A munkáltató felé csak bejelenteni kell a terhességet vagy orvosi papirral bizonyitani is?
Igen, pont ez volt az AB határozat fő indoklása, hogy a terhességek nagy százaléka nem éri meg a 12. hetet, és megalázó lehet a nőnek bejelenteni a terhesség megszakadását.
Én biztos nem adnék semmi papírt, amin a magzat adatai vannak, a korrektség jeléül maximum szóban bejelenteném a 12. heti vizsgálatok után.
Van olyan, hogy együttműködési kötelezettség.
Tehát informál engem a munkáltató bizonyos dolgokról, ellenben én is köteles vagyok az őt érintő dolgaimban szintén informálni.
Bőven belefér a jó erkölcsbe, ha a 12. hét után közlöd a tényt. Ha előtte valakinek mégis felmondanának, akkor annak közlésekor is élhet ezzel. Ilyenkor nem tartom abnormálisnak, ha erről a munkáltató egy orvosi igazolást látni is szeretnem, ugyanis abban a pillanatban érvénytelen lesz a felmondása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!