Nem rég kiderült, hogy terhes vagyok. Azonban az apa hallani sem akar a dologról, mert már van egy 7 éves kisfia, akit egyedül nevel. Egyedülállóként nem biztos, hogy fel tudnám nevelni. Mit tegyek?
Hát igen!
Gondolkozni meg gumit húzni is utólag kell!
Szép magyar hagyomány ez... :(
Gratulálok!
Nem tudom, mennyire aktuális a kérdés, de írnék én is:
Szia!
Látva, mennyi kritikát kapsz (tisztelet a kivételnek), én megosztanám veled az eddigi tapasztalataimat arról az oldalról, aki otthon él a szüleivel még és a kisbaba megtartása mellett döntött.
Még nem szültem, 31 hetes vagyok.
Történt ugyanis, hogy életem szerelmétől (nem túlzás, tényleg az volt) teherbe estem. A terhesség nem mutatkozott nagyon sokáig (UH-n is csak nagy nehezen vették észre), mire kiderült, akkor már nem sok idő lett volna bármin is gondolkodni. Mivel akkor már nem voltam együtt a párommal, de nagyon kötődtem hozzá, kétségbe estem. Tomboltam, toporzékoltam egy órán át, meglepően rövid ideig, hiszen tanulok, most fogok végezni, de párhuzamosan van még egy szakom az egyetemen + rendelkezem egy OKJ-s szakmával. Nálam az édesapa hallani se akar a történetről, mindezt az édesanyján keresztül sikerült velem közölnie, gondolom fiatal kora miatt is van... Nem tudni. El kell dönteni, mit szeretnél. Én a magam részéről így, férfi támogatása nélkül, a szüleim segítségével bevállalom, de nem akarom egyáltalán a nyakukba zúdítani. Sőt, nagyon szeretnék ezzel magamnak is bizonyítani, hogy képes vagyok egy kisbabát felnevelni - miért ne lennél te is?
Az anyagi helyzet miatt ne aggódj, ha egyetemre jársz, családi pótlék + gyes + diplomás gyed biztosan jár, amiből már el tudsz boldogulni. Ha van megfelelő támogatásod családi oldalról és együtt tudnál azzal élni, hogy a te gyermekedről az édesapa nem szeretne hallani se - lehet utána vele kötözködni, ki hogyan érzi, apasági, gyerektartás stb -, én nem hagynám veszni a kisbabát.
Részemről úgy tekintek vissza, hogy életem egyik legjobb döntése volt megtartani őt.
Azokról pedig, akik itt szidnak, mert nincs munkád vagy bármi, azért is szidnának, ha nem tartanád meg. Névtelenül, arc nélkül nagyon könnyű ítélkezni. kitartást, akárhogyan döntesz/döntöttél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!