Beoltatod/beoltattad magad terhesen H1N1 ellen?
Ha igen,volt e vmi mellékhatása? Ha azóta már meg is szültél,akkor volt e vmi komplikáció ez miatt?
Várok véleményeket is ezzel kapcs. és történeteket is,ha vkinek az ismerose oltatta be magat!
Köszönöm a válaszokat!
Szia! Én 38 hetesen oltattam be magam. Semmi mellékhatása nem volt az oltásnak. A nőgyógyászom beszélt rá, felvállalva, hogy korábban nem javasolta. Én pedig arra gondoltam, hogy más védőoltások, amiket majd megkap a baba, több évtizede vannak forgalomban, ki tudja, ezek milyen adalékanyagot tartalmaznak, hisz akkor más volt a tudomány állása. Valamint az élelmiszerek, a levegő annyi káros összetevőt tartalmaz, ezekről nem is tudunk, vagy nem gondolunk rá, de ugyanúgy bejutnak a szervezetünkbe. Ennek tükrében nem tűnt az oltás veszélyesnek.
Azóta a 41. héten megszületett a kisbabám. Most már lassan egy hónapos, és semmi baja.
19:40-nek: ha egeszsegugyben dolgozol, akkor tudnod kell, hogy vitaminokkal nem tudsz vedekezni egy erosen fertozo virus ellen. Ennyi erovel a HIv ellen is eleg lenne vitaminokat szedni, hiszen az is egy virus. A kismamak szervezetet pedig nem neveznem egeszsegesnek, hiszen joval gyengebb az immunrendszeruk, epp ezert alakul ki naluk nagyobb esellyel szovodmeny, ha elkapjak a sertesinfluenzat. Szerintem demagog es felelotlen az oltas ellen kampanyolni, foleg azok utan, hogy 'egeszseges' kismamak haltak bele a betegsegbe. Johetnek a lepontozasok. :)
35 hetes km
ugyan már...komolyan nem értek senkit.eddig évtizedek óta az folyik mindenhonnan,hogy tilos kismamákat akár csak a szezonális oltással is beoltatni,mert nincs kikísérletezve rajtuk!Én 2008ban szültem akkor is volt influenza járvány,kérdeztem is a nődokimat,hogy mi van ilyenkor,széttárt karokkal azt mondta,kismamákat nem oltunk...
ez a vírus sem erősebb mint a többi, csak pont,hogy az oltással durvítják el.
Én ismerek is több olyan kismamát is aki khba került ,sőt sajnos az egyik meg is halt múlt héten,még a tvben is volt szó róla,de nem a h1n1be halt bele.Igaz így van előadva.megtalálták a vírust a szervezetében ,de nem ez okozta..a vírus akár egészséges szervezetben is kimutatható lehet-mint hordozó személy,csak mivel egészséges vagy így nem támad meg..ez minden vírusra érvényes.ezért kell arra oda figyelni,hogy tényleg egészséges maradj.Úgy táplálkozz,öltözz ,mosakodj stb...az előző beíró szavainál megakadtam..én is ezt tudnám mondani,de lehet a vakcina mellett is kampányolni,de honnan tudja,hogy a későbbiekben nem okoz e mellékhatást egy még teljesen fejlődő szervezetben...hm?Persze mondjuk azt,hogy egészséges baba születik,de honnan tudod,hogy 3vagy 5 vagy akár 8évesen nem fognak e olyan fejlődésbeli gondok kijönni a gyereknél,akár egy tanulási komplexus,ami akár ennek is köszönhető..és kérdem ki vállalja ennek a felelősségét..???
A nagyok sem igazán tudják mit adnak be..mi lesz a szövődménye a későbbiekben?Normális az szted ha több napik lázas valaki vagy a pajzsmirigyei bedurrannak...komolyan normális az aki ezt vállalja.aki előzőleg esetleg egészséges volt és pont,hogy ezzel gyengíti le az immunrendszerét!
Az,hogy beadatod magadnak még egyáltalán nem biztos,hogy nem is fogod elkapni!!!
Nem tudom miért érzik azt egyesek,hogy attól,hogy ők megszúratták magukat mindent megtettek azért,hogy ne kapják el.
Sajnos nekem dec.eleje óta heti 2szer kell mennem az sztk-be a másfél éves kisfiammal,mert sebészeti balesetem volt és kötözésre jártam.pont a labor mellett van,megfordult nekem is a fejemben,hogy ha itt nem akkor hol..mert itt aztán van elég vírus.de megteszek mindent azért,hogy ne legyen ezzel gond,és hiszem,ha eddig semmi gond nem volt,ezután sem lesz.
Szóval ez egy riogatás is az embereknek.Pénz és politika.
na de nem megyek ebbe bele ,mert olyanokkal akiknek betáplálták,hogy ez a jó és tökéletes megoldás,hát vállalják.Én nem vállalom azt,hogy egy ismeretlen,kikísérletezetlen anyagot belém és a babámba bökjenek.ha elítélnek ha nem.Én nem ítélkezem más felett,mindenkinek a saját döntése ez!
írta valaki, hogy higany van az oltóanyagban...én ezt találtam.
A vakcinában van például alumínium-foszfát gél, amely egyes sütemény-liszt keverékekben és élesztő porokban is megtalálható. Nem mérgező, engedélyezett, és a túladagolás is irreális.
Akkor erre hogy reagáltok? Ez nem döbbenet??
De ha érdekel valakit olvassa el ezt a cikket:
Hugom terhes és vacilál, mondták neki hogy egy kismama másnap elvetélt ahogy megkapta az oltást.....azt is hogy mi történhet ha elkapja azt a vírust.
Azt is mondták hogy inkább vetéljen el ha történik valami minthogy vérzéses tüdögyulladással lélegeztetőgépre kössék öntudatlanul hetekig majd nem bírja és meghal.
Terhes még lehet utána is de ha meghal árván marad 2 kicsi gyerek.
beoltatja magát......szerintem nem lesz baj.
Hát igen ilyen erővel ne menj ki az utcára,mert rád esik egy zongora...bocsi de most ez komoly..van aki így fogja fel.és ha soha többet nem lehet gyereke?
Már ne hari de miért garancia az,hogy ha elvetél utána is lehet gyereke.nem egy olyan embert ismerek akinek egy gyereke van és soha többet nem esett teherbe...szerintem ez egy nagyon jó pszihés dolog amivel befolyásolják és riogatják az embereket!És van aki beveszi!!!
24 hetes vagyok, tegnap oltattam be magam. Még dolgozom (ügyfélszolgálat ráadásul), próbáltam húzni-halasztani a dolgot, hátha valami egységes vélemény kialakul a témával kapcsolatban, de úgy látom, erre semmi esély. Én mérlegeltem a különböző orvosoktól hallottakat (volt köztük virológus, bel-, nőgyógyász, tüdőorvos, sőt sejtbiológus is), aztán nagy nehezen döntöttem. Természetesen nem tudhatom, hogy jól-e, csak reménykedem. Én is fokozottan kérnék minden már megszült anyukát, aki az oltást megkapta, hogy jelezze, minden rendben van-e a babájával.
Én nem ítélek el senkit, aki nem adatta be az oltást (és nem buzdítok oltásra sem), tudom, mekkora felelősség és aggodalom dönteni ebben, bármelyik oldalt választjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!