Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt tusolás vs....

Terhesség alatt tusolás vs. Kádban fürdés?

Figyelt kérdés

Neten is olvastam és a védőnő is első alkalommal már mondta, hogy kádfürdő helyett váltsak zuhanyzásra, mert a meleg vizes fürdés vérbőséget okozhat, ami vetélést idézhet elő... Ez mennyire komoly dolog, mennyire kell betartani?

Jön a tél, hűvös van, és jólestek a hosszú, meleg fürdők, de most tusolás alatt és után 10 percig vacogok, mire szárazra törlöm magam és felöltözök... Szerintem a babának az sem jó, ha reszketek, márpedig a tusolás nem melegít át... (Mert gondolom, a hosszú, forró vizes tusolás ugyanazt okozza, mint a fürdés...) Nem akarom túlaggódni a dolgot, de ha már most is fázom és utálok zuhanyozni menni, akkor télen, gondolom, még kellemetlenebb lesz. Ti ezt hogy oldottátok meg?

9 hkm

2014. nov. 13. 14:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Úgy oldottam meg,hogy végig kádban fürödtem 9 hónapon át.

Köszöni szépen a lányom,nagyon jól van,ma már 2 éves!

Nem kell minden hülyeséget betartani!Ha egy magzat életképes,akkor semmi baja sem lesz a meleg vizes kádfürdőtől!

2014. nov. 13. 14:59
 2/12 anonim ***** válasza:
43%
Nem véletlen mondta a védőnő, nézz körül mindenhol ezt írják, hogy nem ajánlott az ülőfürdő. A zuhany azért más, mert ott nem folyamatosan kapja azt a meleget, így nem tágulnak ki úgy az erek. Ha ennyire fázol tusolás után, inkább tegyél egy hősugárzót a fürdőbe.
2014. nov. 13. 15:01
 3/12 A kérdező kommentje:
Igazából gondolkodtam a hősugárzón, de ha ugyanúgy átmelegít, akkor ugyanúgy tágulnak az erek - a meleg miatt tágulnak, szóval így ugyanott vagyok, mint a meleg vízzel. :/
2014. nov. 13. 15:03
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Én is a kádban fürdést szeretem jobban. Azonban kicsit megijedtem a vetélés lehetőségétől. Annyi, hogy nem fürdök "tyúkforrázó" vízben, hanem kicsit hidegebbet engedek. Bár annyira nem melegít át, mint szeretném, mégis jobban esik. És már most tudom, hogy amint kibújt a pici, minél előbb kerítek alkalmat egy igen-nagyon hosszú áztatásra :D
2014. nov. 13. 15:08
 5/12 anonim ***** válasza:
54%
Nekem pont ez a gondom, mint neked. Mindig is forró vízben fürödtem, mert ha nem forró, akkor meg akarok fagyni. Télen ez még rosszabb. Most 6 hetes vagyok, muszáj váltanom. Eleinte csak simán meleg vízben fürödtem, de pár napja tusolok. Hát megfagyok kb, vacogok...de ha mindenki ezt mondja, és neked már a védőnő is mondta, akkor biztosan van alapja. Majd szülés után jó forró vízben fogom magam áztatni órákon keresztül....legalábbis egy pár év múlva biztosan :D :D :D
2014. nov. 13. 15:41
 6/12 A kérdező kommentje:

:D Hát igen, én is úgy vagyok, hogy valami alapja biztos van, de azért jó lett volna valami konkrét választ kapni, hogy ez a túl-elővigyázatos kategóriába tartozik, vagy tényleg voltak már esetek, amikor egyértelműen a meleg vizes fürdő okozott vetélést... :/ Mert nekem kicsit vakriasztásnak tűnik, de nem szívesen kockáztatnék.

(Mondjuk a védőnővel való találkozásig hosszú, forró fürdőket vettem, mert egy fórumon azt olvastam, hogy csak a 12. héttől nem ajánlott.)

Hát akkor kitartás! :D

(Bár nagy pocakkal de kényelmetlen lesz a pici panelkádban...)

Azért ha van még, aki esetleg tudományos választ tud adni, azt örömmel várom minden télen zuhanyozni utáló kismama nevében. :D

2014. nov. 13. 15:54
 7/12 anonim ***** válasza:

[link]

Jó fürdőzést!

2014. nov. 13. 16:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

én 29 hetes kismama vagyok,és eddig végig fürdőztem,és fürdőzök is.

Minden rendben van a babával,és velem is!

:)

2014. nov. 13. 16:52
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem egészséges terhesség esetén (nem vagy veszélyeztetett) nem fogsz meleg fürdőtől elvetélni. Én is olyan típusú vagyok, mint te, zuhanyozás után vacogok, még akkor is, ha nincs egyébként olyan hideg. Ezért én eddig is végig fürödtem (32 hetes vagyok) és semmi bajom nem lett belőle. Nyilván nem most fogok olyan forró vízben fürödni, amitől rák vörös leszek, de kellemes meleg víztől nem lesz semmi bajod.
2014. nov. 13. 18:17
 10/12 kloetta ***** válasza:
Én is csak tusoltam tavaly télen első babával, kb 25 hetes voltam karácsonykor mikor kérdeztem a dokim, hogy lehetne-e fürdeni? Kb hülyének nézett hogy miért ne??? Kérdezz rá a dokidnál, de ha minden rendben, nyugodtan.
2014. nov. 13. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!