Hogyan lehet egy 2 éves kisfiúval megértetni hogy kistestvére lesz? Mivel tudom felkészíteni őt a kistesó érkezésére? Tudnátok ötleteket, tanácsokat adni?
Már csak 2 hónap és szülök. A terhesség kezdete óta naponta többször mondtuk neki a férjemmel hogy anya hasában baba van, simogattuk őt us, a hasamat is, mondtuk hogy az ő kistesója lesz, stb...
De valahogy nem érzem hogy felfognà. Abban reménykedtem az elején hogy mire jön a szülés, 8 hónap alatt majd megérti. De valahogy nem.
Akinek több gyereke van kis korkülönbséggel, tudna tanácsot adni?
Persze hogy nem fogja fel! :) Nem is kell szerintem erőltetni..én se tettem.Én gyerekeim között 23 hónap van.Terhesség alatt elmagyaráztuk a lányomnak, hogy a pocimban kisbaba van, és ő a kistestvére lesz..mindig mondtuk hogy most anyára vigyázni kell, mert...na szóval folyamatosan minden nap mondva volt neki.
Felfogta??Nem hiszem.Viszont mikor hazaértünk a kórházból, bemutattuk neki..elmagyaráztam hogy anya pocijából a baba ott van.Nem tudtam jobban, és értelmesebben..Hogy csúnyán fogalmazzak, lementem az ő kis értelmi szintjére.Onnantól a lányom úgy hívta az öccsét, (és még most is így hívja) hogy Poci! :)
Nem kell ezen aggódni.Mikor megszületik a kicsi, a nagyot bele kell vonni mindenbe.Akár peluscsere, fürdetés.Mikor szoptattam a kicsit az elején, a naggyal könyvet nézegettünk.Az első pár hétben simán meglehet szoktatni a naggyal hogy van egy újabb családtag! :)
A problémák amúgy is akkor kezdődnek, amikor a kisebb rá megy a nagy játékaira! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!