Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi az esélye, hogy kiírnak...

Mennyi az esélye, hogy kiírnak veszélyeztetett terhesnek?

Figyelt kérdés

A helyzetem nem mindennapos. Október 28-án felmondtak nekem, de ekkor már terhes voltam.

Hétfőn küldtem a munkáltatómnak egy fellebbezést (hétfő reggel kaptam orvosi papírt is a terhességemről), egyébként 6 hetes terhes vagyok. Tegnap megérkezett a válasz, miszerint visszavonják a felmondást, hiszen a törvény az én oldalamon áll.

Ma jöttem is dolgozni újra, a kieső időre szabadságot írtunk ki. A tudomásomra hozták, hogy nem kívánatos személy vagyok a cégnél és mindent el fognak követni, hogy rendkívüli felmondással (fegyelmivel) terhesség alatt kirúgjanak. Gondolhatjátok mennyire vagyok nyugodt és stressz mentes. Egyből egy írásbeli figyelmeztetéssel indítottak a délelőtt folyamán (ami egyébként nem jogos, ezt írásban le is reagáltam nekik).

A fentiek tudatában mennyi az esélye, hogy az orvosom a körülményekre való tekintettel veszélyeztetett terhesnek kiír?

Talán annyi infó még, hogy volt egy méhen kívüli terhességem 5 évvel ezelőtt.

Jövő csütörtökön kell mennem a 8 hetes vizsgálatra.

2014. nov. 12. 13:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hát ha lopsz, vagy olyat követsz el a cég ellen ami öket megkárosítja akkor megkapják a kirugásra az engedélyt.

Végezd jól a munkádat és nem lesz erre lehetöségük.

Engem leépítés miatt rugtak ki pont azon a napon amikor kiderült terhes vagyok. Vissza vettek, és nagyon rendesek voltak(pedig az iroda felét elküldték), de nehéz volt, mert semmi munka nem volt. Ott ücsörögtem órákon keresztül, és már minden bajom volt. Könyörögtem a munkáért, de az iroda vezetö sem akart munka nélkül maradni, így nem passzoltale a munkát.

Szeritnem jópénzért tuti találsz orvost aki kiír téged. Van aki kevésért is kiír.

2014. nov. 12. 14:02
 2/14 A kérdező kommentje:

Oks, köszönöm a válaszod.

Sehol sem egyszerű :/

Nálunk is leépítés miatt küldtek el, mégis ez a vége.

Én attól tartok, h arra játszanak, h kikészítenek és a végén én mondjak fel, ezért szeretnék elmenni táppénzre. Na meg a babát sem szeretném emiatt veszélyeztetni.

2014. nov. 12. 14:06
 3/14 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Én egy kis cégnél dolgozom, és a munkám emelgetéssel is jár. Nem volt lehetőség arra, hogy más pozícióba tegyenek, így megbeszéltük, hogy táppénzre megyek. Egyébként sem kockáztattam volna, mert kész csoda, hogy terhes lettem. :) Ráadásul folyamatosan hánytam.

Magánrendelésre járok. A dokim simán kiírt táppénzre. Beírta, hogy "gyakori görcsök, és keményedések". Azóta itthon vagyok. Szerintem nagyon sokan vannak, akik veszélyeztetettként vannak táppénzen, de valójában nincs gondjuk.

Szerintem simán felvesznek táppénzre.

2014. nov. 12. 14:09
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
Szia! Az én fogadott orvosom minden találkozásnál megkérdezte, hogy nem akarok-e táppénzre menni, nekem is elég stresszes volt a munkahelyem. Akármikor kiírt volna. Szerintem egy normális hozzáállású dokinál ez nem probléma, főleg ha ilyen kijelentést tett a munkáltatód, hát ez elég durva... :( Szerintem mondd el így mindenestül a szitut a dokidnak, biztos vagyok benne, hogy ez alapján táppénzre vesz. Az állandó stressz bizonyos veszélyes a babára... Sok sikert, boldog várakozást! :)
2014. nov. 12. 14:13
 5/14 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem nem csinálnak ebből gondot, az én dokim is mondta már az elején, hogy azonnal szóljak, ha kell papír a táppénzhez. Szerencsére nálam nem volt gond, a munkahelyemen is végig mellettem voltak.
2014. nov. 12. 14:24
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, kezdek megnyugodni :)

Ha már a választott orvos felmerült a témában, akkor ez hogy működik pontosan (anyagiakra gondolok)?

Én e-mailben kerestem fel a dokit és úgy egyeztettem vele időpontot a kórházban a 0. uh-ra. Nagyon kedves, készséges volt, elsőként be is hívott, gratulált stb. - tehát olyan volt, mint amit egy kismama elvár. Ő rendel ugye a kórházban is illetve van magánrendelése is.

Mikor illik neki pénzt adni? Ha a magánrendelésére megyek akkor nyilván, de a többi vizsgálatnál, amit a kórházban végez el, akkor is kéne? Ill. meg kéne tőle kérdeznem, hogy mennyiért vállalja a szülés levezetését vagy hogy megy ez?

2014. nov. 12. 14:27
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok!

Én megkérdezném tőle a kórházi UH-k után, hogy "mivel tartozom?" Szerintem ilyenkor nem szoktak pluszban pénzt kérni. Viszont nem vagyok biztos benne, mert az én dokimnak van ultrahang a rendelőjében.

4 éve hozzá járok, egyértelmű volt, hogy ő lesz ott a szülésnél

A 20. héten megkérdeztem, hogy levezetné-e a szülésemet. Mondta, hogy igen. Megkérdeztem azt is, hogy mennyibe fog kerülni? Azt mondta, hogy amennyit gondolunk. Szerintem te is így csináld. :)

üdv: 25+3 hetes kismama

2014. nov. 12. 14:41
 8/14 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm szépen! :)
2014. nov. 12. 14:48
 9/14 anonim ***** válasza:
Nincs mit! :) Majd írj esetleg, hogy mi lett végül. Elég gáz, hogy ilyenek a cégednél. :(
2014. nov. 12. 14:59
 10/14 A kérdező kommentje:

Oks, írok mindenképp :)

A jövő csütörtöki vizsgálatig várok még mindenképp, ott viszont egyből szólok neki, aztán jelentkezem :)

2014. nov. 12. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!