Bölcsesség fog kihúzva, mellette lévő rágó fog probléma? (18+4hkm)
Sziasztok!
Hétfőn kihúzták a jobb felső bölcsesség fogamat, mert fájt. Szuvas is volt és tört szanaszét. Viszonylag "könnyen" kijött... Nagyon hátul volt, az elötte lévő rágó fogamat teljesen kitolta a helyéről, gyakran a szám belső felét is bántotta/bántja. Tehát nem is zár jól az alsó rágóval.
Na most vissza mentem a fogorvoshoz, mivel tegnap este óta sajgott az a rágóm és nyelvvel ill. ujjal éreztem, hogy hátulról , azaz ahol hozzáért a bölcsesség fogam ott lyukas - szuvas.
Hitetlenkedett a doki , de igazam lett.
Lefaragta, tehát a fog majdnem fele hiányzik, nagyon mélyre faragott már ugráltam hiába adott rá sprét is..
Közölte, hogy jövőhéten menjek vissza, egy kis anyagi vonzata lesz ugyan (19e), de koronát tesz rá.
A bölcsesség fogam amit kihúzott ripityre tört ahogy megpróbálta megfogni, itthon pedig szintén darabjaira mállott lényegében, ahogy megvizsgáltam.
Tegnapelött a rágómból is hullott pár db éjszaka alvás közben.. ébredésnél ropogtam rendesen, mire megtaláltam a fogam darabjait..
Kérdésem, tetessek koronát?
Nagyszüleim szerint ne, mert tovább fog az alatt is romlani a fogam hiába takarítja le a szuvas részt illetve mert el fog porladni. Mindenkinek ilyen amugy a foga a családban. :(
Apum azt mondja, hallgassak a dokira, de elötte hívjam fel a figyelmét arra, hogy ugye kifele dől a fogam, van e így is értelme, mert nem is zár jól, illetve a bölcsességfog hiánya miatt el fog csúszni és akkor bajok lehetnek?!
Édesanyám szintúgy azt mondta, hogy huzassam azonnal mert utána gyulladtan csak rosszabb lesz..
Igen, feltettem odaát a száj-fogak részben is a kérdést, de most hozzá írtam amilyen véleményeket a családból kaptam. :(
Továbbra is tanácstalan vagyok..
18+4h km.
Hozzá tenném még, hogy ama rágó fog alján fognyaki szuvasodás is van, tehát nagyon tanácstalan vagyok :(
nem.
szuri + faragás és ráhúzná.
ennyit mondott.
én is a húzás mellett vagyok.
de félek is.
:(
hát nem egyszerű...
mindenképpen megnézetném egy másik dokival is. Ha a bölcsi fogad porlott, annak oka, hogy nagyon szuvas volt, illetve a szerkezete sem megfelelő (pl kálcium, fluorid hiány)
Azt tudnod kell, hogy manapság már az is elég, ha a gyökér ép, akkor arra is tudnak csapos fog felépítést csinálni. Egy fém csap (pöcök) kerül a gyökérbe, ami onnan kilóg, azt felépítik, és arra kerülhet korona. De ehhez mondjuk érdemes lenne megnézni rtg-nel (amit ugye most nem lehet), hogy milyen a gyökér formája, állapota. szerintem mindenképp nézesd meg egy másik dokival is.
Esetleg ezt nézd meg. Ha írsz privit, ajánlok dokit is.
Ha vidéki vagy, akkor nem túl praktikus.
(fog. assz.)
kedves utolsó!
Mit értesz rezekálás alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!