Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan lehet egy 2 éves...

Hogyan lehet egy 2 éves kisfiúval megértetni hogy kistestvére lesz? Mivel tudom felkészíteni őt a kistesó érkezésére? Tudnátok ötleteket, tanácsokat adni?

Figyelt kérdés

Már csak 2 hónap és szülök. A terhesség kezdete óta naponta többször mondtuk neki a férjemmel hogy anya hasában baba van, simogattuk őt us, a hasamat is, mondtuk hogy az ő kistesója lesz, stb...

De valahogy nem érzem hogy felfognà. Abban reménykedtem az elején hogy mire jön a szülés, 8 hónap alatt majd megérti. De valahogy nem.

Akinek több gyereke van kis korkülönbséggel, tudna tanácsot adni?

2014. jún. 4. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Nálunk sem fogta fel a fiam hogy kistesója lesz, simizte a pocakomat, mondta hogy baba van benne, majd a sajátját is megsimizte, és mondta hogy baba van benne... 21 hónapos volt amikor megszületett a kistesó, szerintem csak ekkor fogta fel hogy mi van. Sőt, még 1-2 hétnek el kellett telni ezután is, és akkor tudatosult benne hogy már nem csak ő van a világon. Pár hétig teljesen másképp viselkedett, visszahúzódóbb lett, néha harsány, de pár hét után ugyanolyan mint előtte. Rengeteget foglalkozunk vele, persze a kistesó rovására, mert aaaannyira szeretném egész nap dajkálni, a hasamon altatni, de nem lehet, nem akarom hogy féltékeny legyen a nagyobbik. Nagyon jól viseli, bejött ez a taktika (félre ne értsd, nem hanyagolom el a kicsit sem, de amikor lehet akkor berakom a kiságyba és a naggyal játsszok, az éjszaka a picurkáé teljesen). Nem igazán féltékeny, teljesen jóindulatú a picurkával szemben. Remélem így is marad.
2014. jún. 4. 15:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Persze hogy nem fogja fel! :) Nem is kell szerintem erőltetni..én se tettem.Én gyerekeim között 23 hónap van.Terhesség alatt elmagyaráztuk a lányomnak, hogy a pocimban kisbaba van, és ő a kistestvére lesz..mindig mondtuk hogy most anyára vigyázni kell, mert...na szóval folyamatosan minden nap mondva volt neki.

Felfogta??Nem hiszem.Viszont mikor hazaértünk a kórházból, bemutattuk neki..elmagyaráztam hogy anya pocijából a baba ott van.Nem tudtam jobban, és értelmesebben..Hogy csúnyán fogalmazzak, lementem az ő kis értelmi szintjére.Onnantól a lányom úgy hívta az öccsét, (és még most is így hívja) hogy Poci! :)

Nem kell ezen aggódni.Mikor megszületik a kicsi, a nagyot bele kell vonni mindenbe.Akár peluscsere, fürdetés.Mikor szoptattam a kicsit az elején, a naggyal könyvet nézegettünk.Az első pár hétben simán meglehet szoktatni a naggyal hogy van egy újabb családtag! :)

A problémák amúgy is akkor kezdődnek, amikor a kisebb rá megy a nagy játékaira! :)

2014. jún. 4. 15:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Első fiam pont 2 éves volt mikor megszületett az öccse, a terhesség alatt nem fogta fel, nem is nagyon izgatta, csak a hasamra csodálkozott rá! Megszületett és onnantól már érdekelte a dolog! :) Most lassan 5 éves lesz az öcsi 2,5 és várjuk a hugit! :) A nagyobbik abszolút képben van, a kisebbiknek fogalma sincs... :)
2014. jún. 4. 15:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is két év a korkülönbség. Mi is elmeséltünk neki részletesen mindent, együtt készítettük el a kiságyát, a helyét neki, babaruhákat stb. Plusz én meséltem neki az Anna és Peti kistesvér érkeziket, meg a Tesó ügy-et. Naggyon szerette mindkettőt javaslom!
2014. jún. 4. 15:56
 5/5 anonim ***** válasza:
nálunk 20 hónap lezs a különbség. én is nagyon aggódom. nem is figyel,mikor magyarázom,h. hol a baba,hisz még csak 14 hónapos... eléggé parázom,h. megsínyli a nagy,vagy durva lesz a kicsivel. hasonló korú pajtásai fülét is húzogatja (nem durván,de fülmániás a gyerek:) ) illetve a fejüket kalapálja játékból... abban reménykedem,h. 6 hónap alatt sokat változik majd!
2014. jún. 4. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!