Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem adják át a helyet a...

Miért nem adják át a helyet a buszon a kismamának?

Figyelt kérdés
Ma hulla fáradtan szálltam fel a buszra,közepesen bevásárolt szatyorral.Nem szoktam elvárni,hogy átadják,szerintem vissza is utsitanám,de most jol esett volna.Én mindig átadtam,idősnek,terhesnek...Sőt egy fiatal lány mellett "perkoltam"le,aki ránézett a hasamra,majd elővette a telefonját és azt bujta,hogy ésre ne vegyem hogy ő észre vett engem.
2008. nov. 4. 19:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
MERT BUNKO PARASZTOK !!!!!!! AZERT NEM ADJAK AT A HELYET! EN IS JARTAM IGY 9 HONAPOS TERHES VOLTAM, JOTTEM HAZA A DOKITOL ES SENKI FEL NEM ALLT VOLNA HOGY LEULJEK PEDIG ALIG ALLTAM A LABAMON!
2008. nov. 4. 19:52
 2/12 anonim ***** válasza:
66%
hihi!tényleg bunkók!Engem egyszer egy idős nő akart felállitani mondván fiatal vagyok adjam át a helyet.Na én elüvöltöttem magam..Nagy hassal álljak fel?Mit képzel?Sajna ilyen világot élünk..
2008. nov. 4. 19:57
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

Azért, mert ez sajnos nem mindenkinek egyértelmű. Én is igyekeztem átadni a helyemet akinek csak tudtam korábban, sőt, sokszor eleve le sem ültem, ha láttam, hogy utánam olyanok jönnek, akik jobban igényelhetik az ülést, mint én.

Terhesen is az esetek döntő többségében visszautasítom a dolgot, főleg, ha nem kell fél órákat utaznom (bár ahova lehet inkább gyalog megyek, mert amióta babát várok tömegundorom van, enyhén antiszociális lettem, nem tudom, hogy miért). Engem ami teljesen kiborít az az, hogy simán képesek még most is megtaposni, ha a buszsofőr direkt az orrom előtt áll meg, hogy én szállhassak fel először, akkor nem egyszer arrébb löktek már és beáramlott néhány ember előttem. Leszállásnál ugyanez: ha szatyrokkal vagyok (mert sajnos bevásárolni mennem kell) és lassabban ugrálok le a lépcsőn már így a 37. hétben, akkor minden további nélkül nekem jönnek hátulról, rálépnek a sarkamra, vagy a hátamba nyomják a táskájukat. Úgyhogy én egy kézzel mindig görcsösen kapaszkodok, bármennyi cuccom legyen is.

Szerintem egyébként ez a fajta viselkedési stílus az emberek részéről nem csak terhesekkel szemben gáz, hanem általánosságban bárkivel szemben, az alapvető szocializáció hiányának tudom be, na meg persze az önzőség, türelmetlenség és figyelmetlenség hiányának.

Szerencsére nem mindenki ilyen.

2008. nov. 4. 19:58
 4/12 anonim ***** válasza:
71%
Mert figyelmetlenek es csak sajat magukkal torodnek es nem tudjak hogy ez az allapot egy par honap utan tenyleg"terhes".
2008. nov. 4. 20:03
 5/12 anonim ***** válasza:
69%

Nem adják át a helyet a tömött villamoson a metrón még kapaszkodó helyet sem találsz mert fekszenek a korláton..

36hetesen majd leszakad a hasam

2008. nov. 4. 20:29
 6/12 anonim ***** válasza:
58%
Sajnos rengeteg a bunkó ember, különösen a mai kamaszok (tisztelet a kivételnek). Volt egy kolléganőm, aki nagyon jól tudta kezelni ezeket a helyzeteket, amikor terhes volt: felszállt a villamosra, és amikor világossá vált, hogy hiába vár az ülőhelyre, odament egy tini sráchoz és megkérte, hogy adja át a helyét. A fiú nemet mondott! Erre a kolléganőm azt felelte, hogy ha nem áll fel, akkor ő beül az ölébe. A srác nem mozdult, és a kolléganőm tényleg ráült!! Jól tette, mert annyira elszégyellte magát a fiú, hogy kénytelen volt felállni. Én csodáltam a kolléganőmet, nekem sajnos nem volt annyi merszem amikor nagy pocakot cipeltem....Az ember olyan kiszolgáltatottnak érzi magát ilyenkor.
2008. nov. 4. 20:57
 7/12 anonim ***** válasza:
68%
Én 8 hónapos voltam, mikor a férjem sajna karambolozott és onnét kezdve busszal jártam orvoshoz. Nem szoktam elvárni, hogy valaki átadja a helyét, általában mégis idosebbeknek jutott eszébe, de toluk pont nem akartam. úgy is voltam, ahogy te, hogy a tizenéves csajszi mindent csinált, csak rám se kelljen néznie, agyontomott buszon. És igen, én is át szoktam adni a helyemet, de mi már úgy látszik, nem várhatjuk el a fiatalabb generációtól. De lehet,hogy a csajszi majd egyszer felállít valakit, hogy adja át a helyét és nem fog így magában mérgelodni, mint mi. Lehet, hogy így kellett volna?
2008. nov. 4. 21:12
 8/12 anonim ***** válasza:
74%
Az a szomorú, hogy az esetek többségében én azt tapasztalom, hogy azok adják át a helyet a terheseknek/kis gyerekeseknek, akitől nem várná el az ember, mert idős nénik. Az emberek nagy részéből hiányzik az együttérzés, a segítőkészség és még sorolhatnám, de biztos vagyok benne, hogy egyszer fordul a kocka, és ők is lesznek olyan helyzetben, hogy segítségre szorulnak, és megtapasztalják milyen érzés, hogy nem törődik velük senki.
2008. nov. 4. 22:02
 9/12 anonim ***** válasza:
68%

szerencses vagy. engem egy idos neni meg is gyomrozott, amikor a villamoson le akartam ulni,ugy bevagott elem.

nagyon megijedtem, hogy baja lesz a babónak

ja, a neni eloszor nem latta a hasam, ugy konyokolt belem, amikor mar ult, felnezett: nem vettem észre, és ennyi..semmi bocsanat, sem az, hogy atadja a helyet, ahova keszultem leulni, amikor bevagott..

hozzatartozik, hogy hoemelkedessel (tuzvoros arccal),és 5 honapos terhesen (mar eleg nagy pocim volt, es latható, mert még nem kellett kabát).. vegig szedultem, kapaszkodtam a fogóba, mintha az eletem mulna rajta.

en is atadtam mindig, es a gyerekemet is ugy fogom nevelni, hogy atadja..de milyen dolog mar ez.. :(

2008. nov. 5. 01:20
 10/12 anonim ***** válasza:
68%

Vannak ilyen meberek sajnos.

Nekem jó tapasztalataim vannak ezen a téren. Többször is volt már, hogy azonnal átadták a helyet a városi buszon, volt, hogy a pénztárnál előre engedtek. Akadnak azért rendes emberek is.

2008. nov. 5. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!