Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Beoltattad magad a H1N1 ellen?

Beoltattad magad a H1N1 ellen?

Figyelt kérdés

Én is kismama vagyok. Ráadásul ikres kismama. Most a 26.hétben vagyok a picúrkáimmal és szerencsére eddig semmi baj nem volt. A terhességem elején az orvosom azt mondta, hogy Ő személyszerint nem javasolja az oltást, de ez az én döntésem. Egyre több rossz hírt hallani, mindkét oldalról. Mert ha nem adatom be akkor baj lesz, de ha be adatom akkor is. Nem tudom mit tegyek. Nem merek emberek közé menni, de egyre sürübben kell ellenörzésre mennem a picúrkáimmal. Féllek, hogy épp ott fogok összeszedni vlmit. A párommal eldöntöttük, hogy nem lesz oltás, de egyre inkább kezdek elbizonytalanodni.

Kíváncsi lennék arra, hogy Ti miért adatnátok-adattátok be, vagy épp miért nem. Ha esetleg van olyan aki túl van az oltáson, írja meg, hogy milyen mellékhatásai voltak, ha voltak.

Érdekelne a véleményetek a H1N1-es oltással kapcsolatba.

2009. dec. 7. 21:12
 1/10 anonim válasza:

hm... hát a kismamák eléggé megvannak rémítve ezzel :S..

én beadattam a h1n1 oltást. mellékhatása nálam nemvolt, igaz nemvagyok terhes, csak asztmás és tojásérzékeny. bár volt 2-3 napos karfájásom.. de az elmúlt.

igazából nemtudom mi a helyes, mert szinte mindenkin máshogy jön ki :S

2009. dec. 7. 21:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Én be vagyok oltva és a férjem is. A 12 hónapos lányunk nem ,de így azért nyugodtabb vagyok,hogy legalább a környezete védett.Nálunk nem volt mellékhatása ,vagyis nekem is egy napig utána fájt a karom,de ez legyen a legnagyobb gondom.
2009. dec. 7. 21:27
 3/10 anonim ***** válasza:
Én 24hetes vagyok és nem oltatunk,pont azért amit Te is irtál.2-3 hónapja még nem javasolta senki az oltást a várandósoknak,most meg igen.Az oltóanyag ugyanaz.Az én dokim annyit mondott őt nem győzték meg az infók,de mindenképp rámbízza a döntést.Mi igy döntöttünk.Boldog,nyugalmas babavárást.
2009. dec. 7. 21:57
 4/10 anonim ***** válasza:

Én előszőr nem akartam, de aztán beadattam.Hogy miért? Mert már kezdtem félni,az utcára is alig mertem kimenni.Minket kismamákat meg eléggé megtudják rémiszteni.Semmi mellékhatás nem volt,egy ici-picit érzékeny volt a karom ennyi.

24km

2009. dec. 7. 23:13
 5/10 anonim válasza:
32 hetes vagyok és először nem akartam beadatni, mondván, az egész csak felhajtás és egyébként is kiváló az immunrendszerem. De egy idő után elbizonytalanodtam. Ha csak rólam lenne szó, ide nekem az oroszlánt, jöhet bármi. De itt ez a poronty, ő az első és lehet egyetlen. Inkább nem kockáztatok.
2009. dec. 8. 07:37
 6/10 anonim válasza:
Ja és tegnap adattam be és eddig semmi bajom.
2009. dec. 8. 07:39
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én pénteken adattam be semmi mellékhatását nem érzem,ha ezzel tudom védeni a kis tököst odabent azért bármit megteszek,sajnos nagyon a végén vagyok már tegnapra voltunk kiírva eddig 3 orvos utasította el az oltást és a nőgyógyászom aszisztense adta be külön kérésre!!!!Mindenórás kismama

2009. dec. 8. 08:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is beadattam,mert mindent elolvasva és utánajárva ezt gondoltam helyesnek.Azóta teljesen megnyugodtam!Mellékhatása pedig csak az enyhe karfájás volt.

28 hetes

2009. dec. 8. 09:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Én pénteken adattam be. A kislányaimnak meg már 3 hete. Egyikünknek se volt semmi baja. Én is ezt a döntést találtam a helyesnek és már nem is hallgatom meg senki hülyeségét és itt se olvasok oltáselleneseket.
2009. dec. 8. 12:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia! Én ma oltattam be magam. Tegnapig oltásellenes voltam, de megváltozott a véleményem. Bemásolom neked, amit egy másik kismamának válaszoltam, ebből megtudod, miért döntöttem így:

"Szia! Én is 15 hetes vagyok, és azt hittem, én vagyok a világon a legoltásellenesebb kismama. A gyerekek védőoltásait is százszor meggondolom, nem hogy ezt... Egész eddig én is úgy gondoltam, hogy bizonyos óvintézkedések szigorú megtartásával megóvhatom magam (ami lehet, hogy így is van). Mégis, most hogy a második kismama is meghalt, akit ráadásul félig-meddig ismertem is, nagyon fontolóra vettem az oltást. Tudom, hogy azt írtad, nem érdekel mit mondanak az orvosok, de ezért leírom, nekem mi változtatta meg a véleményemet. Megkérdeztem 4 nagy szaktekintélyű orvost (biológus, allergológus, nőgyógyász, aneszteziológus-intenzív terápiás orvos), és mind a négyen egyértelműen javasolták az oltást. Ráadásul a biológus azt is elmondta, hogy ő nagyon alaposan utána nézett és megbízható az oltás, kismamák és magzataik számára is. Tudom, nincs rá vizsgálati eredmény vagy garancia, viszont a vírusról már bebizonyosodott, hogy kismamákra nagyon veszélyes. Eddig én is azért nem oltattam, mert nem mertem kockáztatni az oltást, ma viszont azért oltattam be magam, mert nem merem kockáztatni a vírust. Semmiképpen nem kioktatni vagy meggyőzni akartalak, én teljesen megértem azt is, ha valaki nem meri beadatni magának, hisz tegnapig én is így gondolkodtam. De ez a négy nagyon nagy nevű és az asztalra sokat letett orvos meggyőzött. Főleg, hogy egyik sem dilemmázott, mind egyértelműen javasolta. Csakis az én érdekemben, nekik más érdekük nem fűződik az oltáshoz.

A tiomerzál (higanyszármazék) ellen pedig tudod, mit tehetsz (ha mégis beadatnád)? Szedjél szelént, az nagyon jól megköti a káros anyagokat, és kifejezetten nehézfém kivezetésre is használják. Mikor az amalgámtöméseimet cserélték, akkor is azt szedtem, és elmúlt minden átmeneti higanymérgezésre utaló bajom (fejfájás, szédülés, hányinger), ez is bizonyítja, hogy remekül leköti ezeket az anyagokat!

Remélem, tudtam segíteni! Bárhogy is döntesz, a lényeg, hogy te elégedett legyél a döntéseddel és vigyázz nagyon magadra!

Jó egészséget minden kismamának!"

Remélem, tudtam segíteni!

2009. dec. 8. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!