Anyukak, akik mar szultek, megneznetek Nekem?
6+5 hetes kismama vagyok, masodik babankat varjuk. Elso kislany lett, es most a kisfiunak orulnenk nagyon (persze legfontosabb az egeszseg). Napra pontosan tudom h mikor lehetett a peteeresem, viszont elotte pont ket naponta vtunk egyutt + peteeres napjan, utana mar nem. Az orvos is pont 6+5 hetesnek szamolt a meretek alapjan. Ez azt jelenti h pont peteeres napjan foganhatott meg a pici? Mert akkor esedekes a fiu. :) Igazabol ez csak egy kivancsisag felolem, Nalatok h sikerult ha pont ugyannyi terhesnek szamolt a doki, mint ahogy volt az utolso menzesz? Lanyomnal hiaba tudtam mikor lehetett peteeresem (uh-on nezte a doki a tuszoerest/repedest), mar az elso uh-nal mas hetet adott meg a doki, mert nagyobbnak is merte. Es lany lett, mert elobb fogant.
Koszonom ha valaszoltok! :) Tenyleg csak kivancsisag. :)
Ez mind szép és jó, DE: Azon múlik, hogy az újszülött fiú lesz vagy lány, hogy a petesejtet megtermékenyítő férfi ondósejt a női X vagy férfi Y kromoszómát hordozott-e. A 23 pár kromoszóma közül, melyeket az újszülött a szüleitől örökölt, az egyik pár két különböző nemi kromoszómából áll. Az anya két X női kromoszómája közül az egyiket adja magzatának. Az apa, akinek egy X és egy Y kromoszómája van, szintén átadja egyikét az utódjának, és ettől függően lesz fiú vagy lány.
Éppen ezért a férfitól függ,hogy milyen nemű lesz a baba.
Szia!
Én szintén néztem/számoltam a peteérésem és neten utánanéztem a termékeny napjaimnak. Nem a kisbaba neme miatt, hanem biztosra akartunk menni a teherbeesés miatt.
Mi szintén előtte és aznap voltunk együtt a férjemmel 2 naponta. Most 29 hetes kisfiú van a szívem alatt. :)
Csak egy baj van az elméletetddel. Hogy a peteérésed fix volt, tehát tök mindegy, hogyí mikor voltatok együtt, azt a petesejtet csak abban a 12-24 órában lehetett megetrmékenyíteni. Lehet, hogy egy 4 nappal peteérés előtti együttlétből származó spermium termékenyítette meg, de lehet, hogy egy 2 nappal azelőtti. Érted?
És a nem szempontjából ez a döntőbb. Lányra nagyobb az esély peteérés előtt, fiúra pedig peteérés környékén.
Szóval, az, hogy mennyi hetesnek számolt a doki ennek semmi köze ehhez.
Azért elmondom, hogy a fiamat nagyobbnak számolta, mint mensi szerint volt, a lányommal (akit most várok), napra pontosan ugyan akkorát, mint amennyi vagyok. Mindkét gyerkőcnél nem egy Uh-on volt így, hanem szinte végig a terhesség alatt.
Koszonom a valaszokat es gratulalok a babakhoz! :)
Kedves 4-es, nagyon remenykedem h nekunk is igy lesz, mivel mi is peteeres elott ket naponta vtunk egyutt es aznap. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!