Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Beoltatod/beoltattad magad...

Beoltatod/beoltattad magad terhesen H1N1 ellen?

Figyelt kérdés

Ha igen,volt e vmi mellékhatása? Ha azóta már meg is szültél,akkor volt e vmi komplikáció ez miatt?

Várok véleményeket is ezzel kapcs. és történeteket is,ha vkinek az ismerose oltatta be magat!

Köszönöm a válaszokat!

2010. jan. 11. 18:55
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
75%

Utolsó rossz példa volt:):):):):)

Na mindegy!!!

Én is oltattam 21 hetesen,most 30 vagyok.Babám él,és virul,mocorog,sokszor akkor is mikor már nem kéne,vagy nagyobbat mint amekkorát még "elviselek"!

Férjem krónikus beteg,nem volt kérdés,persze tartott tőle,végül mégis beadatta magának.Van egy 4 évesünk,oviba jár.Vacilláltunk,de őt is beoltattuk.Amúgy a család többi tagja,nagyszülők mindkét oldalon,sógornőmék,abszolut ellene vannak.Tesóméknál van 10 hónapos kislány,ők beoltatták magukat.

2010. jan. 11. 20:55
 12/38 anonim ***** válasza:
64%
Sziasztok!23 hetes terhes vagyok és én oltattam magam 16 hetesen!én kikértem a dokim véleményét elmondta a jót és a rosszat is és döntöttem az oltás mellett!nem lett semmi bajunk!de szerintem jobb az oltás!!!és ilyenkor mikor valaki baát vár jobb az ovatosság!puszi
2010. jan. 12. 05:15
 13/38 anonim ***** válasza:
71%
21 hetes vagyok és nem oltattam. Nem is tervezem.
2010. jan. 12. 06:21
 14/38 anonim ***** válasza:
66%

Azt nem értem,aki nem oltatja be magát,mert a doki megmondja,hogy ne!!!!Nem is egy.....akkor miért kell le nullázni???

Ilyen embereket..........

2010. jan. 12. 07:10
 15/38 anonim válasza:
66%

15. héten oltattam magam, minden rendben. Most 20.-ban vagyok.

A nőgyógyászom azt mondta, sok éves praxisa alatt (kb. 30 év) nem találkozott kismamákra ennyire veszélyes vírussal.

2010. jan. 12. 18:04
 16/38 anonim ***** válasza:
55%

32 hetes vagyok.Már írtam egyszer-.....

Mink Németországban lakunk.Hogy mennyire hajtják otthon a dokik az oltást.Más országokban miért nem"követelik"meg az orvosok a terhesek oltását???Söt,mondják,hogy ne!!!!!

Ès ez nem csak itt hanem Anglia,Horvátország,stb......

Pedig itt is nagyon sok oltóanyag megmaradt.....Megmondták a hírekben,hogy nem annyira veszélyes a vírus mint amennyire elözször gondolták....

Itt 640 millió áll az oltóanygokban.Mégsem oltanak terheseket,és nem is akarnak.....Nem ok nélkül!!!!!

De mindenki azt csinál amit akar.Èn nem egy orvossal beszéltem,sem kettövel.Ismerösömnek (kismama szintén)4 orvos ellenezte!!!!!!

2010. jan. 13. 07:46
 17/38 anonim ***** válasza:
48%
Igaza van az utolsónak!Csak itt van felfújva ez az egész!!Pénz,pénz...!!ez van a hátamögött mindennek!A babátokra gondoljatok,hogy később mi lesz vele!
2010. jan. 13. 08:34
 18/38 A kérdező kommentje:

Igen ám a babjára gondol mindneki,de mi lesz,ha még is bekapkodod a bacití?! Na ez az,h nehéz dönteni..sok a kérdés,kétely,félelem ezzel kapcsolatban! A TV-nek,médiának mutatnia kellene olyan eseteket is,h aki terhesen beoltatta magát,azóta már meg is szült és semmi,de semmi baja nem lett a babónak és neki sem!

Ami még fontos,h higany alapú e v sem? Minek az oltóanyagba a higan? A Nagy Ámerikába nem hiába tiltották már be ezeket az oltóanyagokat,ott minden gyorsabban megy,mint itt nálunk :O) mind1 mi már kaptunk elég oltást gyermekként is,ami tartalmazta..no meg az amalgán tömések!

2010. jan. 13. 10:17
 19/38 anonim válasza:
77%

Sajnos sok orvos el van tévedve kicsit, ugyanis nem szakterületük. A férjem ezzel foglalkozik, ma az országban a szakmai kollégium egyértelmű álláspontja, hogy szükséges a kismamák oltása. Ha tudja, hogy káros, valószínűleg nem oltotta volna be a 15 hetes feleségét.

Magyar Immunológiai Társaság véleménye:

"Elterjedt, hogy az oltóanyagban jelen levő tartósító szer, a tiomerzál, higanytartalma miatt mérgező, és idegrendszeri károsodást okoz. Ezt a vegyületet több mint 40 éve alkalmazzák infúziós folyadékok, oltóanyagok és más készítmények sterilitásának biztosítására, így minden eddig előállított influenzavírus elleni oltóanyagban is jelen volt a jelenlegivel azonos mennyiségben. Azért nem okoz mérgezést, mert higanytartalmú bomlásterméke az etil-higany néhány nap alatt kiürül a szervezetből, és nem épül be úgy, mint a hasonló nevű metil-higany. A nagyon ritkán előforduló nehézfém allergia esetén azonban az érintett személyeknek az előzőekben már említett (antibiotikum- és tojásérzékenység) óvatossággal kell eljárniuk."

2010. jan. 13. 11:10
 20/38 anonim válasza:
2010. jan. 13. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!