6hetes terhes vagyok de már halálra aggódtam magam. Kérhetem hogy irjanak ki?
Szia!
Bármikor kérheted, hogy írjanak ki.
Szia!
Én egy ált. suliban tanítok 24 hetes vagyok. Most pénteken pedig megyek vizsgázni az egyetemre. Nekem a vérvételből kimutatták, hogy minden veszélyes kórságon átestem (rubeóla, bárányhimlő, toxoplazma ...stb.). Azóta túl vagyunk a H1N1 mizérián is, nem volt semmi baj. A lényeg, hogy minden nap egyél valamilyen gyümölcsöt még a vitamin mellé. Legyen a táskádban kézfertőtlenítő és használd gyakran. Ha teheted, akkor ne ölelgesd a gyerekeket. Mi ha a gyerek betegen jön fel, akkor szólunk a szülőnek, hogy legyen szíves hazavinni, mert a többi gyereket is megfertőzi, meg van olyan szülő, aki azért küldi fel a gyereket betegen, mert itt (úgy gondolja) kap ingyen gyógyszert.
Megfázásra terheseknek is lehet szedni az Oscillococinum homeopátiás szert. Én is szedtem. Valamin igyál sok gyógyteát: csipkebogyó, bodza, hársfa, kamilla.
Jobbulást kívánok és ne aggódj, mert azzal csak ártsz magadnak is és a babának is.
Szia!
Persze, nyugodtan kérheted, hogy kiírjanak táppénzre. Engem azért írt ki a dokim, mert a munkahelyemen mikor kiderült, hogy baba lesz (naívan elmondtam 14 hetesen), úgy "megkönnyítették" főleg lelkileg a munkámat, hogy minden reggel sírva mentem be és sírva értem haza, a hasam pedig folyamatosan görcsölt. Az egyik terhesgondozáson, amikor munkából mentem oda, a doki csak rám nézett és már hozta is a táppénzes papírokat. A pénz persze nem olyan jó, mintha dolgoznál, de legalább nem idegesíted magad egész nap és a kicsit sem teszed ki fertőzéseknek.
Boldog babavárást!
30 hetes kismama
Ha ovisok között vagy, akkor a legnagyobb veszély rád nézve a citomegália-vírus, amit leginkább ők terjesztenek, és a babára is veszélyes.
Bármikor kérheted, hogy írjanak ki, a terhesség épp elég indok erre, küéön indok nem kell, magyarázkodnod sem kell. Én is táppénzen vagyok a 6. héttől (tanár vagyok), és nem szégyellem.
Mondjuk az első 4 hónapban valami iszonyúan rosszul voltam, fel se bírtam kelni, nemhogy tanítsak...
persze, hogy érheted!
én 7 hetesen voltam először dokinál, akor nem kértem, aztán kedves főnököm elég rendesen kikészített,és úgy döntöttem, hogy tp! 11hetesen kiírattam magam... doki nem kérdezett semmit én meg mondtam, hogy kiszeretném íratni magam, szó nélkül megcsinálták! a pénz igaz jóval evesebb, de nem baj, ha nem kell idegbetegnek lennem akor megéri:)!
24 hetes vagyok.
Mondjuk azt tudni kell, hogy nekem nem volt rosszul létem, a munkatársaim kímélnek ahol lehet, a főnökömmel együtt. A gyerekek meg mióta tudják, hogy babát várok, kenyérre lehet őket kenni, pedig nem elit suliban tanítok. Meg voltam Cito-megalo vírusos is.
Tehát én a szerencsések közé tartozom.
De tényleg, ha úgy gondolod, akkor inkább írasd ki magad, mert most te és a baba vagytok a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!