Miért nem adják át a helyet a buszon a kismamának?
Azért, mert ez sajnos nem mindenkinek egyértelmű. Én is igyekeztem átadni a helyemet akinek csak tudtam korábban, sőt, sokszor eleve le sem ültem, ha láttam, hogy utánam olyanok jönnek, akik jobban igényelhetik az ülést, mint én.
Terhesen is az esetek döntő többségében visszautasítom a dolgot, főleg, ha nem kell fél órákat utaznom (bár ahova lehet inkább gyalog megyek, mert amióta babát várok tömegundorom van, enyhén antiszociális lettem, nem tudom, hogy miért). Engem ami teljesen kiborít az az, hogy simán képesek még most is megtaposni, ha a buszsofőr direkt az orrom előtt áll meg, hogy én szállhassak fel először, akkor nem egyszer arrébb löktek már és beáramlott néhány ember előttem. Leszállásnál ugyanez: ha szatyrokkal vagyok (mert sajnos bevásárolni mennem kell) és lassabban ugrálok le a lépcsőn már így a 37. hétben, akkor minden további nélkül nekem jönnek hátulról, rálépnek a sarkamra, vagy a hátamba nyomják a táskájukat. Úgyhogy én egy kézzel mindig görcsösen kapaszkodok, bármennyi cuccom legyen is.
Szerintem egyébként ez a fajta viselkedési stílus az emberek részéről nem csak terhesekkel szemben gáz, hanem általánosságban bárkivel szemben, az alapvető szocializáció hiányának tudom be, na meg persze az önzőség, türelmetlenség és figyelmetlenség hiányának.
Szerencsére nem mindenki ilyen.
Nem adják át a helyet a tömött villamoson a metrón még kapaszkodó helyet sem találsz mert fekszenek a korláton..
36hetesen majd leszakad a hasam
szerencses vagy. engem egy idos neni meg is gyomrozott, amikor a villamoson le akartam ulni,ugy bevagott elem.
nagyon megijedtem, hogy baja lesz a babónak
ja, a neni eloszor nem latta a hasam, ugy konyokolt belem, amikor mar ult, felnezett: nem vettem észre, és ennyi..semmi bocsanat, sem az, hogy atadja a helyet, ahova keszultem leulni, amikor bevagott..
hozzatartozik, hogy hoemelkedessel (tuzvoros arccal),és 5 honapos terhesen (mar eleg nagy pocim volt, es latható, mert még nem kellett kabát).. vegig szedultem, kapaszkodtam a fogóba, mintha az eletem mulna rajta.
en is atadtam mindig, es a gyerekemet is ugy fogom nevelni, hogy atadja..de milyen dolog mar ez.. :(
Vannak ilyen meberek sajnos.
Nekem jó tapasztalataim vannak ezen a téren. Többször is volt már, hogy azonnal átadták a helyet a városi buszon, volt, hogy a pénztárnál előre engedtek. Akadnak azért rendes emberek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!