Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Undorító, hogy mindenki csak...

Undorító, hogy mindenki csak tömi szüléskor az orvosok+szülészek zsebét. Miért? Ők nem ezért kapják a fizetést?

Figyelt kérdés
2010. jan. 8. 15:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Valóban az. Sok más undorító dolog is létezik. Ez van és kész :-(
2010. jan. 8. 15:49
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

ne is mondd... én 40 ezret adtam a fogadott orvosomnak, pedig szinte ott se volt az egyébként nehéz szülésemnél.

pofán verném az akkori önmagamat, hogy ennyi pénzt kiadtam a semmire. a szülésznőnek adtam egy tízest, tőle nem sajnáltam, és neki TÉNYLEG kevés a fizetése.

2010. jan. 8. 15:51
 13/26 anonim ***** válasza:
87%
Pontosan azt kell megfizetni, amit itt az előttem szólok már megírtak.
2010. jan. 8. 15:57
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

15:51-nek

a pénzt még a szülés előtt adtad az orvosnak?

2010. jan. 8. 15:57
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Én is inkább azt tartom rossznak, hogy sokszor van, hogy fizet valaki nem is keveset, és a doki kb. ott sincs szinte...Illetve csak varr és kész :(

Én mindkét gyerekemet az ügyeletes orvosnál szültem, nagyon jó ellátást kaptam mindkétszer (mondjuk inkább a szülésznő "szült" velem, mint az orvos)

Barátnőmék meg 2 dokihoz is jártak a terhesség alatt jó sok pénzt otthagytak és még a szülésnél is fizetett 90 ezret!!! Holott nem is volt bent a doki csak a legvégén stb...:(

Szóval legalább ennyi pénzért OTT lehetnének és odafigyelhetnének..

2010. jan. 8. 15:58
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

amúgy sokan azt hiszik, hogy csak azért, mert van fogadott orvosuk, végig ott lesz a szülésnél. hát nem!

csak akkor megy oda sokszor, ha van valami gond.

tulajdonképpen ezért nem lehet vádolni, rendjén van ez így, csak az nincs, ha utána tartja a markát. ilyenkor csak egy jelképes összeget kéne adni az orvosnak, a nagy részét a szülésre szánt pénznek pedig azoknak, akik tényleg ott voltak segíteni.

2010. jan. 8. 16:00
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Én nem fogadtam sem orvost, sem szülésznőt, mégis megszületett a picim. Lehet, hogy nem lettem körbevezetve a szülőszobában már a terhességem elején, és nem lettem előre engedve ultrahangon sem (sőt, volt, hogy egész nap ott ültünk a sorunkra várva, pedig 2 héttel előtte kértem az időpontot), viszont a pénzt, amit megspóroltam, a babámra költhettem. Arról nem is szólva, hogy mivel nem volt dokim, így az összes dokinak foglalkoznia kellett velem, és néha jókat vitáztak az állapotomról, főleg a végén, amikor már túlhordtam, és befektettek a kórházba.

Végül a doki, akinél szültem, teljesen jó fej volt, szülésznőből meg volt kettő is, mivel kaptam egy gyakornokot is, aki el sem mozdult mellőlem a szülés alatt. Apa meg Nagyi ugyanúgy bejöhettek vajúdáskor és a szüléskor is, és még kádba is be lettem rakva a vajúdás alatt! :)

Mivel tényleg mindenki korrekt, és nagyon kedves volt, ezért a két szülésznő, és a szülést levezető doktor is kapott pénzt. De nem százezreket, csak 15-15 (szülésznők), és 20 ezer (doki) forintot. A szülésznők annyira megörültek, hogy még olyan szobát is kaptam, ahol csak mi ketten lehettünk a babámmal, és Apa akkor jött látogatni, amikor akart. :) (Magyarán, szinte haza sem ment... :) )

Én nem vagyok paraszolvencia párti. Undorító, hogy egyes orvosok micsoda összegeket kérnek el, és aztán mégis megtörténik, hogy a doki pont a szülés napján megy el nyaralni, vagy azért indítja meg hamarabb a szülést, mert neki utána már "dolga van". Hát nem! Vegye mindenki tudomásul, hogy boríték nélkül is kötelesek ellátni, arról pedig nem a betegek tehetnek, hogy az alap fizetése az orvosoknak ilyen pofátlanul alacsony... De ne velem fizettessék már meg a saját jólétük árát, hiszen én magam sem keresek milliókat!!!

Én azt mondom, aki elégedett, az úgyis fizet. De az én részemről csak az utólagos pénz az elfogadható, és tőlem az egy fillért sem kap, aki elvárja, az viszont mindig, aki lelkiismeretesen végzi a dolgát.

2010. jan. 8. 16:01
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem undorító, ha valaki pénzt kér! Viszont magándokinál sajna ez a velejárója. Én egyikhez sem tartozom, én hálapénzt adtam, mert VALÓBAN HÁLÁS voltam, senki nem kötelezett. Ez mindenkinek a saját maga döntése.
2010. jan. 8. 16:01
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

15:51-es vagyok. nem, utána!!! hát ez az, tök hülye voltam.

gyenge, meg minden. féltem, hogy mit gondolnak majd, ha nem adok, vagy nem szedi ki jól a varrataimat, stb. életem legidiótább húzása volt.

2010. jan. 8. 16:02
 20/26 anonim ***** válasza:

Érdekesek a vélemények.....ezt szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie hogy fogad e orvost vagy sem!Én speciel a harmadik babámat várom és mindkét gyermekem császárral született így alap hogy Ő is így jön világra, és ugyanaz az az orvosom évek óta és nekem egyáltalán nem mindegy ki bonyolítja le a műtétemet, tudom, hogy ügyeletes orvosnál is világra jönne a babám, de mivel programozott császárom volt és lesz én így vagyok nyugodtabb hogy egy megbízható orvosnál szülök. nem tudom mi lenne ha természetesen megszülhettem volna mert tudom hogy akkor az orvos csak a végére esik oda és varrogat, de gyanítom hogy akkor is lenne dokim pedig EGYÁLTALÁN NEM TEHETJÜK PEDIG MEG!!és tudom hogy ezt a pénzt ráfordíthatnám a gyermekeimre meg a születendő babámra..

30hetes km

2010. jan. 8. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!