Miért lett testvére a babádnak?
Az a kérdés vetette fel bennem ezt a kérdést elsősorban, hogy itt valaki azt kérdezte, hogy miért vállalnak gyereket. Nem pont így szólt a kérdés, de a lényeg kb ugyanaz.
Nekem viszont az a kérdésem, hogy miért vállaltatok tesót a gyereketeknek?
Én még valahogy óckodom tőle..... sok kérdés merül fel bennem ezzel kapcsolatban. Olyan fura, hogy úgy már nem egy gyerekre kell figyelni, hanem kettőre és ez bizony sokkal nehezebb lehet, ráadásul a köztük lévő konfliktust is okosan kell kezelnie a szülőnek, szóval biztos nem egyszerű :)

Mert alapból 2 gyerkőcöt terveztünk. Hogy majd ha idősebbek lesznek legyen kivel bandázni, hogy segitsék egymást... 2 gyerekkel nem sokkal nehehebb ment egyel, szóval ha vágysz rá sztem ne riadj meg :)
Ja, nekünk lett egy bónuszbabánk, ő spirál mellett fogant :D Na 3 gyerekkel már tényleg nehéz :D
3 gyerekes anyuka

Azért, mert én egykeként nőttem fel és olyan gyerekkort nem szerettem volna a saját gyerekemnek.
A konfliktusaikból majd nagyon sokat profitálnak a felnőtt életükben, jobban tudnak majd másokhoz alkalmazkodni, kommunikálni, kompromisszumot kötni, empatikusabbak lesznek... Megkockáztatom, hogy boldogabb életet is élhetnek majd emiatt.
Szerintem akármilyen jók a szülők, akármilyen szeretetben nő is fel egy gyerek, egykének lenni büntetés, ha nem is gyerekkorban, akkor felnőttként.
A férjemnek van egy testvére, ha neki sem lenne, a gyerekeinknek nem lennének unokatestvérei, ha a nagyszülők meghalnak, nem maradnának rokonaik sem az én egykeségem miatt. Minden tekintetben rossz...

Nem értem, mit nem lehet ezen érteni. :) Nem arról van szó, hogy a második gyereket azért vállaltuk, mert CSAK az elsőnek akarunk ezzel jót, hanem mindkettőjüknek! És persze egyértelmű, hogy magunk miatt is vállaltuk, mi is boldogabbak vagyunk a férjemmel attól, hogy már két gyönyörű gyerekünk van.
Azt én is idióta hozzáállásnak tartom, ha valaki a gyerekétől kérdezi, szeretne-e kistesót.
2-es voltam

Mi 2 gyereket szerettünk volna. Egy fiút és egy lányt. Ez sikerült is.
Elég nehéz, az biztos. A nagyobbik 20 hós, a kicsi 1. :D
Miért? Mert családot akartam. Gyerekeket, akiket szerethetek. A kistesó így tervezett volt alapból. De az is motívált a 2 gyereknél, hogy ha mi már nem leszünk, akkor ne egyedül legyen a világban, hanem legyen egy testvére, akire számíthat.

"De az is motívált a 2 gyereknél, hogy ha mi már nem leszünk, akkor ne egyedül legyen a világban, hanem legyen egy testvére, akire számíthat."
Barátok? Kollégák? Házastársa?

én alapból 1 gyereket szeretnék, de belegondolva, ha mi 1x nem leszünk, nem szeretném, hogy egyedül maradjon.
Egy testvér mégiscsak testvér, ki tudja, mikor találna párt magának, nem akarom, hogy egyedül legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!