Hogyan teszitek magatokat túl várandósan az anyagi problémákon?
Nem gondolok rá, és bízom benne, hogy nem fogunk éhen halni.
ha azt számolgatnám, hogy mennyivel kevesebb pénzünk lesz a baba születése után, ráadásul ekkor már nem csak 2, hanem 3 főnek kell ebből megélni, biztosan meg is őrülnék.
Szarügy, és komolyan mondom. Én is 22, ill. csütörtökön már 23 hetes leszek, táppénzen vagyok az elejétől fogva. így 105 ezer helyett max. 74 ezer a fizetésem. A férjem se százezrekkel jön haza. Anyummal lakunk, így csak a rezsi ránkeső része van, plusz a telefonszámla, orvosi költségek, és a kocsifenntartás. Nem is gondolok bele mi lenne, ha külön élnénk és még egy lakáshitelt is kéne fizetni. A babának vásárolgattunk már, de én nem hittem volna, hogy ennyire viszi a pénzt már a terhesség is. A vitamin, amit javasoltak, az havi 6.500 Ft (femibion és csak kétnaponta szedem) a magnézium havi 5.000 Ft, mert 3x2-t kell szednem (mire jó a terhesvitamin???) plusz a vérnoymáscsökkentő, amit eddig nem kellett kiváltani, de ha megugrik a vérnomyásom, akkor lesz az is 3-4 ezer havonta, plusz ugye az orvos, ami fixen 8.000 Ft havonta, ha pedig bármi van, és soron kívül megyek, nem hagyom üres kézzel az orvost. Igaz, nem nagyon fogadja el, de...
Nem vettem kismamaruhákat, mert kaptam, ahogyan nekem fodrászra se kell költenem, mert testvérem fodrász, na már ha szép kismama akar lenni az ember amellett, hogy egészséges.
Ha nem autóval mennénk az orvosi vizsgálatokra, vérvételekre, akkor az havonta plusz a bérlet árába kerülne, amit szégyen ide vagy oda de nem is vennék meg, bliccelek... de a benzin a város másik végére se két forint. Mi a genetikait a magzadiagnosztikaiban csináltattuk, nem flancból, hanem, hogy meggyőződjünk róla, minden rendben van, az 14.000 Ft volt, és még nem is tudom mi minden kiadás van, amire azt hinné az ember, hogy nincs is.
Én komolyan arra számolok, hogy nem lesz nehezebb ha meglesz a baba. :)
Sziasztok!
Valóban elég nehéz... Nekem a 100000-ről visszacsökkent 55000-re a fizum mióta táppénzen vagyok, nem épp kellemes, de nem flancolunk és így is nehéz! Terhesvitamint nem szedek, csak hetente egyszer, sztk-s dokihoz járo és nem lesz fogadott dokim, de az ügyeletesnek is kell majd adni vmit... én bízok abban, hogy ha megszületik a pici jobb lesz, mert a tgyás, gyed több mint a táppénz...
az előzőnek: miért nem váltasz olcsóbb vitaminra? tudm, hogy nagyon dícsérik a femibiont, de drágább is...
Első vagyok.
Terhesség eleje óta táppénzen vagyok, nem szívesen, de ez van. Azóta a 102 ezres tanári fizetésem 60%-át kapom, a mellékállásomat is vissza kellett mondanom, kajajegy se jár. Ez így kb 80ezer mínusz. A férjem keres 160 ezret nettóban, ketten együtt tehát 220 ezret.
Ebből 50 ezer a lakáshitel, 60 ezer a rezsi. A baba miatt vettünk nagyobb lakást (előtte garzonban laktunk), így most ha engedélyezik a lakásvásárlási illeték részletfizetését, az is 8 ezer lesz havonta két évig, plusz a biztosítás. Autónk nincs, tehát marad a bérlet, 6000 havonta. A baba születése után az egy főre jutó jövedelmünk még családi pótlékkal is kevesebb lesz a KSH számításai szerint egy gyermekből és két felnőttből álló család 2009-es létminimumánál.
Fodrásznál majd egy éve nem jártam már, inkább növesztem a hajam, a férjemnek is én vágom. Terhesvitaminból nem a legdrágábbat veszem, magnéziumból Magnesii citricit írattam fel az orvossal, mert az nem csak jobb, hanem olcsóbb is, mint a Béres. Kismamruhát nem vettem, csak egy farmert meg egy fekete nacit, a felsőim a régiek. Babaruhákat részben kapunk, részben túrok. A babaszoba felszerelését használtan vesszük.
Ráadásul magándokim van, és nála szeretnék szülni. nem tudom, hogy dfogujuk összerakni a szülésre azt a 40-50 ezer forintot, de muszáj, mert benne megbízom, rá merem bízni a magam és a baba életét.
Szóval nehéz, és nehéz is lesz, amíg nem tudok visszamenni dolgozni. iszonyú bvelegondolni, nem is nagyon teszem. Aikor megírtam az Illetékhivatalnak a részletfizetési kérelmet, kénytelen voltam belegondolni, hogy milyen szarul élünk, és hogy hihetetlen, emnnyire nem támogatja az állam a gyermekvállalást. De nem gondolkozhatom ezen folyton, mert abba tényleg beleőrülök. Valahogy majdcsak lesz. Ha zsíroskenyéren is, de kibírjuk.
Szia!
NEKÜNK ÚGY VOLT HOGY TAVALY KIKÖLTÖZÜNK NÉMETBE MUNKA MIATT. Párom kettönk pénzét kereste volna minimum egyedül. Fodrászként dolgoztam és Én 200 felett kerestem alapból. FELMONDTAM 1 HÓNAP AZ INDULÁSIG STB... Naná hogy terhes lettem:) Spórolni sose tudtam egy megtakarított kanyim nincs és nem is volt. Megbeszéltük hogy nem megyünk sehova családot alapítunk itt maradtunk az én szüleimnél (amit azóta is gyűlölök) De párom fizuja nem változott maradt a 160 alap és rá még ez az túlóra stb.. tehát kb 200. Augusztusban kiderült hogy párom tavalyi balesetét nem fizeti ki a máv biztosító és nekünk kellett (több mint fél millió volt a kár a másik autóban, de már az sincs szerencsére) Most nekünk szerencsére nicsenek gondjaink a számla fizetéssel (lekopogom) de ebből is szar ügy kijönni. Ma van a szülinapom és kértem hogy semmit ne vegyen mert az is a közösből megy. Furcsa lesz hármasban de biztos hogy a Fiam fog elsőnek megkapni mindent. Én mindenre, névnapomra pénzt koldultam karácsonyra is mindenre mert a szülésem ára még így sincs meg... Tényleg igaz hogy szegény embert az ág is húzza... Ja és persze decemberben volt egy gyorshajtás 60 ért... Karácsony elött ki is küldték hogy lehetőség részlet fizetésre nincs... Poén az élet... Páromat viseli meg jobban szegénykém alapból is beszédhibás de amikor szeptemberben kezdtük fizetni a másik autót (máv biztosítós) akkor még dadogni is elkezdett annyira kikészült, addigra idegroncsok voltunk mindketten. Én meg már veszélyeztetett terhes voltam bevérzés miatt még csak fusizni sem tudtam amit addig igen. De szerncsére már mi ketten nem esünk egymásnak, szarunk mindenre mert úgyis lesz valahogy... Olyan még nem volt hogy ne legyen sehogy, ennyi rossz után a jót várjuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!