Mire számíthatok így várandósan? Véd a törvény?
Közalkalmazottként dolgozom az MH-nál. Most jelen pillanatban táppénzen vagyok a második terhességem miatt (előtte Gyeden voltam itthon a kislányommal, a táppénz 2011. július 5-e óta van). Januárban fog megszületni a baba, viszont a hely ahol dolgozom megszűnik illetve egybe olvad egy kórházzal. A kérdésem az lenne, hogy most táppénz alatt felmondhatnak e azzal, hogy nincs beosztás vagy esetlegesen biztosítaniuk kell. Később ha megszületik a baba Gyás, Gyed, Gyes alatt is biztosítaniuk kell helyet? Januártól szűnne meg a jelenlegi felállás és a főnökömet nyugdíjazzák. Ha felmondanak számíthatok e végkielégítésre? (2007. augusztus 1. óta vagyok a Honvédségnél)
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Attól, hogy összeolvasztanak egy másik céggel, a státuszok ugyanúgy megmaradnak. Amennyiben határozatlan idejű szerződéses van, abban az esetben, ha az új cég nem tart rád igényt, akkor csak Gyes után tehetnek ki.
Ha megbízásos szerződéssel vagy mint közalkalmazott, úgy már más a helyzet, ha nincs fix státuszod, akkor az új cég nem kell, hogy alkalmazzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!