Diéta kérdés? Vagy csinálhatom úgy mint amikor nem voltam terhes?
Ha terhes vagy ajánlanám a terhességi cukordiétát, de ha nem vagy cukros akkor legfeljebb kicsit lazíthatsz rajta, mármint egyél többet 180g szénhidrátnál.
Nekem a terhességi cukrom miatt diétázni kellett így összesen 3kg-t híztam, szülés után kevesebb voltam mint amivel kezdtem. Egy jó nagy hasam volt amúgy semmi nem látszott. A babám a tipikus babaméretekkel született.
De azért kérd ki orvos véleményét.
Én voltam a terhességi cukros.
Ha beírod a netre, hogy 180g szénhidrát diéta terhességi cukor biztos találsz mintaétrendet.
Annyit tesz, hogy egy nap összesen 180g szénhidrátot egyél.
Én úgy csináltam ORVOS javaslatára, hogy minden alkalommal ugyannyi szénhidrátot ettem nagyjából tehát napi 6-szor 30g-ot, vagy picit többet, de akkor napi 5-ször ettem. Csináltam a tipikus cukor diétát is ami 20-40-50-20-40-10g szénhidrátokat jelent szóval reggel 20g utána 40g ebéd 50g stb. Az elején bizony mérnem kellett konyhai mérleggel. De amúgy sok mindenen rajta van mennyit tartalmaz pl rízs dobozán rajta. Egyél inkább teljes kiörlésű, vagy barna dolgokat. Krumplit kerüld, tiszta cukor, banán, szőlő szintén.
Szóval pl reggelim ilyen volt 1 zsömle felvágottal esetleg egy kis kefir. Vagy volt a lecsomagolt szeletelt barna kenyér, azon is rajta a szénhidrát 1 szeletre, úgy emlékszem 2-3 is belefért felvágottal. Ebédre pici rízs, hogy legyen szénhidrát, mellé sok zöldség (de nem borsó, bab, kukorica) hússal, ezeket a közteseket meg például natur joghurt pl szeletelt manduálval vagy 1-2szem eperrel. Hamlettet ettem még, korpovit kekszet, detki cukorstopot. Szóval ilyesmiket, sok zöldség, kevés gyümölcs, édesség semmi, szóval amire cukor van írva olyat nem ehettem, de a gyümölcs is csak módjával mert tiszta cukor.
Én mint írtam cukorbeteg voltam terhesen, így muszáj volt tartanom a diétát és ellenőrizték is sűrűn a cukromat. Ennek ellenére nem éheztem, mert zöldségben húsban nem nagyon van szénhidrát, így azért volt mivel jóllakni.
Tornázni lehet, persze ne hasizom legyen. sétálj sokat, egyél egészségesen. De ne lightos termékeket, édesítőszereseket, mert azt terhesen nem ajánlott, nekem így mondta a doki.
Egyél sok salátát, sok zöldséget sült csirkemellel, esetleg pici rízst mellé, vagy tölts meg cukkínit megfőzőtt, fűszerezett darálthússal, süsd meg, ezt lehet tökkel, paprikával stb. Hidd el sokmindent ehetsz :) csak a tipikus hízlalókat kerüld.
a terhességi cukros vagyok
még ettem sok túrót, naturjoghurtot, kefirt, sajtot is, de a sajt lehet neked nem jó, mert az talán hízlal, bár annyit úgysem fogsz enni, szerintem. Tejet max 1dl-t lehetett volna innom, de azt nem szeretem :) így inkább kefir volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!