Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek mit lehetne...

Szerintetek mit lehetne tenni? (Nagyon aggódom. )

Figyelt kérdés

Most járok a 8. terhességi hónapomban,már eléggé fáradt és aluszékony vagyok,de a kisbabám hál Istennek teljesen jól van,és növekszik,de ezzel együtt egyre jobban félek és aggódom is.Az orvosom azt mondta,hogy az első trimeszter után a harmadikban kell vigyázni nagyon,mert ebben a két periódusban a leggyakoribbak a vetélések és fertőzések.

Nekünk ugyan nincsen itthon háziállatunk,de az alattunk lakóknak (akik egyébként a párom rokonai)vannak. (egy emeletes ház felső szintjén lakunk mi,a rokonok alattunk,és közös a kapubejáró,és az előtte álló udvar is)Tehát az alsóknak van egy harci kutyájuk,akit egyébként nem neveltek támadásra,de leginkább szinte sehogy sem neveltek,és nagyon vadul nekimegy mindennek és mindenkinek,aki az útjába kerül.Rajtam már többször ejtett olyan sérüléseket,amelyek véreztek is,mert annyira felugrált rám,hogy nem tudtam a hasamat is védeni,meg a többi testrészemet is.Amikor ez már többedjére fordult elő,(igen,ők is látták,hogy mi történik,és nem tettek semmit)és mivel a pocakom már elég nagy,szóltam a rokonoknak,hogy azért ne engedjék már az elülső udvarra a kutyát,ha megnevelni nem tudják,mert nem szeretném,ha a kisbabámnak valami baja lenne.Mindezt teljesen normálisan,civilizáltan adtam a tudomásukra,egyáltalán senki ép eszű ember nem gondolta volna kívülről nézve sem,hogy én veszekedni akarok.Persze,a végeredmény az lett,hogy közölték,ők nem zárják be a kutyát (ilyet egyébként nem kértem tőlük,mert van elkerített,zárható kertünk,ami ráadásul sokkal nagyobb is),és hogy ez az ő házuk,és azt tesznek,amit akarnak.Közöltem velük,hogy egy társasházban nem tehetnek azt,amit akarnak,pláne,hogyha valakinek kockáztatják a testi épségét.Azóta nem állnak velem szóba,a páromra sem hallgatnak,és most azon gondolkodom,hogy mit tehetnénk ellenük.Szerintetek,ha jelzem a védőnőnek,hogy mi történt/történik nálunk,tudna tenni valamit az érdekünkben?

2014. máj. 31. 12:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igazából a linkkel ott a megoldás,hogy a közelébe se menjen a kutya.

De ha nem érdekli,akkor nincs mit tenni:((

2014. máj. 31. 16:21
 12/14 A kérdező kommentje:

15:23-as

Nagyon leegyszerűsítetted a történetet.Ahogy az alattad lévő is írta,egy jelzálog tulajdonrészét nagyon nehéz eladni,pláne,ami még csak nem is városban van.Még tehermentes,olcsóbb ingatlanokat se tudnak eladni,nemhogy ilyet.Szóval ez nem megoldás.

A kutyariasztót pedig meg fogom próbálni,bár,a leírásában azt olvastam a neten,hogy a saját kutyáknál szinte sosem válik be,mert az ismerős emberről nem gondolja azt a kutya,hogy bántani akarja,és továbbra is fel fog ugrálni.

2014. máj. 31. 20:36
 13/14 anonim ***** válasza:
Első vagyok, van már egy fiam és hamarosan jön a második, 36 hetes vagyok. Emellett egy bordeauxi és egy tacskó tulaja, tehát értettem mit beszélsz. Ha nem tudsz velük szót érteni, nincs más kölekedési lehetőség akkor sinkeld el a kutyát. Nem tehet semmiről, de jelen esetben gondolj abba hogy a babakocsit is ott fogod ezek szerint eltolni.
2014. máj. 31. 22:35
 14/14 anonim válasza:

Ha a kutyariasztó nem válik be, akkor van egy egyszerű megoldás erre. Ha rádugrik a kutya (rád teszi a mellső lábait), akkor egy határozott, de nem erős mozdulattal rá kell lépni az egyik hátsó lábára. Nekem ezt egy állatvédő javasolta, amikor elmeséltem neki, hogy kiskutyámat egyszerűen sehogy sem tudom leszoktatni az ugrálásról. Itt egy videó, ami bemutatja pontosabban: https://www.youtube.com/watch?v=QnUJxUMjGDw

Remélem hamarosan megoldódnak a gondok & legalább egy kicsit tudtam segíteni.

2014. jún. 1. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!