A napokban derült ki hogy babát várok. Ma megharapott a macskám, azonnal lemostam és bekentem Betadinnal. Szerintetek elég? Mit tegyek?
Szia!
Én állatokkal foglalkozom, mindenképp nézesd meg, sajnos a macskaharapás sokszor befelé vérzik! Biztos ami biztos menj dokihoz!
Szia!
Nekem kivérzett!...
Ami mpost a legveszélyesebb rád és a babára nézve, az a toxoplazmózis, amit a macskák terjesztenek. Ha a terhességed alatt fertőződsz meg vele, az magzati betegséget okozhat. (Az a szerencsés, ha korbban már túlestél ezen a betegségen, és már immunis vagy.)
Szerencsére ennek a betegségnek a baktériuma túl nagy ahhoz, hogy az első három hónapban átjusson a lepényen, így a koraterhességi fertőződés nem veszélyes a babára. Ettől tehát most nem kell félned.
Mindenesetre a nőgyógyászodnak említsd meg a balesetet, és kérj tőle beutalót toxoplazma-vizsgálatra. Egyszerű vérvétel az egész, de lehet, hogy a terhességed alatt többször is meg fogják ismételni.
Én az előző válaszolót dobnám ki..a 10.-ről!!!
A kérdezőnek a válaszom, hogy ne aggódj, nem lesz semmi bajod. Megfelelően elláttad a sebet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!