A terhesség alatt a fogak romlása ellen mit szedtek?
Nem szedek semmit, és nem is romlottak a fogaim semmit. Két hete voltam fogorvosnál, még meg is dicsért. A terhesség elején is voltam nála, annyit mondott, minél alaposabban mossak fogat, ha vérzik a fogíny, akkor sem szabad kevésbé, mert akkor ott marad a lepedék, és ettől fog romlani a fogam. Fogkrémet a Parodontaxot ajánlotta, arra is váltottam, mert az segít a fogínyt egészségesen tartani, onnantól már nem is vérzett, meg fogmosás után szintén Parodontax szájvizet ajánlotta.
34+2 hkm
Szia! én nem vagyok orvos, sem semmi szakmabeli, csak egy másik kismami. :) szóval csak azt mondom, amit én is hallottam/olvastam.
A terhesség alatt azért romlanak jobban a fogak, mert a szervezet kálcium-igénye nő, a fogakba kevesebb jut, hiszen kell most máshová is. ;) én iszok kálcium pezsgőtablettát, de ez már tényleg csak plussz. elég ha iszol naponta fél liter tejet, és többször eszel halat, tojást, zöld levelű zöldségből főzeléket, aszalt gyümölcsöt. boldog babavárást. ;)
Jaj, nagyon szépen köszönöm a válaszokat, akkor nem aggódom még ezen is.
Mindenkinek nagyon boldog babavárást kívánok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!