Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek oxigénhiányosan születe...

Akinek oxigénhiányosan született a babája, mi szerepelt a zárójelentésében?

Figyelt kérdés
Mit jelent a fenyegető asphyxia?
2011. jan. 23. 15:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A fenyegető meg azt jelenti hogy nagy rá az esély, várható a bekövetkezte.

2011. jan. 23. 15:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

az asphixia ezt azt jelenti, hogy, az újszülött szerveiben, szöveteiben a normálisnál alacsonyabb az oxigén ellátás

nekem magyarul van benne a záróban: súlyos, tartósan fennálló oxigén hiányos állapot

apgar 2/8/8

szerencsére semmilyen kóros következmény nem lett, bár még gyógytornázunk, de normálisan fejlődik a kislányom szellemileg és testileg is :-)

2011. jan. 23. 15:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A mi zárójelentésünkben fenyegető asphyxia szerepel, ezért vákummal született. Apgár 5/8. Szegénykém kék volt, mint a szilva. A nőgyógyászom szerint nem volt oxigénhiány, a gyerekorvos azt mondta (nem nekem), hogy átmeneti oxigénhiánya volt, de minden rendben vele. Akkor most lehetünk oxigénhiányosak, vagy sem?
2011. jan. 23. 15:53
 4/9 A kérdező kommentje:

Utolsónak: Nagyon örülök, hogy rendben minden veletek!! Miért jártatok gyógytornára? Orvos javaslatára, vagy te vettél észre valamit?

Mitől lett oxigénhiánya a babádnak? Elakadt ő is a szülőcsatornában?

2011. jan. 23. 15:54
 5/9 A kérdező kommentje:
És mennyi idős most a kislányod?
2011. jan. 23. 15:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam zárójára is ez volt írva,h fenyegető aspyxia és emiatt császáros lett. Nem lett oxigénhiányos.

Annyi tötént,hogy egy héttel túlhordtam és a szokásos napi NST-n észrevették,hogy leesett egy kicsit a szívhangja.Felvittek a szülőszobára,ott kaptam oxitocint,de attól meg mégjobban leesett így tóltak a műtőbe. Apgarja 9/10 lett.

Azóta izgő-mozgó,cserfes 11 hós nagyfiú.

2011. jan. 23. 16:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtat :-) Viszont az nyugtalanít, hogy kék volt a bőre, és nem sírt fel, (csak miután kitisztították a légutakat), lehet hogy tényleg oxigén hiánya volt szegénykémnek :-( Remélem nem tartósan :-( Rettegek :-(
2011. jan. 23. 16:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

11 hós nagyfiú anyukája vagyok.

Mekkora a babád azóta? Nem akadt meg a babód a szülőcsatornában vagy valami ilyesmi?

Az én kisfiam azonnal felsírt,de úgy igazán férfiasan:)

Megszületése után olyan volt,mint aki náthás.Végül nem mondták mi lehetett a probléma,de én a köldökzsinórra gondolok,ugyanis minden alkalommal nehezen találták flow-nál is.

2011. jan. 23. 16:27
 9/9 A kérdező kommentje:
De, elakadt a szülőcsatornában, és esett le a szívhang. Ezért lett vákumos. Azt mondták, azért nem sírt fel, mert ő is "elfáradt". Hát igen, 12 órát vajúdtam, ráadásul abbamaradtak a tolófájásaim :-(
2011. jan. 24. 09:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!