Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mesélnétek pozitív dolgokat a...

Mesélnétek pozitív dolgokat a császáros szülésről?

Figyelt kérdés

2. babámat várom, kisfiamat természetesen szültem, összesen 3 óra volt a szülés oxi után, előtte nem is voltak fájdalmaim, szóval szuper szülésem volt, ilyet kívánnék most is magamnak de sajnos úgy néz ki hogy a kislányunk nem akar megfordulni.

Rettegek a császártól, mesélnétek róla pozitív dolgokat?

Tudom, hogy egyik szülés sem könnyű, mindegyiknek megvannak a negatív és pozitív dolgai. Jó lenne kicsit pozitívabban állni a császárhoz, hogy ne féljek ennyire.

2014. szept. 15. 10:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia.Én 28.hetes vagyok,még tapasztalatot szülés ügyben nem tudok mesélni . De férjem unokatestvére császárral szült,más választása nem is volt mert ikreket várt.Rettegett a császártól ,és kellemesen csalódott.Ezt is mindenki másképp éli meg,de ő azt mondta látott kismamákat akik szenvedtek a császártól és volt aki szinte "fel sem vette".Azt mondja nem vészes egyáltalán,hisz vagy altatnak, vagy érzéstelenítenek de eközben nem érzel semmit,és a császár után adnak fájdalomcsillapítót.Igaz a sebre vigyázni kell utána egy jó darabig de hát a rendes szülés után is csak vannak fájdalmak,és vigyázni kell magadra. Ő kellemesen csalódott.Kitartást kívánok Neked! :)
2014. szept. 15. 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Gyorsabban túl leszel rajta, mint a természetes szülésnél. Nem fogsz szakadni (tudom, hogy van gátvédelem, de akkor is).

Kisfiamat sürgősségi császárral szültem, viszonylag rövid idő alatt felépültem. Szobatársam anno természetesen szült, ő sem nézett ki sokkal különbül, mint én.

2014. szept. 15. 10:52
 3/5 aHermann ***** válasza:

Szia!

Nekem csak császárjaim voltak, így a sima szüléshez nem nagyon értek.

Amit tudok javasolni, hogy pozitívan állj hozzá. Nem kell félni, hamar megvan. Általában gerincérzéstelenítéssel csinálják, így végig a tudatodnál vagy. Általában a dokik mondják is mit csinálnak. A babát nem rögtön mutatják meg, hanem miután rendbe tették.

Tudom, hogy pozitív dolgokat kértél, de fontos, hogy tényleg ne nagyon mozogj a műtét után, főleg a fejedet ne nagyon emelgesd. Az első felkelés, majd a kövi néhány eléggé fájdalmas a műtéti heg miatt (érdemes fellépőt vinni a kórházba), de minden egyes alkalommal jobb lesz.

Amikor a kicsi született jobb ételeket kaptam mint a simán szülők. :)

A 4. napon már semmim nem fájt, úgy állítottak le itthon, de ehhez kellett a pozitív hozzáállás is.

2014. szept. 15. 10:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Kétszer szültem, mindkettőt császárral,de elsőnél csak az utolsó pillanatban császároztak,így sokat vajúdtam! Ami pozitívum: nem kell vajúdni, feltudsz készülni a szülés napjára,és magára a szülésre is,mert így valószínüleg nem fog meglepetés érni, nálunk kiemelés után rögtön megmutatják a babát,majd miután felöltöztették visszahozzák,és velünk lehet pár percet, műtét után nem vagy hulla fáradt,nincs gátmtszés,varratok stb... Nem kell aggódni,hogy elakad a baba vagy leesik a szívhangja vagy bármi veszályes és ijesztő dolog történik.
2014. szept. 15. 10:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem egy a lényeg: Bárhogy is jön ki a baba, csak legyetek egészségesek és kész!

Én egy ideig nem akartam elhinni, hogy császárom lett, aztán rá kellett jönnöm, hogy tőlem aztán az orromon is kivehették volna, csak legyünk épek és egészségesek. Semmi más nem számít!

Ja, és sokkal gyorsabban gyógyultam, mint gondoltam volna! S van egy szupiegészséges lányom, akinek mostanság (4 évesen) jutott eszébe először megkérdezni, hogy hogyan született. S most vettem először hasznát a császárnak, mert csupán annyit mondtam, hogy a doktorbácsi kivett anya pocakjából. Gond letudva. :)

2014. szept. 15. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!