Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a legkésőbbi időpont amíg...

Mi a legkésőbbi időpont amíg beindulhat a magzat szíve?

Figyelt kérdés
Elméletileg 8 hetes babás vagyok, és pénteken 2 helyen is megvizsgáltak, de nem találtak nála szívhangot. Kedden műszeresen akarják befejezni a terhességem. Viszont most tudtam meg, hogy a sógornőm is ugyanígy járt anno, és most már egészséges babája van. Kinek mikor indult be a szívverés? Lehet még remény?
2014. okt. 12. 16:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igazán köszönöm a hozzászólásokat. Remélem, hogy velem marad. Remélem megindul a kis szive.
2014. okt. 12. 20:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia,

A 12mm-es crl 7 hét 3 napnak felel meg. Ha ekkorára megnőtt a babád, akkor már biztos hogy beindult korábban a szívműködés. De sajnos lehetséges, hogy leállt és akkor onnantól nem is fejlődik tovább. Ez a műtét előtti uh-n egyértelmű lesz (egyrészt a baba lesz nagyobb 12mm-ernél, másrészt továbbra se látnak szívhangot).

Vagy ha szerencséd van, kifogtál 2 pocsék uh gépet és most is ver a szíve. Ekkor viszont nőni fog a műtét idejére.

Nézd, én az ügyeleten úgy jártam, hogy nem találták a vérzés okát az uh-n, aztán pár nap múlva a saját dokim nem is értette, hogyan nem lehetett észrevenni, hogy mi a gond, olyan egyértelmű volt. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy tényleg ki lehet fogni pocsék gépet vagy vak orvost. (Mondjuk én legalább tudtam, hogy él a baba, csak nem tudtam honnan folyik a vér, és így is be voltam tojva.)

A lényeg, hogy a műtét előtt mindenképp alaposan nézzék meg, mi a helyzet odabent. Ha nagyobb babát látnak, akkor ott szívműködésnek is lennie kell. Drukkolok!

2014. okt. 12. 21:21
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia,

mi lett veled? hogy vagy?

2014. okt. 15. 08:36
 14/16 A kérdező kommentje:
Szia! Sajnos nem volt már remény, elhalt. :( Már túl vagyok a műtéten, már csak fel kellene épülni, de azt hiszem lelkileg ehhez időre lesz szükség. :(
2014. okt. 16. 07:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Nagyon-nagyon sajnalom, oszinten! Az elso valaszolo vagyok. Nekem juliusban volt a mutet, szeptemberben ujra teherbe estem. Persze megy az aggodas, hogy most minden rendben legyen. Azert irom, hogy kello ido utan hidd el, felepulsz majd es vissza fog jonni hozzad a kisbabad! Ne add fel!
2014. okt. 16. 09:09
 16/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, és óriási, őszinte gratuláció Nektek! Nagyon-nagyon boldog, biztonságos, és szuper babavárást!! A legjobbakat kvánom Nektek, én pedig igyekszem valahogy csak előre, a jövőre tekinteni.
2014. okt. 16. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!