Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi az esélye, hogy kiírnak...

Mennyi az esélye, hogy kiírnak veszélyeztetett terhesnek?

Figyelt kérdés

A helyzetem nem mindennapos. Október 28-án felmondtak nekem, de ekkor már terhes voltam.

Hétfőn küldtem a munkáltatómnak egy fellebbezést (hétfő reggel kaptam orvosi papírt is a terhességemről), egyébként 6 hetes terhes vagyok. Tegnap megérkezett a válasz, miszerint visszavonják a felmondást, hiszen a törvény az én oldalamon áll.

Ma jöttem is dolgozni újra, a kieső időre szabadságot írtunk ki. A tudomásomra hozták, hogy nem kívánatos személy vagyok a cégnél és mindent el fognak követni, hogy rendkívüli felmondással (fegyelmivel) terhesség alatt kirúgjanak. Gondolhatjátok mennyire vagyok nyugodt és stressz mentes. Egyből egy írásbeli figyelmeztetéssel indítottak a délelőtt folyamán (ami egyébként nem jogos, ezt írásban le is reagáltam nekik).

A fentiek tudatában mennyi az esélye, hogy az orvosom a körülményekre való tekintettel veszélyeztetett terhesnek kiír?

Talán annyi infó még, hogy volt egy méhen kívüli terhességem 5 évvel ezelőtt.

Jövő csütörtökön kell mennem a 8 hetes vizsgálatra.

2014. nov. 12. 13:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

velem is pont akkor cseszekedtek, mikor várandós lettem. pechükre HR szakon végeztem, és mivel szeretek a témában tájékozódni, így csípőből nyomom a válaszokat, szóval tudták, nem sokat tudnak tenni, hát megkértek, menjek már betegácsiba.

sajnos nem értek az új telómhoz, meg én is tök pipa voltam, így nem tudtam a felvételt beállítani, mert a főnököm többször is behívatott a tárgyalóba. én meg fel akartam venni, hogy ők

megpróbálnak TB csalásra rávenni - kamu betegácsi ugye...

nagyon keményen elpáholják ám a munkaadókat mindenféle szemét húzásért.

nyugi, nem rúghatnak ki csak úgy rendkívülivel, azt csak nagyon indokolt esetben, de mivel terhes vagy, a bíróság előtt nincs is elég jó indokolt eset.

(rendkívülinél is kell előzetes írásos figyelmeztetésnek lennie, aztán pár súlyos vétségnek, lásd MTK)

szóval nyugi, SEMMIT nem csinálhatnak. ha nem akarsz táppénzen lenni, menj be, munkakezdéstől munka végéig dolgozz félgőzzel ha akarsz, vagy csak beszélgessél a munkatársakkal, érezd jól magad, ők nem sokat tudnak csinálni, a törvény a te oldaladon áll.

mindig legyen lehetőséged hangfelvégtelt készíteni (mobiltelóval, diktafonnal) ezeket tarts készenlétben, és ha sikerül rögzítened valami disznóságot, - fenyegetés, TÁPPÉNZCSALÁSI felhívás, akkor ezzel akár vissza is tudsz vágni.

simán kiír táppénzre a nőgyógyász. én elmentem az orvosomhoz, és mondtam: a főnökeim javasolták, hogy jó lenne, ha táppénzre mennék. ő meg írt egy papírt a háziorvosnak, hogy javasolja betegácsiba történő felvételemet... 5,5 hósan mentem táppénzre, és nem bántam, a sok pötsfej főnökömnek a képét se kellett ezek után néznem. - sose bocsátom meg nekik,hogy 8 évig a csicskájuk voltam (elég jó munkaerő, azaz barom voltam, aki húzta az igát a tettttves kft-jük meg gazdagodott) és mikor várandós lettem, mint kivénhedt csataló nem kellettem nekik.

a lelki békédért, menj el az orvosodhoz, és kérd meg, vegyen el táppénzre. szerintem indok nékül megteszi.

ha meg azt mondod, tegnap vérezgettél, akkor úgyis felvesz, még akkor is, ha nem lát semmi gondot. úgyanis az orvosok nem kockáztatnak.

én azért a helyedben a főnökség képébe vágnám,hogy nem tudnak sokat tenni egy munkaügyi per esetén, mert nem fogják tudni bizonyítani a te állításod ellenkezőjét - hogy azért akartak elküldteni, mert várandós vagy. ugyanis ezt nem tudják bebizonyítani, ezért nyernek mindig ilyen esetben az alkalmazottak. ez biztos, sok történetet hallottam már.

a te oldaladon áll a törvény, az orvos meg tuti felvesz táppénzre, ne aggódj. ha nem látod rajta, hogy jó fej, és kiír csak úgy kérésre, mond azt, picit véreztél. ez utóbbira 100% hogy kiír.

jó egészséget,és ne stresszelj semmin, gondolj arra, életed legboldogabb időszaka van most! :)

2014. nov. 12. 15:15
 12/14 anonim ***** válasza:

ja, előző "regényíró" vagyok :)

betegácsi alatt is fel lehet mondani rendkívülivel, az anyát a munkahelyről való kirúgástól csakis a szülés utáni időszak védi 100%-osan. (táppénz alatti felmondás létezik amúgy is...)

annyi van csak, hogy nem fognak kockáztatni, semmilyen formában nem fognak neked felmondani, csak szívatnak, ne is aggódj. csak egyféleképpen szüntetheti meg a munkáltató a terhes, táppénzes kismama munkaviszonyát, de ez meg a gazdasági érdekű csoportos létszámleépítés, és ennek is szigorú szabályai vannak a MTK alapján, általában nagycégeknél alkalmazzák ezt. (Még annó a matávnál csináltak ilyet, és az OTP-nél, ott direkt rámentek a kismamákra. lehet, ez mendemonda, de több helyről is hallottam)

2014. nov. 12. 15:21
 13/14 A kérdező kommentje:

Elég gáz a te történeted is, de sajnos a mai világban nincs min meglepődni :/

Mindenképp szeretném kiíratni magam, nincs arra szükségem, h gyomorgörccsel jöjjek dolgozni és minden nap szemétkedjenek velem.

Most pl. lejjebb vették a fűtést az irodában, kivonultak az eladótérbe, egyedül üldögélek itt és fázik a lábam...

De arról még nem is esett szó, h a nem hivatalos pénzem nem fogom megkapni ezek után ill. eddig hoztak-vittek melóba, így nem került semmibe a bejárásom (30km egy nap), most viszont saját ktg-en kell bejárnom. Ezekkel a szankciókkal ugyanott lennék anyagilag, mintha táppénzt kapnék.

De meg fogom fingatni őket, mert eddig fel sem tűnt, h emelték a minimálbért és nem igazították hozzá a bejelentett fizetésem (igaz csak 3eFt/hó a különbség, de akkor is).

2014. nov. 12. 15:52
 14/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Múlt péntek óta táppénzen vagyok, köszi mindenkinek! :)

2014. nov. 28. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!