2%-os, gyümölcsös sört ihatok?
Ezt ne tőlünk tedd függővé,mert ide mindenféle ember -és ki tudja milyen emberek- járhatnak.
Én a baba érdekében nem tenném,egészen a szoptatás végéig.
2%-os nem fog megártani akkora mennyiséggel, ahogy írtad. Én pl a középső gyerkőccel szalonna-fokhagyma-vörösbor-t kívántam mindig. Napi 1dl bort ittam is vacsorához - a dokim jóváhagyásával. Makk egészséges, stramm kölyök lett:-)))
Egyébként az alkoholnak görcsoldó hatása is van, a harmadik gyerkőccel már igen a vége felé jártam, amikor lakodalomba voltunk hivatalosak. A doki azt mondta (mivel már elkezdett a méhszáj is kinyílni), ha végig akarom enni a menüt, pezsgővel v egy pohár borral indítsam a vacsit. Így lett. A menüt végigettem, másnap délben szültem csak meg:-)))))
Én sosem szerettem a sört... De mióta terhes vagyok... És én is a citromosra vagyok ráizgulva, de nagyon!
Néha-néha veszünk egyet, és elfelezzük a párommal. És ilyenkor mindig arra gondolok, ha megszületik, akkor az egész az enyém lehet :D
13:12-es vagyok,
Valóban sokféle ember jár ide, de nyugodtan kérdezd meg az orvosodat, védőnődet...
3 gyerekkel már sokukkal volt dolgom, de napi 1dl bor v egy fél pohár sör hallatán egyik sem húzta fel a szemöldökét, és nem azért mert olyan elnézőek, hanem mert a legújabb kutatások is ezt támasztják alá (persze csakis alacsony alkoholtartalmú, minőségi és nem pancsolt italról van szó). Főleg nem a 26. hét után . (Csak úgy megjegyezném, hogy az első pár hétben sokkal veszélyesebb, pedig ilyenkor még gyakran nem is ismert a terhesség ténye, gondolok itt a buliba járó fiatalokra...)
Dr Elek Csaba is így nyilatkozott:
"A magzat egész méhen belüli életében érzékeny az alkoholra, illetve annak bomlástermékeire. Minél korábban éri a babát ez a jelentős hatás, annál nagyobb a valószínűsége szervi ("anatómiai") rendellenességek kialakulásának. Az a legkisebb rendszeresen fogyasztott alkoholmennyiség, amely már károsodást okozhat, napi 2 egység (2 dl bornak megfelelő). Napi 6 egység alkoholmennyiségig a magzati károsodás "csak" kisebb születési súlyban mutatkozik meg. A magzati alkohol-szindróma többi jellemzője efölötti mennyiségek esetén várható. Az idült alkoholisták átlagos napi alkoholfogyasztása terhesség alatt (!) 8-10 egység ital, ami 1 liter bornak felel meg. Természetesen a "bevalláson" alapuló mennyiségbecslések igazsága sok esetben megkérdőjelezhető."
Én kimondottan szeretem a sört és kívánom is. Igaz mostanában több az alkoholmentes(abban is van minimális), de kóstoltam a citromosat is, de nekem nem izlett. De volt olyan is, hogy az apósoméból kértem egy pohárkával, ami persze rendes. Semmi bajod. és a tejtermelésre is jótékony hatású. Sőt az első terhességemnél majdnem hetente megittam egy rendes kis sört:) semmi baja a fiamnak
Nyugodtan
Nyugodtan! Én heti egyszer tuti megiszok egy üveg citromos sört! Sőt néha egy pohár rendeset is! Semmi baja nem lesz!
A szomszédom heti 2-3x vörösbor ivott 1-2 dl. Két egészséges fia van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!