Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 éves,14 hetes terhes...

19 éves,14 hetes terhes vagyok. Szerintetek mehetek anyaotthonba? Ha igen, mit kell tennem ehhez? (lennt)

Figyelt kérdés

A párom elhagyott, a szüleim pedig a tudomásomra adták, hogy az ő házukban nem maradhatok, és pénzt sem adnak egy fillért sem. Teljesen magamra maradtam. Munkát keresek, de mivel márcusra vagyok kiírva, pár hónapra senki sem akar felvenni.

Mit tudnátok tanácsolni?

2014. okt. 14. 08:20
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a védőnővel beszéld meg.
2014. okt. 14. 08:33
 2/23 anonim ***** válasza:
16%

Ha megszülöd, akkor miből akarod eltartani? Kisgyerekkel sem fognak sehova felvenni, különösen nem szakma nélkül.

Miért nem gondolkodtál előbb? A gyerek apja hol van?

2014. okt. 14. 08:36
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Vedd föl a kapcsolatot a családsegítő szolgálattal. Ők segítenek mindenben.

Szomorú ha szülők így állnak hozzá, hiszen akkor még fedél sincs a fejed fölött. Hát valami alkalmi munkát azért érdemes nézni, de a családsegítőban biztos többet tudnak mondani!

2014. okt. 14. 08:39
 4/23 anonim ***** válasza:
Anyaotthon sincs ingyen, és több hetes várólista van.De vedd fel velük a kapcsolatot.
2014. okt. 14. 08:45
 5/23 anonim ***** válasza:
53%

Az anyaotthonban kevés a férőhely és nagyon telítettek. Oda csak olyan anyákat és gyerekeket fogadnak be, akiket súlyos testi bántalmazás ért és bizonyíthatóan életveszélyben vannak. Kevés az esélye, hogy felvesznek oda (a leírtak alapján).

Százhalombattán viszont van egy hely, ahová valószínűleg befogadnának. Ez egy családi ház szerű otthon, kizárólag várandós anyáknak. A szülésig maradhatsz ott, max. 1-2 táskát vihetsz magaddal.

Az önkormányzatok sem sokat segítenek sajnos. Én végigjártam minden lehetőséget, ez a tapasztalatom. Itt azt mondták, hogy fél évente adnának 5000(!!!) forint étkezési utalványt. Semmi más segély és ez Pest megyében.

Én albérletbe költöztem, mert volt/van munkahelyem és gyedet is kapok (és nem ezért nem kaptunk semmit, hanem azért, mert túl fehér a bőröm hozzá).

Persze, kérdezd meg a védőnőt, hátha neki van ismerőse anyaotthonban, esetleg tud önkormányzati lakást intézni.

De ne számíts sok segítségre. Keress alkalmi munkát addig.

2014. okt. 14. 08:46
 6/23 anonim ***** válasza:
36%

Nem utolsó senkinek nem jár semmi azért mert terhes. Terhesség nem betegség miért járna azért ha fehér ha roma?

Aki előtte megélt a semmiből utána is megfog, aki dolgozót meg jár táppénz. Másrészt szülés után jár családi és gyes ami 13 ezer meg 25 ezer ami szintén nem bőrszín kérdése.

2014. okt. 14. 08:50
 7/23 anonim ***** válasza:

5. vagyok.

Én általánosságban írtam a lakhatásra, megélhetésre, egyedülálló anyáknak való támogatásra.

Mivel az önkormányzaton lehet kérni egyszeri segélyt, rendszeres szociális segélyt, olyan segélyt ami akkor jár, ha a gyerek veszélyeztetve van, stb. stb.

Érdekes módon mások megkapták a havi 42 ezret, én meg nem....Pedig nem kérdeztek rá, hogy mennyi a kiadásom/bevételem. Szépen elküldtek.

2014. okt. 14. 08:56
 8/23 anonim ***** válasza:

Mégis mire kaptak havi 42 ezret?

Talán arra hoy elküldték közmunkára kaphat ennyit, de mivel te két helyen nem dolgozhatsz egyszerre neked nem jár.

2014. okt. 14. 08:57
 9/23 anonim ***** válasza:
31%

3-as!

Teljesen jogos a szülei reakciója, én kinyuvvasztanám a gyerekem, ha ilyen helyzetbe kerülne. Nyilván éhen nem hagynám halni, de botrányos, hogy mit gondolnak manapság ezek a tinik/lányanyák? Miért nem vetette el? Nyilván nem 17 hetesen tudta meg, hogy babát vár. Na, ez az a helyze, amikor az lett volna a legjobb annak a babának, ha meg sem születik. Biztosan vannak itt megrögzött abortuszellenzők, akik szerint joga van az élethez. De milyen élet lesz az?

Hát Kérdező! Az ilyen buta fiataloktól teljesen elszáll az agyam. A babádat pedig nagyon sajnálom.

2014. okt. 14. 08:58
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Rendszeres szociális segély volt, nem közmunkások.

Csak azért tudom, mert utána derült ki, hogy az egyik ügyintéző az utcánkban lakik és beszélgettem vele.

Pest megyén belül így oldják meg a segélyezést, de nyilván önkormányzatoktól is függ, milyen alapon bírálják ezeket.

Itt konkrétan az volt az indok, hogy a babám meg én kulturáltan jelentünk meg.

De ez már nem ide tartozik.

A lényeg az, hogy meg lehet próbálni önkormányzatnál is a segítséget. De az is igaz, nagyobb esély lesz akkor, ha megszületik a baba és egyedülálló anyaként kérelmezi az illető.

2014. okt. 14. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!