Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ismertek olyan személyt...

Ismertek olyan személyt akinek a babája a dohányzástól oxigénhiányosan született?

Figyelt kérdés
Nem dohányzom!
2014. aug. 5. 15:00
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
Nem, én olyat ismerek, akinek annak ellenére oxigénhiánnyal született a babája, hogy nem dohányzott.
2014. aug. 5. 15:06
 2/5 anonim ***** válasza:
50%

Mert a ket fele oxigenhianynak semmi koze egymashoz. A stezon meg a fazon...

1. Dohanyzas okozta oxigen hiany a terhesseg alatt all fenn, amikor anyuka epp cigizik. Jut oxigen a gyereknek, csak epp kicsit kevesebb, mint kene, mert anya vereben az oxigen egy reszenek helyet a dohanyfustbol szarmazo szenmonoxid foglalja el. Olyan, mintha egy elhasznalt levegoju szobaban lennel. Ha ez gyakran elofordul (anyuka nem egy szalat sziv el a terhesseg alatt, hanem sokat), kovetkezmeny alacsomy szuletesi suly, illetve asztma lehet.

2. Oxigenhianyosan szuletni szulesi komplikacio miatt lehett. Az addig akar egeszsegesen fejlodo magzat szules kozben atmenetileg nem kap oxigent, pl elakad a szulocsatornaban, nyakratekeredett koldokzsinor stb. Tehat nincs friss oxigen egyaltalan, mintha befognad az orrod, es nemtha csak szar lenne a levego. X ideig nem jut oxigen az agyba, ezert valamilyen merteku agykarosodast szenved, ami kesobb szellemi/fizikai fejlodesen megmutatkozik.

Ertheto volt?

2014. aug. 5. 15:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Ismerek többet is, mert Perinatális Intenzív Centrumban dolgozom, itt sok dohányos anyuka oxigénhiányos babája "koncentrálódik"... Sajnos sokan még akkor sem teszik le a cigit, ha sokkal elmaradottabb a magzatuk, mint kéne, hiába öntik beléjük a drága gyógyszert (hogy kicsit mérsékeljék a folyamatot), ugyanúgy kilógnak dohányozni, aztán csodálkoznak, hogy a babájuk nálunk köt ki :(
2014. aug. 5. 16:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Én az első babámnál voltam egy kórteremben egy ilyen anyukával, és amikor megszületett a kicsi szó szerint kékes szürke színe volt. Iszonyat ijesztő volt.
2014. aug. 5. 21:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm nagynénje végig dohányzott a terhesség alatt és aztán a babával egy lakásban is (no komment). A kicsi 3 hónaposan bölcsőhalálban meghaltt, az orvos szerint nagy eséllyel befolyásolta a dohányzás.

Ezt csak azért írtam le, hogy annak ellenére, hogy egyből nem jelentezik, még később is lehet gond...

2014. aug. 5. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!