9+5 napos terhes vagyok! Szeretnék a 12. héttől TP-re menni! Mi kell ehhez? Elég a körzeti orvos, vagy kell hozzá a nőgyógyász javaslata is?
Nem lógós vagyok és nem munkakerülő, szóval akik csak ezért írnának azok kíméljenek!
Az az igazság, hogy kiidegelnek a kolleganőim, mióta tudják a babát, jobban dolgoztatnak, kiközösítenek, és már depis vagyok ha be kell jönnöm! Nem ilyennek gondoltam a terhességem! örülnöm kéne a babának, de ők beárnyékolják ezt!
A körzeti orvos 3 hónapra táppénzre vehet nőgyógyászati vélemény nélkül is, de utána minden hónapban kell a nődokitól egy javaslat, ami alapján a házi doki minden alkalommal kiadja a táppénzes papírt. Én a 11. héttől így vagyok itthon.
31+2 hkm
Én is a 12. héttől vagyok itthon, a nőgyógyász ad egy javaslatot, amivel elballagsz a háziorvoshoz és ő az alapján kiír táppénzre.
(Ez nem is igazán a háziorvosnak, hanem az oep-nek kell, mert egy ellenőrzés során a dokinak bizonyítani kell, hogy téged nem a két szép szemedért tart hosszú ideig tp-ez állományban. Hurrá, bürokrácia.)
engem a nőgyógyász vett táppénzre, úgy a 10-11. héttől. Ha már úgy is járni kellett hozzá...(nem kellett utazni,itt volt helyben) kevesebbet is vártam mint a háziorvosnál a sok beteg közt.
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Én féltem,hogy kivágnak,ha kiderül hogy terhes vagyok (gyártó sori össze szerelői munkát végeztem, és ott nem tudtak volan más munka körbe helyezni,az már normális fizuval is járt volna:D ) és elmentem a helyi nőgyógyászhoz,és elmondtam neki,hogy mi a nagy harci helyzet. Tudni kell, róla,hogy egy k. csög tahó, inkább Dr. Haus modora mint ezé... és egyből letorkollott,hogy minek nekem még gyerek,ilyen fiatalon (19 voltam,de 16-nak nézett-miközben a 14-15 éves barnább bőrűekhez meg igen nyájasan tud beszélni ) . Végül elsírtam magam, az aszisztensnő megkérdezte hol dolgozom, és mikor megmondtam, akkor a dokihoz fordult és azt mondta,hogy azon a helyen hamar kivágják az embert, védő törvény ide vagy oda... Így táppénzre vett.
Üdv: 5. válaszadó
Az én dokim szerencsére jó fejnek tűnik! de hát még akkor is 2 hét múlva megyek sajna!
De a tiédet drága utolsó, felnyársaltam volna!
Gondolatban, számtalanszor én is!! Volt egy olyan hogy elmentem hozzá,hogy terhességet állapítson meg,meg adjon valamit mert barnáztam. Vasat írt fel,azt mondta,a 7 hetes terhességre,amikor az embriócskánk már látszott az Uh-n hogy 4-5 hetes terhesség. Nagyon mérges lettem de csak másnap tudtunk volna normális dokihoz menni, de addigra késő volt,a baba ugyan is pár órával azután,hogy haza jöttem, elment. Ami a legmegrázóbb volt,hogy ugyan úgy láttam az embriót amikor elment,mint ahogyan az Uh-n volt. Itt döntöttem el,hogy akár milyen csórón is adjuk a fejünket gyermek vállalásra,akkor is inkább a semmiből teremtsünk elő magánrendelésre lét. Na,csak ennyit a "nő dokiról"
De szerencsére ez már a múlt! és most újra babát várunk:)
Gondoltam érdekel a sztori.
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!