Terhességi cukorbetegségem van. Teljes kiőrlésű lisztből készült nokedlit lehet enni? És ha sütök gyümölcsös sütit teljes kiőrlésű lisztből édesítővel, nulla cukorral, akkor az mondjuk lehet az uzsonnám?
Igen, lehet enni belőle akkora mennyiséget, amekkorát enged a diéta, DE a tk. lisztben is van szénhidrát, csak lassabban szívódik fel, mint a fehér liszt.
Láttam pl. a Sparban, de szerintem máshol is van, szénhidrátcsökkentett bagettet, szerintem azt is ki lehet próbálni. Illetve úgy tudom, a Norbi kenyér is szénhidrátcsökkentett, de abban elég sok az adalék.
Illetve arra is figyelj, hogy a gyümiben is rengeteg a cukor.
Köretnek nem jó husi mellé a saláta, paradicsom, ubi?
Köszönöm a választ!
Tudom, hogy van a teljeskiőrlésű lisztben, gyümölcsben is ch, ezért ezeket ugyanúgy számolom, így tartom a napi 160 ch-t. A köretekkel az a bajom, hogy mióta terhes vagyok sok zöldségtől az epém és a gyomrom is teljesen kikészül illetve nagyon puffadok (pl.: paradicsom, paprika, bab, borsó, retek, tök, cékla, sóska, spenót, káposzta, zeller). Ami zöldségek nem okoznak bajt az az uborka, cékla, saláta, répa. De ez nem valami sok. :-S És félek attól, ha még a napi 160 ch-t sem eszem meg, baja lesz a babámnak. 27 hétig össz-vissz 6 kg-t híztam, és nagyon soványan kezdtem a terhességet, egyedül a hasam, ami valahogy kinéz, a kezem, lábaim, arcom már-már kórosan sovány.
Igen, a mozgás az nagyon sokat számít.
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!