphat, ha a sárgatest (corpus luteum) progeszteron termelése elégtelen.

- A kezelésnek nincs fogamzásgátló hatása.

- Az Utrogestan 100 mg hüvelykapszula csak a terhesség első harmadában, akkor is csak hüvelyi úton alkalmazható.

- Nem a fenyegető koraszülés megelőzésére szolgál.

- A terhesség második és harmadik harmadában a progeszteron használata májbetegséghez vagy terhességi epepangásos sárgaság kialakulásához vezethet."

2014. nov. 20. 15:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Én most megnéztem az Utrogestan leírását, és arra jöttem rá, hogy egyik eset sem állt fent nálam, amire javasolják a szedését.

Most akkor mégis be kellett volna vennem?

Ezek szerint, ha nem fáj a fejem, akkor is vegyek be fájdalomcsillapítót, már előre megelőzésképp?

Én még mindig érdemesebbnek tartom a dokival való egyeztetést, minthogy a végén még kötelező legyen mindenféle hormont magamba nyomnom.

2014. nov. 20. 15:31
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem-nem, a piros kéz nem indoklás.

Én indoklást szeretnék, hogy miért kell egészséges terhességet még erősíteni hormonokkal?

2014. nov. 20. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!