Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt vették ki...

Terhesség alatt vették ki valakinek a bölcsesség fogát?

Figyelt kérdés

12 hetes vagyok,tegnap voltam a fogorvosomnál,fáj pár fogam,meg a bölcsességfogam hónapok óta,ami ki sincs nőve teljesen.Ferdén n,igy totál kikezdte a számat belül,alig birok enni,kinyitni a szám.Ez kb 2-3 hetente jön elő pár napra.

Megnézte,mondta hogy nem csodálja hogy fáj,mert egy jó nagy luk van benne... a szájsebészeten ki kell vetetni,de jó lenne ha szülés utánig kibirnám.De a 20.hétig semmiképp se nyúlnak hozzá,mert érzéstelenitőt csak akkortól adhatnak.

Igazából rettegek a szájsebészettől,konkrétan a bölcsességfog kiszedésétől,és az utána járó fájdalomtól...a rokonságban,baráti körökben volt párszor szerencsém megtapasztalni miket éltek át közbe,meg utána.... és én ezt nem akarom!

Főleg úgy,ha esetleg terhesség alatt el is megyek,kiveszik,még ha az nem is járna olyan fájdalommal,de utána....1hétig kőkemény fájdalom csillapitókon éltek az ismerőseim,és még úgyis iszonyú fájdalmakat éreztek,szájzárat kaptak,és én meg semmit nem vehetnék be!Nem hogy flector...stb,semmit.De ugyanez a helyzet terhesség után is,mert szoptatás alatt se vehetek be semmit....

Valakinek vették ki a bölcsességfogát?MIlyen volt?Annyira félek...nem tudom mit csináljak,mi lenne a legjobb,meg mikor....

2014. nov. 8. 16:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nekem vették ki terhesség alatt és szájsebészhez mentem.Semmi de semmi gond nem volt kaptam érzéstelenitőt és lassan 3 hós a fiacskám és semmi baja. Szóval csak nyugi nem lesz belöle kára(babádnak).
2014. nov. 8. 17:15
 2/16 anonim ***** válasza:
Nekem elviselhető volt a fájdalom utána 1-2 nap volt hogy éreztem de annyira nem hogy gyógyszert vegyek be.amúgy ha nagyon nem birod panadolt vehetsz be pl éjszakára.
2014. nov. 8. 17:17
 3/16 A kérdező kommentje:

köszönöm!

Tudom ha nagyon muszáj,panadolt,meg algopyrint vehetek be,legalábbis a dokim mindig ezt mondta,de mik ezek egy fogfájásra... :( ha a flector,cataflam sem használnak....

Jajj...pedig muszáj leszek kivetetni nemsokára...csak úgy rettegek....főleg hogy nem is birom kinyitni akkorára a szám hogy hozzáférjenek,és félek nagyon hogy "úgy marad",szájzárat kapok.... :(

2014. nov. 8. 18:08
 4/16 anonim ***** válasza:
Kitartás utána hidd el jobb lesz!jobbulást boldog babavárást.
2014. nov. 8. 18:34
 5/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!
2014. nov. 8. 18:45
 6/16 anonim ***** válasza:

Szedesd ki. Jobb lessz.

Nekem nyár végén szedték ki. Iszonyatosan fájt. Vagyis amikor szedték azt nem éreztem de mikor ment ki a fájdalomcsillapító hatása nagyon fájt. Szedtem én mindenféle gyógyszert semmi nem használt csak a Flektor por. De azt is kb 5-6 óránként kelett szedni. Kb 2 hétig fájt de a varratszedés után kezdett csökkenni a fájdalom.

Ekkor még nem tudtam hogy terhes vagyok. Bár nagyon az elején lehettem kb 4-5 hetes. Eddig úgy néz ki minden ok.

2014. nov. 8. 21:28
 7/16 anonim ***** válasza:

Nekem is kivették. Egyik napról a másikra elkezdett elfogyni a fogam. Mai napig nem.ertem h mitől volt ez.

Az volt a szörnyű h nem rontgenezhettek, igy a doki nem tudta h állnak a gyökerek. Jó sok érzéstelenitot kaptam, így maga a műtét (mert az lett belőle) egyáltalán nem fájt.

Amikor kiment a fájdalom csillapító, akkor a falat kapartam volna. De kibirtam ahogy te is ki fogod bírni!!! :-)

Jegeltem, és talán egy fél panadolt vettem be rá.

Erős leszel hidd el. Jobb ha kiszedik mintha egész terhesség alatt szenvedsz miatta.

És persze az is lehet h neked nem fog annyira.fájni.

2014. nov. 8. 21:34
 8/16 A kérdező kommentje:

tudom hogy muszáj... :(

Van egy panoráma röntgenem szerencsére,bár február 20-i,de a bölcsességfogam gondolom nem változott azóta nagyon.Azon csak ez az egy jobb felső látszik,kb félig van kint évek óta,a gyökere elvileg "rendbe" van,nincs össze-vissza.

Annyira szeretném ha csak sima húzással sikerülne kiszedni,és pár perc alatt....na meg ha nem fájna,meg utána se nagyon....

Olvasgatok itt rengeteg topicot erről,a bölcsességfog kivételéről,de ez egyre rosszabb....abba is hagyom szerintem....szörnyű milyen "élményeket" irnak,bár a legtöbbnél az alsóknál irták ezeket.Meg van hogy 1-1,5óra is lehet a műtét.....hát belegondolni is rossz...

még lenne egy kérdésem,hogy az érzéstelenitőt hova adják ilyenkor?Mert régen mesélte a párom,hogy neki mielőtt kiszedték,a szájpadlásába adták,és rettenetesen fájt oda az érzéstelenités....

2014. nov. 8. 22:37
 9/16 A kérdező kommentje:
biztosan kiszedetem eldöntöttem,de csak a 20.hét után szedik ki...addig szenvedek...még 2hónap van addig! :(
2014. nov. 8. 22:38
 10/16 anonim ***** válasza:

Én az elmúlt 1 hónapban többször is voltam fogorvosnál, hogy rendbe tetessem a fogaim. Volt 2 bölcsességfog húzás is. Szuper magán doki, semmit nem éreztem se közben, se utána! Csak az érzésteleítő szuri helye volt kellemetlen aznap (az íny belső és külső falára is adott). 4 napja pozitívat teszteltem, felhívtam, hogy nem ártottunk-e. Megnyugtatott, nem lesz baj, mivel ez csak kis mértékű helyi érzéstelenítés. Legalább pocakkal nem kell kezelésre beülnöm hozzá (remélhetőleg), csak általános átvizsgálásra. A röntgen miatt inkább aggódna, de szerencsére azt meg több, mint 1 hónapja csinálta.

1 hetes fájdalomcsillapítózás, szájzár - te jó ég! Ne is gondolj ilyenekre! Muszáj szájsebészetre menned egyébként? Nincs lehetőséged, hogy elmenj egy jó magán dokihoz? Az egyik bölcsességfogam nekem is elég érdekes volt, ferde, letört, meg minden, de úgy kikapta, hogy még a szempillám se rezdült meg. :) Fájdalomcsillapítót se kellett bevennem, miután kezdett múlni a zsibbadás.

2014. nov. 8. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!