Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vállalnátok azt, hogy elmenjet...

Vállalnátok azt, hogy elmenjetek 8 hónapos terhesen Hollandiába repülővel? És pár napot ott tölteni, utána pedig hazarepülni?

Figyelt kérdés
Ebbe a helyzetben vagyok, és nem tudom mitévő legyek. Április közepén kéne ott lennem, de már most lefoglalnám a jegyet. Ja, és a férjem is jönne velem. Ti mit tennétek?
2010. jan. 18. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Én a helyedben biztos,hogy mennék.
2010. jan. 18. 12:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy elvisznek, némelyik légitársaság már a 35. héttől nem visz el, és a legtöbb meg a 36. héttől, de talán még orvosi igazolást is kérnek. Szerintem érdeklődj utána, mert lehet nem is engednének fel.

Én 7 és fél hónaposan akartam menni, de a dokim azt mondta, nem javasolja, így itthon maradtam:) Azt mondta, valószínű semmi nem történne, de nem lehet, előre tudni, melyik kismamára hogyan hat a nyomáskülönbség, illetve maga az utazás. Szerintem beszéld meg a dokival, és csak az alapján dönts, amit ő mond!

2010. jan. 18. 12:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A 2. válaszoló jól írta, a légitársaság szabályzatától függ, hogy egyáltalán felengednek-e a gépre, illetve kérnek-e orvosi igazolást hozzá.

Szerintem is először a légitársaságnál érdeklődj, utána pedig a dokid véleménye alapján dönts!

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: én nem mennék, mert lehet, hogy utazás előtt még minden rendben van, viszont ha Hollandiában leszel rosszul, esetleg több napos kórházi tartózkodásra szorulsz, az már nem mindegy és annyit egy utazás sem ér!

2010. jan. 18. 12:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
En is ugy tudom, hogy a 36. hettol mar nem lehet repulni, nem is engednek fel a gepre.
2010. jan. 18. 12:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen,én is úgy tudom.Az orvosi beleegyezés is kell.Szerintem ne kockáztass...megér annyit?
2010. jan. 18. 12:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Tenyleg nezz utana, elottem mar elmondtak mindent. En most vagyok 35 hetes terhes, azaz nyolc honapos, mert egy honap mulva kellene szulnom elvileg. En eleg sokat repulok egyebkent, terhesen is repkedtem epp eleget, de nem tudok reptarsasagrol, amelyik jelen pillanatban engedne engem ennyi idos terhesen felszallni barhova...

Ha a nyolc honap alatt te is a 35 hetet erted, akkor szerintem mar nem fogsz tudni repulovel utazni.

Ha a 32 hetet (mert sokan ugye egy honapot negy hetnek szamolnak), akkor meg repulhetsz, de orvosi igazolast fognak kerni.

Egyebkent: terhessegtol is fugg. Az elso terhessegem alatt siman bevallaltam volna, mert bar nehezkesebb voltam, lustabb, de semmi jel nem volt arra, hogy ne varna meg a gyermekem bent a negyven hetet. Nem kemenyedtem, nem voltak josloim, zart volt a mehszajam, stb.

Most nem vallalnam be, mert mar hetek ota nyilik a mehszajam, kemenyedek, gorcsolgetek, faj a derekam, szoval most annak is orulok, meg itthon egyutt maradunk.

A dontesem attol is fuggne, hogy mennyire lennek eletkepes, ha ott indulna meg a szulesem. Mert peldaul az angolom jo, az Egyesult Kiralysag a masodik otthonom, ha epp ott indulna meg a szules, akkor sem esnek ketsegbe. Csak azt sajnalnam, hogy heteket ott kellene toltenunk, amig a babat hazahozhatom (nagykovetsegtol papir, vagy utlevel kellene hozza). Nah meg penz a hatam mogott, hogy hetekig eljek kulfoldon a babaval nem betervezve.

De ha a nemeteknel jonne ram a szules, akkor abba bele roppanek, mivel semmit, senkit nem ismerek ott, meg a nyelvet sem. Nemtom mihez kezdenek.

2010. jan. 18. 12:53
 7/9 anonim ***** válasza:
A malévnak az oldalán fenn van, hogy betöltött 36-ik hét után a kismamák szállítását nem vállalják.
2010. jan. 18. 13:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Én ezen egy percet sem gondolkoznék. Semmiféleképpen nem mennék.
2010. jan. 18. 14:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors és hasznos válaszokat. Közben én is utánanéztem és a Wizzair sem vállalja a 36. hetet betöltött kismamák szállitását, tehát igy nem mehetek. De nem is bánom nagyon, mert biztos jobb lesz itthon várakozni és nyugodtabb is leszek. Jobb félni, mint megijedni.
2010. jan. 18. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!