Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses cukrom a 60 perces...

Terheléses cukrom a 60 perces 10,9 a 120 perces 8,4 lett.30 hetes terhes vagyok voltam diabetológiai gondozóban ahol megkaptam a diéta listát. Mire számítsak?

Figyelt kérdés
Holnap kell visszamennem Pécsre vérvételre és majd a doktor kiértékeli. Mérem minden étkezés előtt is és után is a cukrom de teljesen jó mindig 7 alatt van. Mire számítsak befektetnek holnap? Vagy hány hetente kell menni kontrollra? Nagyon izgulok! :(
2014. máj. 25. 15:11
 1/7 anonim ***** válasza:
szia! Bocsánat, amiért visszakérdezek elsőkörben, de hogy lehet,hogy csupán 30 hetesen volt cukorterhelésed??? azt a 24.-28.hét között nézik, épp azért mert akkor időben elcsípik és az időben elkezdett diétának hatalmas szerepet van!!!!! amúgy én Pécsre járok a szülészetre, február óta vagyok ch diétán, nekem a 120 perces terhelésem 8.11 lett, tehát jobb mint a tied. azóta szigorúan kell menni 3 hetente a klinikára ppt vérvételre és vizelet aceton vizsgálatra. ez abból áll,hogy első körben beállítanak egy alap ch diétára, napi 5-6 étkezés 3 óránként, kiiktatva fehér kenyér,cukros dolgok, édesség,és számtalan dolog. sok zöldség, grammra pontos étkezések és önkontrollok otthon. a főétkezéseket követő másfél óra elteltével a beállított ch mellett nem mehet a cukrod 7 fölé. a kontrollok alkalmával a beállított ch szerint kell reggelizned, felmenni a klinikára, ott másfél órával az étkezés után leveszik a vért, és vizeletet, leméreik a testsúlyod és a vérnyomást nézik. délben kell visszamenni, addigra van eredmény amit a nőgyógyász diabetológus értékel ki, és az eredmény függvényében módosítja a diétát ha szükséges, akkor ott van a diabetológus is, aki mintaétrendekkel segít a megfelelő étkezés kialakításában. Én 37 hetes vagyok, szóval már hónapok óta ch diétán, mondjuk nekem 160-ról indult, de lazítottak rajta mert acetonos lettem, tehát éhezett a szervezetem,mostanra már 240 ch diétán vagyok. nagyon fontos a jól beállított diéta és rendszeres kontroll mert ha rosszabbodik, akkor akár inzulin is szükséges lehet, és a babára az emelkedett cukor nagyon veszélyes!
2014. máj. 25. 16:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem voltam érhető ebből is látszik mennyire izgulok. 27. héten volt terheléses vizsgálatom és mivel 8,4 lett a 120 percesem így a nőgyógyászom elküldött Pécsre diabetológiára. Ott kaptam diétás előírást,majd 2 db kémcsövet és holnap reggel kell mennem az első vérvételre oda,hogy megnézzék jó-e a diéta. Hol van ott a vérvétel? Nekem kell menni a véreredményért délben vagy a doktor hozza a diabetológiai gondozóba? Fel sem merült hogy be kell feküdnöd? Az elejétől 3 hetente kell járnod? Ne haragudj a sok kérdésért de valóban nagyon izgulok!
2014. máj. 25. 17:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem nem kelett befekudni, bar az en 2 orasom csak 7,8 lett, de dietaznom ettol fuggetlenul kell. Ha szigoruan betartod a dietat nem lesz gond, az a lenyeg ne legyen tartosan 7 felett. Nekem nem volt egyszeru az elejen, hogy mit egyek, ma mar nem gond. 39. hetnel jarok, es minden rendben van!
2014. máj. 25. 21:01
 4/7 anonim ***** válasza:
szia! első válaszadó vagyok aki pécsi. az egyik kémcsőbe kell a vizeletet vinned, abból nézik az acetont és cukrot. a másikban leveszik a vért. a lényeg, hogy reggel miután megreggeliztél másfél órára pontosan veszik le a vért. én fél hétkor reggelizem, 8-kor veszik le mindig. van egy kis különálló fehér épület oda kell menni. ha sokan vannak,mond nyugodtan,hogy te időre jöttél ez nagyon fontos. utána felmész a diabetológiára ott a nővér leméri a súlyod és néz vérnyomást, majd délben vissza kell menned az eredmény végett. mindig rengetegen vannak, legyen nálad enni és inni való. ott nem érkezési sorrendben hív be a doki, hanem előbb az inzulinosokat, és úgy a többieket. ott megnézik az eredményt, ha minden rendben,akkor kb. 3-4 hét után hívnak vissza. vigyed a diabetesz naplód, ha otthon nézed a cukrod,hogy milyen eredmények szoktak lenni. Befektetni nem fognak, csak ha eleve magas volna az étkezés utánid, 10 feletti értéknél, vagy ha valami gyanú felmerül, nálam acetonos lettem, én emelt diétát kaptam, ez a ritkább, akkor szorosabb a kontroll, pl. én rá másfél hétre vissza voltam kérve. szóval ha a vizelet és a vércukor ok, akkor megy tovább a diéta és kontroll néhány hét elteltével.
2014. máj. 25. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:
ja és az eredményt a terhességi diabetológián megkapják a dokik, tehát nem te mész érte. neked rávezetik majd minden egyes alkalommal a terhességi könyvedbe. Nekem szerencsére az emelt diétával megszűnt az aceton, a cukorral nem volt gond, most sincs, és már a 37.hétben vagyunk. nem lett több a magzatvizem (ez cukrosoknál fokozottan jelentkezhet, ezért szorosabb az uh. kontroll ) és a méhlepényem sem rosszabbodott, sőt, múlt héten volt uh- és nst, még mindig tökéletes a funkciója . a lényeg, tényleg betartani az előírt diétát és rendben lesz minden. Hízni én alig híztam, mondjuk alapból vékony vagyok,voltam, 55kg-ról kezdtem, most vagyok 59 kiló, ebből múlt héten 2800 volt a kisfiúnk súlya az uh. szerint, a többi a méhlepény és magzatvíz,szóval szerintem ennek is köszönhető,hogy a harmadik trimesztert én nagyon jól viselem,még csak vizesedésem sincs.
2014. máj. 25. 21:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Minden rendben volt ma a klinikán? sajnos tegnap már későn tudtam csak érdemben válaszolni,hogy itt Pécsett miként működik a terhességi diabetológiai gondozás.
2014. máj. 26. 18:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a kielégítő válaszokat! Nagyon sok segítséget kaptam! Hálás vagyok érte! Reggel az volt az első megnéztem hogy érkezett válasz és nagyon örültem! :) Minden rendben volt a cukrom 5.13 volt a vizeletben lett egy kicsi aceton így a 180 grammos szénhidrátot megemelte a Dr.200 grammra. 3 hét múlva kell mennem újra. A vérvételen én voltam az első! :) Még egyszer nagyon köszönöm a válaszokat! Nagyon örülök hogy veletek is minden rendben! :)
2014. máj. 26. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!