Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Heti egy 1.4 %-os gyümölcsös...

Heti egy 1.4 %-os gyümölcsös sör árthat a babának?

Figyelt kérdés
19 hetes km

2014. jún. 11. 10:50
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
49%

"Mennyit szabad inni?

Ha valaki egy szilveszteri buliban iszik egy pohár italt, attól nem kell kétségbe esni – jegyezte meg Klujber Valéria, aki szerint mégsem éri meg kockáztatni. Mint fogalmazott, egy emberöltő életében a 9 hónapi igazán kibírható időszak. Hozzátette: ha valaki terhessége alatt hetente iszik, már olyan szinten veszélyezteti magzatát, ami maradandó károsodást okozhat. A harmadik trimeszter a legveszélyeztetettebb időszak."

forrás: [link]

2014. jún. 11. 11:06
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Én is úgy gondolom, hogy a többség normális válaszokat ír, mégis lepontozzák azt, hogy miért is innánk akár egy kortyot is? Igen, azt mondják sokan, hogy ennyi nem árt, de ha mégis? Minek kockáztatni azért a kis alkoholért? Én aztán tényleg nem vagyok az a ráparázós, 100X meggondolom, hogy mit iszok és eszek kismama, mint amiket itt olvasok, hogy még a fűszerezést is megváltoztatják sokan. Csak azt mondom, hogy az alkohol, a cigi egyáltalán nem egészséges és úgy gondolom emiatt nem éri meg kockáztatni. Nem jelentheti itt ki egyikőtök sem 100%-ig biztosan, hogy nem árthat, mint az sem, hogy igen. Ilyen jellegű tanulmány gondolom nem készült, mert nincs olyan kismama, aki jelentkezett volna önként, hogy hetente iszik és nézzék meg mi történik...Aki akarjon az kockáztasson, de nem kell leszólni azt sem, aki nem teszi.
2014. jún. 11. 11:11
 13/38 anonim ***** válasza:
9-esnek reagáltam utolsót, de cikkel is egyetértek és én is pont így gondolom
2014. jún. 11. 11:14
 14/38 A kérdező kommentje:
Hű-ha! Azért megkövezni nem kell az embert! Az első terhességemnél hetente 3-4 alkalommal egy deci vörösbort volt javasolt innom, de nagyon ritkán kívántam, mert tömény volt és gyomorsavat csinált. A kis alkoholtartalmú sört nem nekem, hanem a barátnőmnek ajánlották a nagy melegben a gyümölcsös sört, ha megkívánja, az orvosa szerint ez egyáltalán nem árthat még kicsi alkoholtartalommal sem, mert kiizzadja. Kb ugyanolyan idős babavárók vagyunk. Csupán ezért tettem fel a kérdést, nem másért. Azt is kövezzétek meg, aki kolbászt, vagy Camambert sajtot eszik, de már a homeopátiás szerek is károsak. Sőt! Az ultrahang, A csirkehús, a máj, a puffasztó ételek, a forralatlan csapvíz, egyes halfélék, tengeri herkentyűk, a nem agyonpasztőrizált tejtermék, a hajsampon, - mivel vegyszert tartalmaz, a kozmetikumok nagy része, a kertészkedés -mivel a macska belecsinál a veteményesbe, a biciklizés (megjegyzem ezzel egyetértek valamelyest az egyensúly miatt)mind kerülendők. És még sorolhatnám estig.
2014. jún. 11. 11:17
 15/38 anonim ***** válasza:
61%
Na én jól le leszek pontozva, mert télen párszor karácsonyivásáron, társaságban megittam 1-1 pohár forralt bort ha megkívántam. Most is a nagy melegben volt már párszor, hogy legurult 1-1 doboz gyümölcsös sör és ha épp nem volt alkoholmentes megittam a 2%-osat is, nem nagy rendszerességgel de havi-kéthavi 1-2 alkalommal előfordul. Ja és még pálinkáztam is, ismerős kapott banánpálinkát és belenyújtottam a nyelvem, volt vagy 0,5 cent amit megittam. A házi tejről meg ne is beszéljünk (ez utóbbit mentségemre szóljon nem tudtam), de kiderült, hogy a házi tej amit iszunk párommal évek óta nincs hőkezelve, szóval már 8 hónapja nyers tejet is iszok. A cigit is kívánom, de azt letettem az első percben ahogy megtudtam, hogy babám lesz. 38hkm
2014. jún. 11. 11:32
 16/38 anonim ***** válasza:
53%
Nem lesz semmi bajod nyugi!! Én is iszik ha van itton akkor zérot ha nincs akkor simát persze gyümiset jó hidegen. A borban amúgy több az alkohol. Szóval nem bűn.
2014. jún. 11. 11:33
 17/38 anonim ***** válasza:
68%
Igen, a felsorolt dolgok többsége igen, kerülendő várandósság alatt. Régen nem tiltottak ennyi mindent? Régen nem kentek magukra ennyi mindent a nők, és tudták, hogy nyers dolgokat, belsőséget, alkoholt és cigit nem ehetnek/használhatnak, ha egészséges babát akarnak. A nagymamám azt sem tudja, mi az a hajlakk. Ma több mindent tiltanak? Igen, mert több xart használunk, eszünk és iszunk, mint valaha. Ettől még nem szabadna.
2014. jún. 11. 11:35
 18/38 anonim ***** válasza:
55%
Bocsi a hibákért!! Amúgy sosem éhgyomora iszok hanem mindig étkezések között pl ebéd közben. Néha nem értem az embereket miért kell mindig mindent kikiáltani károsnak.Mértéket kell tartani és kész. Amúgy karácsonykor én is ittam bort sőt anyósom aki gyerekorvos mellett dolgozik mondta nyugodtan 1-2 dl ihatok.(pedig apúgy hárpia tud lenni ha nem tetszik neki valami.)31hkm
2014. jún. 11. 11:40
 19/38 A kérdező kommentje:

De lehet, hogy a nagymama azt sem tudta, hogy mi az a pasztőrizálás, meg ultrahőkezelés és itta a házi tejet, meg ette a mosatlan gyümölcsöt (én megkérdeztem mamámat, hogy tiltottak e valamit a terhesség alatt, azt mondta, hogy ki tiltotta vona? Azt ették, ami otthon termett, kúvizet és a bociból jövő tejet itták) Akik nagyon leszólják a másikat, szerintem ugyanúgy nem tudnak mindent betartani a tiltott dolgok kerülésében, csak azok a dolgok nem ennyire kiélezetten vannak napirenden, mint az alkohol.

Például kíváncsi vagyok, hogy a nagyon óvatos kismamák közül mennyi kerüli biciklizést, használ ővterelőt vagy takarít síma ecettel vegyszer helyett?

2014. jún. 11. 11:45
 20/38 Ditta323 ***** válasza:
53%
Van, hogy én is megiszok egy pohár sört. Anyumék, ismerősök is ittak közbe 1-1 pohár sört és mondták, hogy annyitól nem lesz baj amennyit megiszok.
2014. jún. 11. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!