Magzati adókedvezmény?
Sziasztok kismamák!
Igényelte valaki mostanában a magzati adókedvezményt? Annyit tudok róla, hogy az orvostól kapok majd igazolást, hogy elmúlt 3 hónapos a kis magzatom.
De semmi friss infót nem találok róla a neten.
?? Valaki tud róla valamit? Munkáltatónak kell majd átadni? Mennyi a kedvezmény mértéke? Függ-e a fizetés összegétől?
Köszönöm!
2. válaszoló vagyok. Elhiszem hogy a párotok igénybe tudja venni apaságival, nálunk is így van! DE! Magzati korban apaságival se veheti igénybe ha nem vagytok házasok! Ez a törvény! Szja-törvény 29/A. § (3) b)pont:
..."b) a várandós nő és a vele közös háztartásban élő házastársa;"
Olvassátok el pl ezt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-kon..
De higgyétek el, nem akarok én rosszat, csak baromi rossz visszafizetni.
Valóban teljesen mindegy, hogy van-e apasági vagy nincs, ha nem házasok a felek, akkor csak anya veheti igénybe a terhesség alatt. Miután a baba megszületett, akkor már apa (élettárs) is kérheti és a terhesség alatti összeget vissza lehet igényelni adóbevalláskor, ha anya nem vette igénybe a kedvezményt terhesen.
Valóban vigyázni kell, a munkahely felelőssége is, hogy megadja annak, akinek hivatalosan még nem járna. Ha kiderül, vissza kell fizetni, büntetés és társai.
Ezzel a munkáltató is kockáztat. Ez van, ha a személyzetis vagy könyvelő nem megfelelően képzett vagy szimplán nem érdekli a dolog. Jópár ilyennel találkoztam.
Sziasztok) Köszönöm szépen a válaszokat!
Házasok vagyunk, én fogom igénybe venni, úgyhogy ezzel legalább nem lesz gond :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!