Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukorbetegségem...

Terhességi cukorbetegségem van. Teljes kiőrlésű lisztből készült nokedlit lehet enni? És ha sütök gyümölcsös sütit teljes kiőrlésű lisztből édesítővel, nulla cukorral, akkor az mondjuk lehet az uzsonnám?

Figyelt kérdés
100% teljes kiőrlésű lisztből készítem el, és persze csak annyit ennék belőle, amennyit a diéta szerint lehet. De egyszerűen már nem jut eszembe más köret, mert ugye a krumpli (jaj de hiányzik :-)), rizs, tészták kilőve, így erre a házi megoldásra gondoltam. Az édességekkel is meg vagyok lőve, nagyon édes szájú voltam, és nagyon hiányzik egy kis süti. A diabetológián azt mondták, hogy még abból sincs gond, ha néha eszünk egy-egy szelet cukrász sütit, de én azt nem bírnám nyugodt szívvel megenni, ahogy semmi más édességet sem, így arra gondoltam, hogy sütnék fehérliszt és cukor mentes gyümölcsös-túrós sütit. Abból lehet enni, ha megszámolom a ch tartalmát, és annak megfelelő adagot szelek magamnak?
2013. júl. 6. 09:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Lehet nem segítek vele sokat, de hátha... Van egy honlap amin van egy süti recept liszt és cukor nélkül. Banános pite. Az oldal pedig: paleohedonistaknak. Tudom a banánban sok a cukor, de én nem is teszek bele. Helyette eggyel több almát és meggyet rakok bele. Hátha ez kielégíti az édesség iránti vágyadat. Jó sok mazsolátóll lesz édes. Persze lehet hülyeséget írok, mert én terhesen nem voltam diétára fogva csak most élek szénhidrát és cukormentes életet. És ez a süti a bűnözésem... :) üdv: 2 éves kisfiú anyukája
2013. júl. 6. 23:12
 12/13 anonim ***** válasza:
A banán és a szőlő is "tiltott" terhességi cukorbetegeknél, és az aszalványokat is kerülni kell, így a mazsolákat is.
2013. júl. 7. 11:41
 13/13 anonim ***** válasza:
Én tejfölt összekeverek túróval, bele kevés gyümölcs és egy kis eritrit. (természetes édesítő. ) Ezzel mindig 5-6 között van a cukrom, uzsonnára szoktam fogyasztani , nekem arra 30 gramm szénhidrát megengedett.
2013. júl. 7. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!