A magzat korát most akkor honnantól kell számolni? Az utolsó menzesz első napjától, vagy pedig a 12. heti UH-n mért értékek alapján?
Most vagyok 14+3, viszont az UH alapján csak 13+4. Így most akkor melyik a mérvadó, melyik alapján kell időpontot kérnem a 18. heti genetikai UH-ra? Mindenki mást mond, a szonográfus szerint a mért érték, a védőnöm szerint viszont az utolsó menzesz szerinti kort kell alapul venni. Az orvosomat nem tudom megkérdezni, mert küldöldön van, csak 3 hét múlva jön haza, addigra már kellene lennie időpontomnak az UH-ra.
Ti mit tudtok erről?
szia!
A terhesség kora nem egyenlő a magzat korával. Az utolsó menzesztől a terhesség korát számolják. Nem valami logikus, de így van.
Pl ha félidőben volt ovud, akkor is a menzesztől számolják, pedig akkor még nem is voltál terhes. Érted?
vagyis a magzat fiatalabb, mint a terhességed.
#1,
köszi, ez így már világos. De az továbbra sem, hogy akkor a terhességi kor, vagy a magzat kora alapján kell időpontot kérnem az UH-ra és egyéb vizsgálatokra. :) Bocsánat, ha hülye vagyok, de mióta terhes vagyok valahogy nem funkcionál rendesen az agyam. :)
Lehet, hogy később volt ovulációd, nem a 14. napon.
Az UH-kkal, meg a vizsgálatokkal nem lesz gondod, felhívod őket, és úgyis megkérdezik, hogy hány hetes vagy, ha nem vagy biztos magadban, akkor megmondod mikor volt az utolsó menzid, és ők az szerint adnak időpontot. Nálad nincs is olyan nagy diferencia, ez szerint szinte "mindegy" is mikor mész. Ha valami baj van, azt látják egy héttel korábban, meg egyel később is.
Nekem is hasonlóképpen van mint neked:) Meg a legtöbb kismamának:)
Én az utolsó menzeszem szerint ami március 10.volt, vagyok 30+5 hetes.
A babám most 29+4 hetes. Az Uh-ra gond nélkül mindig akkor mentem amikor én betöltöttem az x.hetet. Tehát nem a magzat korát figyeltem,hanem a terhességi hetemet. Ott úgyis látják mi merre,hány méter:) Azt viszont a dokim már megjegyezte,hogy mivel a kisbabám 1 héttel kisebb a terhességi koromnál.így valószínű később is fog jönni:)
Ezt úgy kell érteni,hogy dec.17-re voltam/vagyok kiírva és a doki szerint várhatóak Dec.25 lesz belőle.
Nyugodtan úgy kérj majd időpontokat ahány hetes terhes vagy te!Mert mindenhol azt fogják kérni/kérdezni,hogy mikor volt az utolsó menzesz első napja,nem azt hogy a baba hány hetes:)
Üdv 30+5hkm
A terhesség korát, a várható szülés időpontját, ha nincs a 12. hét előtt olyan eltérés, ami indokolná a terhességi kor menzesz alapján számolt idejének módosítását, akkor az utolsó menzesz alapján számolt terhességi kor a mérvadó. Teljesen mindegy, hogy neked mekkora magzatnak megfelelő értéket mérnek az uh-n, neked a menzeszed alapján számolt terhességi kort kell néznek és a szerint kell a vizsgálatokra menned.
Nem mindenkinek van pont 28 napos ciklusa és nem mindenkinek van pont a 14. napon ovulációja és nem mindenkinek 3 kg-os és 50 cm-es babája születik. Ezek csak az átlagok. És az uh-n való eltérés, ami csak pár napos, abban a 12. hét után az is benne van, hogy nem pont a 14. napon volt ovuláció és az is, hogy genetikailag másként fejlődik a baba. Nekem 33 hetesen 36 hetesnek felelt meg a terhességem az uh alapján. De nem azért, mert 36 hetes terhes voltam már, hanem mert 3960 grammal és 54 cm-el született meg a kisfiam, vagyis az átlagnál nagyobb lett.:)
Szóval ha a menzeszed alapján most vagy 14+3 hetes terhes, akkor ezt kell figyelembe venni.
Mert attól, hogy most az uh-n ennyit mértek, lehet 1 hónap múlva meg tök mást mérnek, mert más fejlődési ütemet vesz fel a babád.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!