Védőnőhöz szeretnék menni, de a lakcímem és a háziorvosom miatt eléggé bonyolult a helyzet, ilyenkor mit kell csinálni?
Sziasztok! Az a problémám, hogy nem nagyon tudom, hová menjek védőnőhöz. Volt már egy sikertelen terhességem, akkor is szóltam a háziorvosomnak, hogy a helyzet, azt mondta, hogy mindenképpen Vácra kell kijárnom védőnőhöz, mert ő a háziorvosom, és ugye ő is váci (majdnem megkérdeztem, hogy csak ezért Vácon kell majd szülnöm is??? Elég nevetségesnek tartom...) Agyaltam rajta, hogy akkor átjelentkezek Budára dokihoz, de ott meg telt ház van. Én mondtam a dokinak, hogy az ideiglenes lakcímem (tartózkodási hely) Bp. III. ker., de azt mondta, az nem számít. Szerintetek ilyenkor mi van? A nőgyógyászom meg azt mondta, hogy mehetek nyugodtan a III. kerületihez, a háziorvos valamit nem jól tudott.
Köszi előre is! :)
A védőnő a tartózkodási hely szerint jön ki, és neked is oda kell menni.
A háziorvos más tészta, engem nem akart fogadni a házidoki, hiába volt a lakcímkártyámon az ideiglenes lakcímem...ami ugye megint csak baromi, mert hogy menjek pl. 200 km-rel odébb, ha beteg vagyok?
Na de a lényeg, hogy a védőnő nálunk is a tartózkodási hely szerint jött.
Még pontosabban: oda kell járnod körzet szerint, ahová a baba születni fog!
Tök mindegy mi van a lakcímkártyádon!
Viszont arra figyelj a késöbbiekben, hogy a a baba a te állandó lakcímedre lesz bejelentve automatikusan. Ez az orvosválasztás és a eü. ellátások miatt hátrányos lesz - így ebben a formában. Én is emiatt változtattam lakcímet.
Mindenképpen a tartózkodási helyed szerinti védőnőhöz kell járnod.
Semmi köze se a háziorvosodhoz, se a leendő gyerekorvosodhoz, se a nőgyógyászhoz, se a kórházhoz.
Én a terhességem alatt a kerületen belül (én is III. kerületi vagyok) költöztem, mégis váltani kellett védőnőt. /Ráadásul a kerületben is szültem (Margit), a kórházban is van egy külön védőnő./
Tehát: a védőnő szigorúan körzethez kötött, nem lehet választani, míg pl. háziorvost, gyerekorvost, kórházat választhatsz.
Az obuda.hu oldalon kikeresheted, hogy cím szerint ki a védőnőd, és ott találsz hozzá telefonszámot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!