Tőled kérdezte már valaki, hogy véletlen volt-e a baba, vagy tervezett? Nem bosszant?
Ez nálunk ugyanígy lezajlott.
- Fiú lesz vagy lány?
- Fiú.
- Nem olyan nagy baj az...
Azt hittem rosszul hallok:) De már megfogadtam, ha legközelebb megkérdezi ez a szomszéd bácsi (mindig megkérdezi, mert elfelejti) azt fogom mondani, hogy majd eldönti, ha elég nagy lesz... Nem tudom mit fog szólni, de talán többször nem futunk bele ebbe, mi meg jót nevetünk a párommal.
Kedves 20-as!
Ha még tudja is, hogy kezelésre jártok, akkor pláne nem értem. Lehet, hogy így próbálnak az emberek beszélgetést kezdeményezni...
Az én két történetem:
Karácsonykor kérte meg a kezem a párom másfél év együttélés után. Májusban házasodtunk. Többen is rákérdeztek, hogy táncsak nem azért házasodunk-e ilyen gyorsan össze (csupán fél évvel az eljegyzés után!), mert terhes vagyok??? (nem tudom mennyit illik menyasszonynak lenni, ha a fél év kevés...)
A másik: Most várjuk a babát (majdnem egy évvel az esküvő UTÁN jött össze). Kislány lesz és mi nagyon örülünk neki, mert kislányra is vágytunk. Erre a nagyim: NEM BAJ, majd a következő fiú lesz. (Ő egyébként is úgy szokta mondani, hogy GYEREK (ez nála a fiú) meg lány). Az öcsém a gyerek, én meg csak a lány voltam mindig is)
Én ezeken már fel se kapom a vizet. Számítok rá, hogy lesznek még ettől cudarabb helyzetek is.
Még hogy az ismerősök indiszkrétek az hagyján. Hozzám múltkor a Tesco-ban odajött egy VAD IDEGEN hapsi. Megszólított, hogy hányadik hónap, stb.. ezen még nem borultam ki, amióta látszik a pocakom sokan megszólítanak, és próbálnak beszélgetni erről, megkérdezik a baba nemét, stb.. úgy látszik ezt teszi a pocak. :)
De utána elkezdett érdeklődni, hogy mennyi ideig próbálkoztunk, és könnyen jött e össze a baba. Ismétlem, vad idegen. Komolyan, rendesen megijedtem...:D :D otthagytam őt, de még sokáig tök rossz érzésem volt, meg nézegettem hátra, hogy nem jött e utánam... Szóval valamiért az emberek úgy gondolják, hogy ha egy kismamával beszélgetnek, akkor mindenféle intim dolgot megkérdezhetnek, vagy nem tudom. Ne bosszankodj rajta.
Tolem soha nem kerdeztek,de a paromtol folyamatosan. Mindketten nagyon fiatalok vagyunk,es csak oktoberben lesz az eskuvonk. Gondolom furcsa nekik,hogy egy 23eves pasi ket helyen dolgozik,eskuvore,es kisbabara keszul :)
18hkm
Na, az tőlem is fog kapni, aki a hasamat fogdossa.
Basszus, a párom sem nyúl oda csak úgy, meg anyám se.
viszonylag friss kapcsolatba, albérletbe de jó anyagi viszonyok között vállaltuk a babát. Nem titok, hogy nem terveztük, legalábbis nem olyan hamar, mint ahogy jött. Nem érzem cikinek, hogy nem tervezett gyerek. Nem érezném bunkóságnak ha tervezett babánál megkérdezné valaki. Talán csak azért merül fel a kérdés, mert nem gondolták rólatok, hogy gyereket vállaltok. Nem tűntetek babázós párosnak.
Valahogy az az érzésem, hogy azért sértő némelyeknek a kérdés, mert azt látja mögötte (és talán egyeseknél ez tényleg így is van) hogy ezek meg még védekezni is bénák, buták, esetleg nem elég felelősek. Engem pont nem izgat hogy ki mit gondol erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!