Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Undorító, hogy mindenki csak...

Undorító, hogy mindenki csak tömi szüléskor az orvosok+szülészek zsebét. Miért? Ők nem ezért kapják a fizetést?

Figyelt kérdés
2010. jan. 8. 15:25
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
52%
Igazad van, de sajna a plusz pénz nélkül nagy ívben tojnak az ember fejére.
2010. jan. 8. 15:29
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért kapják, hogy éjszaka/hétvégén/ünnepkor bemenjenek hozzád és veled legyenek. Ha hétközben, munkaidőben szülsz, vagy az ügyeletes orvosnál, ne tömd a zsebét, azért kapja a fizetését.

Ha kimondottan fontos neked, hogy olyan orvosnál szülj, aki ismer, mindent tud rólad és a babádról, akkor fizesd meg, hogy éjszaka/hétvégén/ünnepen otthagyja a családját és veled van 6-8-10 órát, hogy biztonságban érezd magad és a babádat.

Nekem fontos volt a szülésznő is, mert faros babát akartam természetes úton megszülni, aztán pedig ikreket, szintén természetes úton.

Minden rendben ment, az éjszaka közepén (ők meg nam aludtak, reggel mellőlem kezdték a műszakot), így nekem megérte a külön pénz adása (túlórapénz).

Ha nem akarsz extra szolgáltatást, akkor nem kell fizetned.

2010. jan. 8. 15:30
 3/26 anonim ***** válasza:
86%

hivatalosan nem olyan magas a fizetésük, ezért szokás hálapénzt adni.

azzal viszont nem értek egyet én sem, hogy miért kell tömni a zsebüket.

szerintem sima szülésért elég lenne kb. 15 ezret adni, ha problémás, akkor többet, kb. 25-40 között.

persze ennyit összesen, vagyis ebből az összegből nemcsak az orvos kapna, hanem a nővérke is.

2010. jan. 8. 15:30
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Mert ez kialakult hülye szokás, nagyanyám a háziorvost is mindig tömte, csak tudnám minek.

Rá lettek szoktatva és a szemtelenebb fajta elel is várja.

Mindenki sajnálja az orvoskat (csak meg kell nézni ált hol laknak, milyen kocsival járnak), de pl a tűzoltókat, mentősöket senki

2010. jan. 8. 15:39
 5/26 anonim ***** válasza:
80%
én nem adtam senkinek egy árva vasat sem,és nem szart senki a fejemre.nagyon édes,és segítőkész volt a szülész,a szülésznő is,és a nővérek is egytől egyig.
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

De igen undorító. És az is hogy ebben az országban 96 ezret visz haza egy orvos, akinek életek vannak a kezében, és gyerekek élete is! Ez az undorító igazán...

(és most itt nem a főfőfőorvosról beszélek).

És igen, az is gáz, hogy a doki melletti segédkező részleg sokszor le sincs sajnálva.

Borzasztó hogy igy van ez...

7/26 A kérdező kommentje:

100ezer a tarifa? Könyörgöm sok embernek a havi fizetése. Egy baba érkezése amúgy sem kevés összeg.

Különben is: a szülés után kell fizetni. Honnan tudja szüléskor a doki,hogy kap-e pénzt?

A gyerek akkor is megszületik!!!

2010. jan. 8. 15:42
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Így van, undorító, szerintem is!

Én nem is akartam adni, de a H1N1 miatt kísérő sem jöhet be velem szülni, így meggondolom még egyszer, hogy inkább fizetek valakinek, csak ne legyek ott egyedül kiszolgáltatva! Ezért kell fizetni sajnos, a törődésért, hogy a munkaidején kívül bejöjjön velem szülni valaki, aki a kórházi személyzet tagja, mivel családtag nem jöhet be :( Egyébként nem adnék, nem is úgy készültem, most kapkodok az utolsó hetekben.

2010. jan. 8. 15:43
 9/26 A kérdező kommentje:

Ja és igen,nagyon sajnálom a dokikat. Főleg ahogy a házukat,kocsijukat nézem!!!!

Ui: én sem vagyok otthon a családommal sem hétvégente,sem ünnepnapokon,sem minden éjjel!!!!!!!!!!!!!!

2010. jan. 8. 15:44
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
De a kocsijukat lakásukat a PARÁBÓL szedik össze!!!!!!!!!, NEM azt irtam hogy a 96 ezerből...
2010. jan. 8. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!