Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történik a nők személyiségé...

Mi történik a nők személyiségével terhesség alatt, mit tehet a férfi?

Figyelt kérdés

27 évesek vagyunk, a kisbabát nem terveztük, de úgy gondolom az első ijedtség után mindketten örültünk neki. A barátnőmnek megkértem a kezét, azt mondta hozzám jön, de csak a szülés után, mert nem szeretne "pocakos menyasszony lenne". Megértettem, elfogadtam. A kézkérés a terhesség 7. hetében történt 2 héttel azután, hogy kiderült a dolog. A barátnőm egy szuper, vagány lány volt. Laza, néha kicsit még veszélyesen is, bolondos, vicces, humoros, jóval könnyedebb nálam, kettőnk közül én voltam a rendre törekvőbb, rendszerre, szervezettségre, célok kitűzésére. A leánykérés óta azonban teljesen megváltozott, a közelségemre semmilyen tekintetben nem vágyik, gondolom persze, hogy megváltozott a teste, a hormonháztartása, hogy fél, megértem, türelmes vagyok, de emellett, állandóan elégedetlen, elég sokat dolgozom (közgazdászként egy nagy cégnél), de amióta várandós nagyon igyekszem, haza egyáltalán nem hordok munkát. Mindenért piszkál, olyan dolgokért, amik eddig egyáltalán nem zavarták. Idegesíti, ha átjön az öcsém (mondjuk kéthetente egyszer egy 2-3 órára), eddig imádta, játszott vele, várta (kisöccs, nagy a korkülönbség). Én főztem főleg eddig is, eddig szerette, most nem ízlik neki semmi, minden nap kaját rendel, én egy darabig nem tettem szóvá, de emellett aggódik a pénz miatt, óriási hisztit csapott, amiért végül a drágább babakocsit vettem (megjegyzem használtan...)

Minden nap kiborul, kiabál, sír és soha, soha nem beszél magától a babáról. Csak ha valaki kérdezi, vagy én felhozom. Úgy érzem talán elbizonytalanodott. Talán nem akarja a kicsit? Vagy mégsem én vagyok neki az igazi és nem tőlem akarta volna? Vagy a változások zavarják? Hogy nem járhat edzeni, bulizni, hogy változik a teste? (Nagyon szép lány, különlegesen és most sem szedett fel sokat, szerintem ez tök átlagos, sőt...)

Teljesen kifordult magából. Ha kérdezem miről van szó, azt mondja, semmi baja, csak fáradt, meg rosszul van. Tudom, hogy ez neki óriási változás, de nekem is, szeretném, ha nem zárna ki, félek, hogy ott hagy és alig láthatom majd a gyerekemet... Próbálom támogatni, miközben rettegek és a saját félelmeimről senkivel sem tudok beszélni.

Szeretnék jó apa és jó pár lenni. Mit csináljak? Eddig szuperül voltunk, nagyon ragaszkodó volt, imádott, oda volt és tényleg felszabadult volt és laza, szóval nem arról van szó,h már a terhesség előtt sem szeretett volna. Megjegyzem védekezünk, közös megegyezéssel gyógyszerrel, szóval még az sem lehet, hogy engem okol a terhességért...

Teljesen tanácstalan vagyok...

2014. aug. 27. 21:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én sem beszéltem az elején, mindig csak mosolyogtam, ha valaki szóba hozta, gyorsan 1 szóval válaszoltam a kérdésekre és kész. Párommal sem nagyon tudtam beszélni. Rengeteg volt a feszültség az elején, vizsgáim voltak, az esküvőnk a nyakunkban, dolgoznunk kellett, hulla fáradt voltam és ha ő "rám szólt" szóvá tett valamit én máris bőgtem!!!!Ha nem készítette el amit éppen megkívántam akkor ő volt a leggonoszabb ember a földön! :) A bőgés megvan egészen a mai napig, Egyik éjjel "belerúgtam" a lábába, hogy vigye már arébb (elég türelmetlen voltam, lehet elég lett volna, ha szólok neki :) )erre Ő felébredt és megkérdezte, hogy "miért rugdosol?" erre én elkezdtem sírni éjjel 1 órakor és alig bírtam abbahagyni, Ő meg nem értette, hogy most mi történt, pedig lassan már 30 hetes leszek. Hozzá tenném, hogy én sem tudom megmondani, hogy tulajdonképpen miért is sírtam el magam! Annyi változott mostanra, hogy már alig van más témám a babán kívül, a párom is (amióta már nődögél a hasam és mocorog a kisfiúnk) beszél hozzá, simogatja és már nekem sem olyan furcsa, mint az elején. Szerintem benne is dúlnak a hormonok, Lehet, hogy most ér el a tudatáig, hogy "Te úristen, terhes vagyok" de ez idővel át fog benne alakulni és lenyugszik. Szerintem legyél türelmes, megpróbálhatsz vele beszélni erről, de az is elképzelhető, hogy újabb hiszti rohamba fog torkollani, akkor pedig ne legyél ingerült inkább csak vonulj a háttérbe amíg megnyugszik! Esetleg nincs egy barátnője, vagy az édesanyja kinek elmondhatnád ezt? Lehet, hogy velük könnyebben beszélne Ő is és így nem a te nyakadba zúdulna az összes feszültsége!
2014. aug. 28. 06:49
 12/15 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy ismerősöm akiről "véletlenül" meghallottuk, hogy terhes. Egész terhessége alatt még törölgetni sem volt képes, Ha valamire szüksége volt a szekrény aljából még csak azért sem hajolt le. Senki nem tudott róla semmit. A férje eléggé kikészült, ő panaszkodott, hogy nem érti mi van vele. Egyszer beugrottunk hozzá, már nagy pocakja volt, nem küldött el minket, de semmit nem lehetett tőle kérdezni, annyit sem árult el, hogy mi lesz a neve, sőt még azt sem, hogy egyáltalán kisfiú vagy kislány. Teljesen elzárkózott mindenki elől, még a saját édesanyjának sem mesélt semmit. Megszült és mintha kicserélték volna, vissza változott a régi nővé. Kedves, beszédes, ezerrel mesél a babáról és bárki megfoghatja! Lehet, hogy nálatok is hasonló lesz.
2014. aug. 28. 07:05
 13/15 anonim ***** válasza:
Sajnos ez ezzel az állapottal jár, főleg első babánál tud rémes lenni. Minden tünetére van logikus magyarázat, csak az a baj, hogy az apukáknak magukat a tüneteket iszonyú nehéz elviselni, nagyon sok türelem kell hozzá. Az öcséd: szerintem nem vele van baja, hanem mivel rosszul van, nem vágyik társaságra, saját magával és a babával szeretne foglalkozni gondolatban - ilyenkor az ember sokkal jobban befelé fordul. (Én a 3. babámat várom, és megtanultam már, hogy kifele hogyan viselkedjek, de vannak olyan napok, amikor legszívesebben fel sem kelnék az ágyból... Vagy amikor rám jön az a gyomorégés, amit csak félig ülő helyzetben, mozdulatlanul vagyok képes elviselni, akkor bizony nem vágyom társaságra.) Nem ízlik neki semmi, mert megváltozik az ízérzékelése, és kívánós lesz. Én is mindig változtatom, hogy éppen mit ennék, van olyan, hogy nekiállok főzni valamit, és mire elkészül, egyáltalán nem kívánom, hanem nekiállok sima vajas kenyeret enni. Vagy pl. imádtam a fagyit, most meg rá se bírok nézni vagy 2 hónapja. A pénz miatt azért aggódik, mert mindenkit stresszet (vagy mások stresszelik vele, hogy mennyibe fog kerülni a baba. Ennek persze "fele sem igaz", mert mindent ki lehet hozni gazdaságosan, és azt senki sem nézi, hogy mennyit "takarítasz meg vele :) (Étterem, mozi, edzőterem, uszoda, szórakozás pl. nuku...) A babáról azért nem beszél, csak kérdezésre, mert most még iszonyatosan aggódik, hiszen a kismamákat folyton azzal riogatják, hogy "ne élje bele magát, még annyi minden történhet..." Ez csak a szülés után fog változni. Többedik gyereknél ez már más, de elsőnél elhiszem, hogy valaki tudja ezeket produkálni. Szerintem egyébként add tudtára, hogy te is aggódsz, te is félsz, mert akkor talán megnyílik, és ki tudjátok beszélni a dolgokat. 17 hkm, 3. baba
2014. aug. 28. 08:23
 14/15 anonim ***** válasza:
Nos Kedves Kérdező! Ez teljesen normális. Nagy kihívás ez a pár hónap Neked és a Párodnak egyaránt.. "Ha kérdezem miről van szó, azt mondja, semmi baja, csak fáradt, meg rosszul van." - Igen, ettől a legnehezebb koncentrálni + még ott van a már említett riogatás miatti még nagyobb félelem. A szagok miatti undor, és a kívánósság miatt lehetséges, hogy nem kér a főztödből. :) Ezek a dolgok általában elmúlnak kb a 12. hét környékén. Nekem az együttlét, sőt még az ölelkezés is nehezemre esett, vigyáztam a babóra, mint egy hímes tojásra, annak ellenére, hogy mindig bújós voltam. Én próbáltam jeleket küldeni a páromnak. Minden este elalvás előtt érdeklődtem hogy is érzi magát, mitől fél, mi bántja, és ő is csak hetek után volt képes megnyílni és mindent bevallani. Az egész azért volt, hogy visszakérdezzen, mert magamtól nem mertem erről beszélni. Mikor megnyílt, és éreztem, hogy ő is fél valamitől, én is bátrabban mertem beszélni ezekről a problémákról. Innentől már minden könnyebben ment. Persze teljesen megnyugodni csak a 12. heti nagy UH vizsgálat után tudtunk, mikor már biztosan láttuk, és hallottuk a kicsi szívhangját. Mindketten megkönnyeztük, és megkönnyebbültünk. Nem mondom, hogy ezek után minden zökkenő mentesen sikerült, főleg a hangulatingadozások miatt, de ha elég türelemmel és megértéssel állsz a szeretett nőhöz azért túl lehet élni. Ja még annyi, hogy mi terveztük, mégis pánikba estem a sok újdonságtól, az érzéstől, hogy vajon ugyanolyan marad e a kapcsolatom a férjemmel ezek után is, és hogy innentől óriási lesz a felelősség, féltem hogy nem lesz elég a páromnak az az idő, amit a megosztott figyelemmel rá tudok fordítani. Kitartást, el fog múlni! :)
2014. aug. 28. 10:39
 15/15 laszlo racz válasza:
a hatso bejaratot hasznalni.nem kamu.
2014. aug. 28. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!