Miért van az, hogy sok férfi nem akar szexelni a terhesség alatt? Még csak 18 hetes vagyok, de nálunk közölte hogy majd ha megszületik a baba.
Így van, vagy féltik a babát, vagy csak zavarja őket a tudat, hogy van...
Beszéjetek sokat róla, próbálhattok szexuálpszichológust is, de ha nagyon nem megy, el kell fogadnod, hogy ő így áll hozzá
Az én férjem eleinte attól félt, hogy elveszítjük, aztán attól, hogy a gyerek "meglátja őt úgy", az utolsó időben pedig még kiegészítette azzal, hogy a gyerek hülye lesz, mert szeretkezés közben löködi a fejét :=). Azért, az utolsó két hetet leszámítva végig szeretkeztünk, de ezeknek az aggodalmainak mindig hangot adott, én pedig mindig jót derültem.
A férfiak nem igazán tájékozottak, tele vannak bizonytalansággal. Ezt kellene rendbe tenned, megnyugtatni a párodat, pl. nézegessetek "csak úgy" képeket a fejlődő magzatról, véletlenül jegyezd meg, milyen csodás a természet, hogy ennyire jól védi a babát az anyaméhben, stb. A neten rengeteg ilyet találsz. Meglátod, meg fog nyugodni.
Hát.. én is meg tudom számolni egy kezemen, hogy a 7 hónap alatt hányszor voltunk együtt... (az első kettőben még talán többször, de utána...)
Szerintem ez nem tudatlanság kérdése, hanem pont, hogy tudatalatti, pszichés. Az én párom is elég intelligens ahhoz, hogy megértse, hogy nem lesz semmi baja a babának, de ha tudatalatt mégis zavarja, hogy hárman vagyunk, csinálhatok én bármit vele...
Eleinte még zavart, és szomorú is voltam miatta (nem magam miatt, mert én sem kívántam annyira, inkább miatta) de mostmár belenyugodtam. Már "csak" két hónapot kell kihúznunk (a szülés utáni hat héttel együtt :o))
Csak nekem van más férjem?
Mi az 5-16. hétig el voltunk tiltva a szextől, vérezgetés miatt. Hát hadd ne mondjam, milyen kiéhezetten esett nekem, amikor végre zöld jelzést kaptunk a dokitól. :-)) Hihetetlenül kíván, a pocimmal együtt.
Szeritnem attól ne félj, hogy elhidegültök, ha szeretitek egymást, akkor ezt is meg lehet oldani.
Én már most azon gondolkodom, hogy ha meglesz a babó, hogy fogok tudni figyelni a páromra is, úgy mint férfi, mint a féjem, és hogy mi mindent lehet tudatosan megtenni azért, hogy ő sem az "anyus"-t lássa bennem, a gyermeke anyját, hanem mint nőt és a feleségét.
Nekünk a hálóban van a babaágy, ráadásul a babus pont ránklát az ágyból (ha ellátna odáig az elején :o)), úgyhogy lehet, hogy még ez is probléma lesz, dehát van másik szoba, konyha, fürdő..... :o))
Úgyhogy aggódni ne aggódj emiatt, ha zavar, néha említsd meg a párodnak, de ne szemrehányóan. És tudatosan készülj rá, hogy a babó megszületése után a nap 24 órájában akaratlanul is csak vele foglalkozol, ezért próbálj a pároddal is úgy törődni, mint régen.
Még én sem tudom milyen lesz a kapcsolatunk, de mindenre fel kell készülni :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!