Miért nem adják ezt minden kismamának?
Az miért lenne jó, ha minden életképtelen embriót megtartanának? Súlyos fejlődési rendellenességgel?
Ráadásul a hormonokat kívülről bevinni nem túl szerencsés, ezért csak indokolt esetben szokták.
Íme az Urogestan betegtájékoztatója. Engem nem győzött meg, hogy veszélytelen egy egészséges terhességre.
Nem szabad erőszakkal megtartani minden terhességet. Mondom ezt úgy, hogy nekem is volt vetélésem, ami nagyon megviselt, mert nagyon örültem a babának. DE, még mindig sokkal jobb egy vetélés az első trimeszterben, mint egy indított szülés a másodikban, mert a genetikai ultrahangon kiderül, hogy baj van a babával, nem egészséges. Abban részben igazad van, hogy a beteg baba elmegy, akármit adnak, de ez nem mindig van így. Két ismerősömmel is megtörtént, hogy vérezni kezdtek a terhesség elején, azonnal komoly hormonpótlást kaptak, hogy ne menjen el a baba. Végigfeküdték az első trimesztert, nagy nehezen sikerült megtartani a babát. Az egyik nő még viszonylag "könnyen megúszta", neki a 12. heti genetikai ultrahangon észrevették, hogy beteg a baba, úgyhogy meg lehetett oldani műtéttel. A másiknál viszont csak a 18. heti UH-nál derült ki a baj, neki megindították a szülést pár nappal később. Mindkét baba nagyon el akart menni az elején, de akkora hormondózist kaptak az anyukák, hogy megmaradtak - hát, nem így volt a legjobb, az biztos.
Jó megoldás nincs, mert sosem lehet tudni, hogy gond van a babával és azért menne el, vagy csak tényleg egy kis hormonra lenne szükség. Ezért nem ártana egy vetélés után megvizsgálni az okokat, de ugye kishazánkban háromszor (!) kell vetélni ahhoz, hogy foglalkozzanak az emberrel ilyen téren...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!