Tanácsokat kérnék normális és nem be szólásokat ha lehetséges. Ki mit adna?
atyauristen..és az anyukád hagyta, hogy 15 évesen összeköltözz a kis barátoddal??? nekem ezt a hülyeséget ne add be...na persze..még örülnek is, sööööt büszkék a kislányukra, amiért 17 évesen teherbe esett...
könyörgöm, ezt a "nevelési mintát" inkább ne add tovább..
15 évesen elköltöztél, mert te már érett "nagylány" voltál...összeköltöztetek a kis barátoddal, aki eltart?? vagy a szüleid?? vagy mégis hogyan képzeljük ezt el?? te iskolába jársz, közben mosol fözöl, takaritol, dolgozol...??
Arra tanítani, hogy megbízzon benned,nem lehet. Azt csak kiérdemelni lehet. Ha látja, érzi rajtad, hogynem élsz vissza a bizalmával apródolgokban, akkor majd a nagy dilgokba is beavat. Pl. Ha kiskorában neked elsuttogja, hogy anya képzeld szrelmes vagyok az xy-ba, de ez titok, akkor hiába vagy rá nagyon büszke, hogy milyen nagy lányod van, és hiába tök cuki az egész történet,meg kell őrizned a titkát, nem sutyoroghatsz kuncogva a nagyival, hiába tök édes az egész. (Remélem érthető, mit karok ezzel mondani)
A másik fontos dolog, a következetesség. Legyenek egyértelmű, előre lefektetett szabályok, előre meghatározott következményekkel. Ha büntetni kell, akkor büntetni kell, az is a javára válik. Ugyanakkor ne felejtsd el megdícsérni, ha valamit jól csinált (biztos érezted már te is,mennyire frusztráló, hogy a 'jót' a környezetünk természetesnek veszi, de minden kis hibát azonnal felemleget)
Szia! Én 18 voltam a lányomnál. Ma már 8 éves, és mindig is megbízott bennem. Kicsi kora óta mindent megosztottam vele, mindig együtt voltunk. Valahogy ösztönösen tudja egy anya.
Szerintem csak anyit tehetsz, hogy őszinte vagy, szereted, tiszteled, és megadod neki ami kell egy gyermeknek. Egy dologra vigyázz! Soha ne hazudj neki, mert elveszted a bizalmát... sajnos nálunk az apjának sikerült. Azóta már nem apának, hanem a keresztnevén hívja!
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!