Terhesség alatt vették ki valakinek a bölcsesség fogát?
12 hetes vagyok,tegnap voltam a fogorvosomnál,fáj pár fogam,meg a bölcsességfogam hónapok óta,ami ki sincs nőve teljesen.Ferdén n,igy totál kikezdte a számat belül,alig birok enni,kinyitni a szám.Ez kb 2-3 hetente jön elő pár napra.
Megnézte,mondta hogy nem csodálja hogy fáj,mert egy jó nagy luk van benne... a szájsebészeten ki kell vetetni,de jó lenne ha szülés utánig kibirnám.De a 20.hétig semmiképp se nyúlnak hozzá,mert érzéstelenitőt csak akkortól adhatnak.
Igazából rettegek a szájsebészettől,konkrétan a bölcsességfog kiszedésétől,és az utána járó fájdalomtól...a rokonságban,baráti körökben volt párszor szerencsém megtapasztalni miket éltek át közbe,meg utána.... és én ezt nem akarom!
Főleg úgy,ha esetleg terhesség alatt el is megyek,kiveszik,még ha az nem is járna olyan fájdalommal,de utána....1hétig kőkemény fájdalom csillapitókon éltek az ismerőseim,és még úgyis iszonyú fájdalmakat éreztek,szájzárat kaptak,és én meg semmit nem vehetnék be!Nem hogy flector...stb,semmit.De ugyanez a helyzet terhesség után is,mert szoptatás alatt se vehetek be semmit....
Valakinek vették ki a bölcsességfogát?MIlyen volt?Annyira félek...nem tudom mit csináljak,mi lenne a legjobb,meg mikor....
7-es vagyok
A műtét nekem is kb 1,5 óra lett. De.egyértelműen az volt a baj, h nem volt röntgenem.
Amúgy én is maganhoz járok, nagyon ügyes, ott tényleg nem éreztem fájdalmat. (ez az első foghuzas volt életemben)
Mivel neked van röntgenképed, ezért nagy az előnyöd! :-) így h látja a doki h hogy fogjon hozzá biztos nem fog fájni.
Nekem kampos volt a gyökér vége, alsó, ezért az alkapocsba kapaszkodott. Szóval ezzel nem kell összehasonlítani a te storydat! :-)
Biztos egy sima foghuzas és már kint is van.
Nem is tudtam h 20. Hétig várni kell ezzel. Miért?
köszönöm!
Magán fogdokihoz járok,egy tündét egyébként,az első terhességemnél is hozzá jártam,meg előtte is.Ő ajánlott egy szintén magán szájsebészt,mert ő nem nagyon fér hozzá,és mondta,inkább hivja fel akit ajánlott,nagyon jó doki!
Egyébként én se értem ezt a 20.hét utáni dolgot,mert direkt visszakerestem 4éve mikor az elsővel voltam várandós,hogy először mikor csinálta a fogamat,és 14 hetes voltam,akkor kaptam érzéstelenitőt,meg gyökérkezelte.Tisztán emlékszek,még mondta is hogy ne aggódjak,mert ez direkt olyan érzéstelenitő(sajnos a nevére már nem emlékszek),amit kismamáknak is lehet adni.Ha minden igaz valami ultra akármicsoda a neve,de nem biztos....
Én is hasonló cipőben járok. Én 8 hetesen mentem el a saját dokimhoz, akkor csak egy sima tömésre, meg mondtam neki a bölcsesség fogamat, hogy szeretném ha kihúzná, mert lukas, törött és néha borzasztóan fáj. Azt mondta azonban, hogy inkább szájsebészhez küld, mert ő nem tudná rendesen megfogni. Így elmentem a szájsebészetre. Ott azt mondta a szájsebész, hogy ha jelenleg nincs panaszom, akkor ő most nem nyúlna hozzá, várjuk meg még 20 hetes leszek, akkor csinál arról az egy fogról röntgent, és majd az alapján kihúzza. Időközben kimentünk külföldre, ahol naná hogy bedurrant a fogam, olyannyira hogy az ügyeleten kötöttem ki. Mivel ők sem merték kihúzni kaptam gyógyszeres tömést. 23hetesen visszamentem a szájsebészetre. Egy másik doki volt ott, mondta hogy ezt bizony ki kell húzni, de nem fogják megröntgenezni. Jövő hét pénteken leszek 28 hetes, akkora kaptam időpontot, akkor fogják majd húzni. Nagyon bízom benne hogy nem lesz gond. Amúgy én is rettegek a fogorvosoktól. Amíg meg nem találtam ezt a dokit akihez most járok, volt olyan, hogy amint kiejtette a száján az orvos, hogy gyökérkezelés, megköszöntem szépen a lehetőséget és kiszálltam a székből! :(
Kitartást! Ha gondolod írok majd hogy nekem mi volt!
jajj köszönöm!Azt megköszönném ha megirnád mi volt! :)
Remélem hamar és fájdalom mentesen sikerül kiszednie neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!