Mikor kell védőnőhöz menni?
Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni, hogy most miként van a védőnős dolog?
Nekem kell keresni egyet vagy "hivatalból" jelenik meg (mint régen).
Kötelező-e egyáltalán, ha nekem kell utána járnom?
Ill. neki mennyi juttatás "jár"?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Egy 9 hetes kismama!

Köszönöm a válaszokat.
Az igazság az, hogy a barátnőm terhes és az első gyerekét várja.
A férjével azon veszekednek, hogy kell-e a védőnő vagy sem, ill. hogy ha kell, akkor juttatás jár-e neki vagy sem.
A juttatás is probléma lenne a barátnőmnél, mert nem éppen fényűzően gazdagok, de a kicsinek jó helye lenne.
Azért gondoltam, hogy kell-e valamit zsebbe fizetni, mert manapság sajnon ez a tendencia-ami szerintem nagyon szomorú.
De örülök, hogy akadnak még olyanok, akiknél nem ez az alap :)
A barátnőm 22 éves és Sejcén lakik, itt Pest megyében.

A 12. hétig kell a védőnőnél jelentkezni, mert ő adja a kiskönyvet, meg a beutalókat is a laborra, amit a háziorvosod pecsétel majd le.
A 8. héten volt szívhanjga a kicsinek, akkor mentem el védőhöz, megkaptam a kiskönyvet, kitöltöttük a papírokat, elbeszélgettünk, megmérte a vérnyomásomat, súlyomat, majd odaadta a beutalókat, amivel elmentem a házodokihoz és onnan az SZTK-ba.
Pénzt nem szándékozok neki adni, majd ajándékcsomagot, amikor már véget ér nálunk a feladata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!